13/5/09

Pressupostos 2009

Ahir dimarts es va celebrar un ple extraordinari per fer el sorteig dels membres de la mesa electoral per a les properes eleccions europees i, per altra banda, per aprovar inicialment els pressupostos de l'exercici 2009. Com sempre es presenten uns pressupostos sense fer cap mena de gest de negociació cap als altres grups polítics presents a l’ajuntament. Aquesta manca de voluntat de diàleg ja és una malaltia crònica que no curarem i que demostra clarament la cultura del NO de l’equip de govern.

Tot i que hem d'estudiar exhaustivament els pressupostos per comprovar la despesa i l'endeutament, ja que no els hem vist fins aquesta setmana, sí ens ha sobtat que, davant la conjuntura econòmica que viu el  nostre país, s'hagi optat per presentar uns pressupostos incrementalistes. És a dir, han agafat els pressupostos del 2008 i els han aplicat un increment lineal.

No cal ser un analista financer per veure que les circumstàncies han
canviat i molt amb la crisis. No es qüestiona la continuïtat de les activitats, essencials o no, i perpetua la possible ineficiència en el funcionament de serveis a l’hora de garantir el seu finançament.

L'equip de govern fins ara, com a molts altres municipis petits, han
basat la seva autosuficiència en l'impost sobre construccions que deriva posteriorment en l'impost sobre béns immobles. I ara seria convenient, tal i com vàrem manifestar en el Ple, realitzar un pressupost base zero que  consisteixi a justificar, anualment, la totalitat d’aspectes que incideixen en el pressupost de l’ajuntament, els objectius, els nivells de recursos esperats, l’assignació d’aquests recursos, així com també la totalitat de consignacions pressupostàries (el perquè d’una despesa), tot això
amb independència de les dades provinents de pressupostos anteriors.

D'aquesta manera l'equip de govern s'hauria de repassar els serveis i les activitats de l’ajuntament, els seus costos, l’oportunitat de la prestació, i evitar les ineficàcies derivades de les rutines i inèrcies pròpies de models basats en informació històrica, com ara el mètode incrementalista ja comentat. Això explicaria que aquelles partides que s'han d'incrementar en situacions de crisi, com són mesures per crear ocupació, ajuts a les famílies, etc, continuïn essent minses o quasi bé inexistents.

Per la qual cosa ahir vam votar en contra de l'aprovació inicial d'uns
pressupostos mancats d'objectius, de prioritats, sobredimensionats,
que reflecteixen la manca de capacitat per obtenir transferències corrents (subvencions). Però tal i com vàrem anunciar en el ple d'ahir, treballarem en el document per tal de fer les corresponents al.legacions que seran fruït de l'estudi i anàlisi del pressupostos presentats, no dels prejudicis.

Ens agradaria que en el moment que estiguin a exposició pública els anèssiu a consultar i si ho creieu oportú en podeu fer al.legacions, ja que d'aquest document deriva tota l'actuació econòmica de l'any i aporta efectes sobre el futur de l'entitat local.

29 comentaris:

Compte amb les úlceres! ha dit...

"cap mena de gest..."
"manca de voluntat de diàleg...".
"malaltia crònica que no curarem..."
"la cultura del NO..."
"ineficiència en el funcionament de serveis..."
"ineficàcies derivades de les rutines i inèrcies..."
"vam votar en contra..."
"mancats d'objectius..."
"manca de capacitat..."
"al.legacions..."
"prejudicis..."
animar al poble a "fer al.legacions..."

Uff quin mal rollo!. “LA CULTURA DEL NO!”, menys mal que els negatius som els de CIU i no vosaltres.

ALIGOT REVELADOR ha dit...

CENTRE DÈSTUDIS JORDI PUJOL:Discurs politic 11 de maig 2003.LA CULTURA DEL NO.El foment del no sistematic a tota mena d`iniciatives procedents de partits de l`oposicio,que som afins pel be comú,de interes general i causan moléstia,rebuig o simplement no agradan.És la forma d`actuar que alguns ayuntaments han praticat,molt durant els ultims 20-25 anys i ara s`han girat contra els seus inpulsors,de fet ha creat una mentalitat de fons que immobilitzaba la societat i els pobles.De qui parla JORDI PUJOL DE LA RIERA¡¡¡¡¡¡¡+

Compte amb les úlceres ha dit...

