20/2/08

Quinze municipis del Camp de Tarragona i de Terres de l'Ebre tindran taules per recollir signatures en favor del dret a decidir


Quinze municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre comptaran amb taules on poder signar a favor del dret a decidir

ACN / Carolina Cubota
Tarragona
Ult. Act. 19.02.2008 - 15:15 hs
DIARI AVUI

Quinze municipis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre comptaran amb taules on poder signar a favor del dret a decidir. Es tracta d'una campanya impulsada per la Plataforma pel Dret de Decidir i Sobirania i Progrés, que oferiran arreu del país i fronteres enllà la possibilitat de signar, el dia 9 de març, a favor de la celebració de referèndums sobre qüestions d'interès de la població, com ara una consulta sobre l'autodeterminació. La recollida de signatures va iniciar-se el passat abril però el dia que s'espera un major volum d'adhesions és el dia de votacions per a les eleccions estatals. Les taules de recollida de signatures s'ubicaran en llocs cèntrics de cada població i a llocs de pas dels ciutadans que vagin a votar però sense estar a prop dels col·legis per evitar 'interferir'.

Les taules de recollida de signatures estan ja previstes a municipis com Tarragona, Reus, Torredembarra, Altafulla, Creixell, les Borges del Camp, la Riba, Benissanet, la Bisbal del Penedès, la Riera de Gaià i altres. S'espera, però que s'assoleixi una xifra de 25 taules entre Terres de l'Ebre i Tarragona ja que encara hi ha temps per formular les peticions.

La voluntat dels organitzadors de la campanya és recollir un volum molt elevat de signatures per portar-les, posteriorment, al Parlament de Catalunya. Tot i que la seva acció no pot ser considerada una Iniciativa Legislativa Popular (ILP), es vol deixar constància d'una 'pressió popular' per a què es decideixi transferir a Catalunya la possibilitat de convocar referèndums.

Els organitzadors de la campanya preveuen que la iniciativa tingui un èxit històric a les comarques de Tarragona i han fet una crida a la participació de totes les entitats i municipis que desitgin tenir també un lloc de recollida de signatures el dia de les eleccions. Aquesta petició es pot formular a través de la seva pàgina web.

http://www.decideixodecidir.cat/