Aligot, si vols la meva opinió al respecte del que dius, t'agraïria que en el teu escrit diferenciessis el que va dir en Jordi Pujol i el que dius tu. (i no ho dic en segones). No hi ha separació en el text, ni "comentes" i es solapen les dues opinions. Com a mínim jo no les se diferenciar on acaba el que va dir en Pujol i on comença el teu comnetari.
Gràcies

Compte amb les úlceres ha dit...

Aligot, si vols la meva opinió al respecte del que dius, t'agraïria que en el teu escrit diferenciessis el que va dir en Jordi Pujol i el que dius tu. (i no ho dic en segones). No hi ha separació en el text, ni "comentes" i es solapen les dues opinions. Com a mínim jo no les se diferenciar on acaba el que va dir en Pujol i on comença el teu comnetari.
Gràcies

ALIGOT REVELADOR ha dit...

En,PUJOL parla de municipis com la Riera on els equips de govern son "totalitaris poc trasparents i poc democratics".El meu comentari es que vaix pensar que un dels municipis era la Riera,a tu quet semla?.AU,pren bicarbonat que no et surti a tu la llaga.

Compte amb les úlceres! ha dit...

-La totalitarietat, opino que deu anar en funció dels resultats electorals. Si es necessita concens, s'actua d'una manera i si no se'n necessita, d'una altra. Això passa a tot arreu i sigui el partit que sigui. Siguem sincers.
Si el teu partit està al "poder" la totalitarietat ja està be, però si està a l'altre costat ja no està tant bé.

-Poc transparents. Si et refereixes a que no mostren públicament els números, no hi estic d'acord. Aquests són total ment públis i qui vulgui (encara que no estiguin penjats en un tauló d'anuncis), pot accedir-hi. Si el que vols dir és que amaguen alguna cosa, també opino que a tot arreu hi ha de tot i el desconeixament de les coses ens porta a la desconfiança total.

- I finalment, poc democràtics. Aquí tampoc hi estic d'acord. Si no actuessin democràticament, per tant fora de la legalitat, estic segura que els partits de la oposició o la mateixa justícia, ja s'encarregaria de posar-hi remei denunciant-ho.
En el cas de la Riera, si ERC o Iniciativa tinguessin la mínima sospita i/o prova de que a l'ajuntament hi han irregularitats, ja haurien fet alguna cosa al respecte i l'actual govern ja no hi seria. Si encara hi és deu ser que les coses no les deu esta fent tant malament.

Per tant, no estic d'acord amb el que comentes que va dir en Jordi Pujol.

Gràcies

Anònim ha dit...

Aligot tens tota la raó. La estratègia de CIU a la Riera sempre ha estat anular qualsevol oportunitat d'entesa i diàleg amb l'oposició. És més, fins i tot es posen pals a les rodes dels regidors de l'oposició per tal d'impedir exercir el seu càrrec amb normalitat. Així obliguen a la oposició a la queixa i, de pas, cremen a les persones que van al davant, ja que veuen que la seva tasca és molt dura. CIU aprofita això per alliçonar el poble amb allò de: "veieu? aquests només saben queixar-se". S'ha de dir que l'estratègia és bona i ha funcionat molts anys. Però de mica en mica la gent s'adona de com funciona això de la política a la Riera. S'ha de reconèixer que la gent que ha tingut la gosadia ser regidor d'ERC a la Riera es mereix una medalla (la d'or de l'ajuntament de moment no, que només es dona als regidors convergents). Aquestes persones ja saben per avançat que se'ls adjudicarà el paper de fills de puta queixosos i busca bregues (com allò de "los 40 años de paz" franquista). Molta gent que ha anat a les llistes d'ERC han patit les conseqüències de la decisió: patir pel propi negoci, males cares pel carrer, arrambades dels actes i els projectes municipals, aguantant crítiques i rumors, aguantant sermons d'intel.lectuals barats sobre lo malament que ho fa CIU però sobretot la oposició, etc. Això fa que s'acumuli molta ràbia i no es genera una dinàmica de diàleg i col.laboració, ans al contrari. I aquesta és la estratègia de CIU. El tripartit de la Generalitat pot ser criticable però almenys se li pot reconèixer que els temes importants, l'estatut, pactes nacionals, per exemple, ha buscat el consens ja que són temes que repercuteixen a tots els catalans, siguin de la ideologia que siguin. Això a la Riera no ha passat mai amb CIU. Que hi farem, paciència, ànims i a treballar pel poble com sempre s'ha fet.

ALIGOT REVELADOR ha dit...

EP,comencen a espavilar! ja tenen portaveu.Mira i llegeix be aquets cop.El ple de dimarts 12 un cop mes l`ajuntament de la Riera,es a dir la S.S M (societat secreta municipal)torna a demostrar que el dialeg,el respecte i la coherència no tenen res a veure amb ells,Aquesta forma escandalosa de portar la gestió d`un ajuntament i passar olinpicament de la gent fan cada cop mes evident la necessitat d`un camvi a la Riera.Esta clar que l`actual govern local no atén a les necessitats del poble,pero que ens tinguin per "RUCS" ja comença a cansar.

Les coses com són ha dit...

Sr .Aligot. Lo del ple del dia 12 ho dius perquè no es va tractar la moció que varen fer diverses entitats sobre la cultura del foc?
Ja us va dir un dels presents que no veien del tot malament el que proposa la normativa europea sobre aquest tema. Més clar, l'aigua.

De tota manera, hauríeu d'estar contents que no es tanqués cap acord, ja que hauria estat desfavorable pels vostres interessos. El fet de que es digués que no pagava la pena de parlar-ne us deixa una porta oberta a poder-ho tornar a plantejar el proper pl,e que si no m'erro, és el 26 de maig.

Com diu el de les úlceres... no cal ser tant negatiu, prenda.

Anònim ha dit...

"Les coses com són", que diu la normativa europea? que proposa?

Anònim ha dit...

A grans trets, la normativa europea fixa una distància mínima per al públic de 15 metres, te en compte la perillositat de l’ús de materials pirotècnics, i ho regula fixant aquesta distància i l’edat mínima de 12 anys per poder-hi intervindre, concretament:

- Prohibida la utilització de cap tipus de pirotècnia en menors de 12 anys.
- A partir de 12 anys només poden utilitzar les de classe I (bengales o sigui sense tro)
- A partir de 16 anys es limita a classe II (carretilles amb poca càrrega i sense tro)
- A partir de 18 anys, classe III (carretilles normals i sortidors).
- Classe II no inferior a 8 metres
- Classe III no inferior a 15 metres

De tota manera els governs dels estats membres podran decidir disminuir l’edat si es rep una formació al respecte i augmentar la distància mínima.

Crec que la cosa va per aquí.

Anònim ha dit...

Per tant, amb la normativa europea s'ha de cremar una carretilla a 15 metres de distància del públic.
Això prohibeix els correfocs, les cercaviles, els diables, els dracs, la patum, totes les festes tradicionals de Catalunya.
A banda per Sant Joan els nens no podran tirar coets fins als 16 anys.
I els convergents esteu a favor d'aquesta normativa que destrueix la nostra cultura del foc? no ho entenc. M'ho podeu explicar? Ja ho sap això l'Artur Mas?

Anònim ha dit...

També impedeixen les cremades i ferides greus en persones, incendis, desperfectes en el mobiliari urbà, cremades en mobiliari i objectes privats ( ja van tenir una denúncia no fa gaire, per un cotxe amb els vidres picats... ), contaminació acústica (tant ecologistes que dieu ser...), crisis d'ansietat en animals... hi ha qui fins i tot els ha de drogar per adormir-los a l'hora del correfocs perquè es poden arribar a autolesionar-se de l'ansietat que passen... por i pànic en els nadons i no tant nadons .... segueixo?

Diable Emprenyat ha dit...

Ets patètica/c, quina manera de barrejar les coses, primer barrejàs com sempre una entitat del poble amb l'oposició, ja estem farts i fins els collons de dir-ho els diables no pertany aquest grup polític, segon : quines cremades?, el ball de diables de la Riera, si,si de la Riera ,del nostre poble, no ha cremat mai ningú, el tema del gossos ja estem farts de sentir el mateix discurs, voleu fer pena a la gent amb aquest dis curset de sempre, en tot el respecte del món primer els gossos que naltros, és molt fort!!!, fa més de 20 anys que tenim diables a La Riera!!!!!., el tema del cotxe si que és veritat i els diables vam pagar els danys, per culpa de l'ajuntament que no va tancar els carrers quant és el seu deure, i al damunt ens critiquen quant ells són part responsable i naltros ens vam fer càrrec , penós de sentir el mateix , d'anar en contra d'una entitat del POBLE, ho dic un altre vegada del NOSTRE POBLE, DEL NOSTRE POBLE, quina vergonya, anar en contra de les nostres entitats DEL NOSTRE POBLE!!!!!!. Hi tot perquè us penseu que som l'oposició!!!. No som l'oposició: ESTEM FARTS I EMPRENYATS; SOM GENT DEL POBLE. MEREIXEM UN RESPECTE COM ENTITAT DEL POBLE, VISCA EL BALL DE DIABLES DE LA RIERA!!!!!!

Anònim ha dit...

Tiruriiiiiitttttttt!!
Por orden del señor alcalde se prohibe los coches, las amotos, los camiones y bicicletas para que evitar accidentes.
Se prohibe cocinar y encender cerillas. Tambien el dia de la paella para evitar incendios.
Se prohibe la industria y el respirar para evitar contaminación.
Se prohibe la charanga y el carnaval para evitar que los perros se enojen y las ratas corran.
Se prohibe el futbol, las celebraciones de copa y los pedos para evitar sustos.
Y sobretodo se prohibe las grallas, los bailes de bastons y los diables por criminales.

tirutiiiiiittttttt!!
chan tan chan tan!!

Pau Plana i Parés ha dit...

Hola.

-La moció que s'ha presentat a la Riera s'ha presentat a molts altres ajuntaments de Catalunya i ha estat votada favorablement sigui el color que sigui l'ajuntament.
-Els diables sóm els primers interessats en la seguretat i alguns dels membres del Ball de Diables de la Riera hem manifestat que la Directiva i el treball que s'està fent per la transposició a la Llei Estatal, poden ajudar a definir conceptes i idees de seguretat, actuació i models del foc pirotècnic. El que particularment em sap més greu de que “es passi” de la moció, és que aquesta no planteja un “feu el que vulgueu”, sinó un vetllem perquè es pugui fer l’activitat i treballem per fer-ho bé.
-Dos membres del Ball de Diables de la Riera estan actuant i treballant com a representants de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya i treballant conjuntament amb d’altres federacions i agrupacions en la Comissió Mixta del Departament de Cultura de la Generalitat on també hi ha representants, apart del propi departament, d’interior, protecció civil, i associacions municipalistes.

Per cert, si algú es vol llegir la Directiva podeu consultar-la aquí:
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2007:154:0001:0021:ES:PDF

La cultura de la pirotècnia a casa nostra ve de lluny ( us recomano la lectura d’aquest article: http://www.festes.org/arxius/reptesseguretat.pdf ) i a la Riera en concret tenim constància de presència d’elements pirotècnics des del segle XVIII. No és una activitat criminal (com sembla que es digui en algun comentari) sinó mantenir un fet cultural, amb actuacions regulades pel que s’anomena el Decret del Foc ( http://www.gencat.cat/interior/leg/1999d252.pdf )

Des del Ball de Diables de la Riera, s’ha mirat de dur a terme una tasca pedagògica al voltant dels diables i de la pirotècnia. A la nostra pàgina web, hi podeu trobar notícies, així com les primeres edicions de la Revista El Dragabales, que durant un temps vam editar en paper i que ara sols es fa virtualment i on s’hi poden trobar diferents informacions sobre el món del diable festiu i la pirotècnia. La web és: http://www.balldediables.cat



Per cert, el que he escrit son consideracions personals i NO ho he fet en representació del Ball de Diables de la Riera.

Anònim ha dit...

Quina pena de veure un escrit fent tant de pedagogia amb els diables del poble, a que treu cap això, no ho entenc, que no és el jovent del poble que fa coses !!!. Jo, que mai he sigut de votar.los,cada vegada tinc més clar a qui no he de votar!!! . Us dono suport !!!!!

Rierenc ha dit...

Veig que tenim un regidor de l'equip de govern en contra dels diables. Això ja és l'últim!!!!!

Llums en la boira ha dit...

Teniu la cua de palla nois. Us preneu les coses molt a pit i com si fossin atacs directes al ball de diables... i pel que he llegit ningú us assenyala. Si que la normativa aquesta us afecta, està clar, però ningú us assenyala a vosaltres únicament.

San Luis ha dit...

A mi nunca me han gustado los correfocs. Cuando los hay me voy del pueblo o no salgo de casa.
Me dan respeto, y a mi familía le sucede lo mismo.
Yo no se si soy la más indicada para opinar de que cosas deberían hacerse en el pueblo ya que raramente participo en nada, pero si creo que se deberían organizar otro tipo de actividades al margen de las que hay. Creo que a mucha gente no le gustan los correfocs y preferirían otras cosas. Pero no hay iniciativa. (repito, yo la primera)
Se que no estareis deacuerdo conmigo pero yo siempre he opinado que si quieres saber la opinión de la gente, no debes preguntarlo de palabla y a la cara (y menos en los pueblos pequeños). Si organizais una votacion "secreta" (como todas las votaciones) preguntando que opina la gente de este tema, creo todos os llebareis una desagradable sorpresa.
Gracias por este foro y dejar opinar a la gente.

Compte amb les úlceres ha dit...

Anónim que cada vegada tens més clar a qui no has de votar... traslladem el problema a les altes esferes: et recordo que ara la patata calenta la te el govern de la generalitat i el de l'estat espanyol (i no l'ajuntament de la Riera)que poden modificar el que cregui convenient... ja m'agradarà veure què voten aquests i depèn del resultat que surti, què farà ERC amb el PSC o el PSOE. Apostem?

Anònim ha dit...

Rieren que: "Veig que tenim un regidor de l'equip de govern EN CONTRA DELS DIABLES. Això ja és l'últim!!!!!" i a tothom que cregui en que tot és un complot...

...reviseu el frens abans d'engegar els cotxes, mireu sota al llit abans d'anarvos-en a dormir, comproveu que els miralls de casa vostra no son dobles i us puguin mirar per l'altra costat, poseu-vos un bon antivirus que no us "entri" ningú a l'ordinador, quan algú us toqui comproveu que no us ha enganxat cap micròfon a la solapa de l'americana, mireu de caminar per sota els balcons dels carrers i així us assegurareu que no us estant vigilant des d'un satel·lit espia, perquè de veritat que us planyo. Tothom us vol mal.

ALIGOT REVELADOR ha dit...

Quin nivell:compe amb les ulceres,noia caieu pel pes de la vostra falsa petulància,després però,no sabeu respondre sense descobrir la vostra demagògia i els rencors,ja canseu,quin nivell tan podrit,deixeu de donar-vos rellevància escrivint els vostres deliris,la rabia i l`enveja es nota de de lluny,feu pudor a govern podrit per la ineficacia.El llautó brilla massa.A u e dit fluixet no sigui,que algu el tinguin que sedar

L`ANIMA NEGRA ha dit...

Que us esperavau!!!.Sóm tots agraïts a la Jaumevergència,el fons dels fons estan cagats,els hauria de caure la cara de vergonya d`arribar a dir aquestes coses de gent que l`unica cosa que volén es dignitat i cultura per el poble,estic orgullós del treball cultural i didactic que s`esta fen al poble.Els vostres insults som el baròmetre de la vostre intel-ligència,Aneu que el Antoniu us aixugui els mocs!!!.

Anònim ha dit...

Y encima este fin de semana salen los timbalers de santa creu. Voy a esconder mi perro. Voy a coger las maletas y nos iremos pal pueblo del cuñao.

tirutiiiiiittttttt!!
chan tan chan tan!!

Anònim ha dit...

Tan sols dir-vos a tots els que renegeu de la vostra cultura popular,les tradicions i tot el qué es cultura,sou uns renegats de merda!!.Tan sols voleu el poder,per aconseguir acabar amb l`abversari, però la cultura que encara segueix viva als notres cors ès el nostre tresor,lluitem per la cultura,lluitem pel poble.Si tots els Rierencns fossim com vosaltres.....jo no voldria ser-ne.

Anònim ha dit...

queda molt clar que per aqui ha escrit un regidor no donant suport a la moció presentada per la entitat del poble ball de diables de la riera, QUE QUEDI MOLT CLAR, L'EQUIP DE GOVERN NO HA VOLGUT VOTAR A FAVOR!!!!!

Anònim ha dit...

T'equivoques, ningú ha votat?

ALIGOT REVELADOR ha dit...

És admirable la tasca que esteu fen desde d`aquest bloc,tot intentant fomentar l`esperit critic dels citadans de la Riera,però heu/hem de fer un esforç i reconeixer la crua realitat."Convenencia" ho estan fent de puta mare...el que volen és manar i continuar manant.Son sistematics amb el seu sectarisme,mentiders,prepotents i mal educats.Però ho són perquè poden i deixen. Quan els cal som llepons, traïdors,covars i sempre mentiders,amb un populisme barat,controlant/manipulant descaradament al poble cada vegada de manera més exagerada i la gent tragant i l`opocicio no reacciona,inoperant REACCIONEM COLLONS¡¡¡¡¡