5/6/09

Primera retallada a la llengua basca

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc suspèn cautelarment el decret que estableix el basc com a llengua vehicular en l'ensenyament

euskara-763633

El Tribunal Superior de Justícia del País Basc ha suspès cautelarment el contingut dels articles dels decrets d’educació infantil i batxillerat que estableixen l’euskera com a principal llengua vehicular en l’ensenyament a Euskadi. Els dos decrets van ser aprovats a finals de la passada legislatura per l’anterior govern basc, quan el departament d’Educació estava en mans d’EA.

Les dues normes les va recórrer la Plataforma por la Libertad de Elección Lingüística. La notícia va ser rebuda amb evident satisfacció pel PP. El secretari general del PP basc, Iñaki Oyarzábal, va aplaudir la sentència del tribunal perquè, a parer seu, “conculcaven el dret dels pares a escollir la llengua vehicular de l’ensenyament dels seus fills”. En un comunicat va assenyalar que la sentència confirma la “il·legalitat” de les polítiques d’“imposició” de l’euskera.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/primera_retallada_a_la_llengua_basca_61576.php

Després de llegir la notícia ens preguntem si després d’acabar de conquerir el poble basc aniran a per nosaltres.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Aniran a per nosaltres, dius? Si ja els tenim fotuts a casa, i vosaltres i els hi doneu suport!!! Encara no us n'heu anodat? Colla d'il·lusos.

Anònim ha dit...

I com se us queda el cos veient on anirà a parar el Pais Vasc sense el nacionalista Ibarretxe?

Aqui a Catalunya, que m'es dona que retallin res en l'idioma? Si la realitat que hi ha al carrer es que no es pot parlar català enlloc. Amb tanta immigració que han deixat entrar has de passar pel tubo i parlar en castellà. Obriu els ulls. SOU VOSALTRES QUI US ESTEU CARREGANT EL CATALÀ.

Anònim ha dit...

Centrem-nos una miqueta.

Una reflexió en la línia d'aquest últim comentari:
Quines sensacions/opinions teniu del que ha passat aquests dies a Alenania? (em refereixo als resultats de la ultra dreta NPD)
No creieu que la immigració és un tema més preocupant del que ens pensem?
Què creieu que passaria si un candidat d'un partit polític espanyol ó català digués a micròfon obert el que és políticament incorrecte, sobre el tema de la immigració?: Que amb ell al govern s'acabaria la immigració, i que qui no tingui papers i feina, no entra al nostre país etc.... Quins reultats creieu que optindria aquest partit? No s'oloreu que arrassarien?
Albert.

Anònim ha dit...

Has de passar pel tubo i parlar en castellà?
Per tant m'estàs dient que el problema amb la llengua el generes tu mateix. Si la llengua se'n va a la merda és per culpa de gent com tu que baixeu del burro. Deus ser dels típics que quan algú us parla en castellà ràpidament abandoneu el català. No culpis als altres del vostre problema: complex d'inferioritat.

Anònim ha dit...

Perdona però no ho has entés: No he dit que JO canvio l'idioma, he dit que no es parla càtalà enlloc i la fenyada és meva perquè m'atenguin en català allà on vaig.

Jo parlo català SEMPRE, sigui amb qui sigui, però la realitat del carrer és que la IMMENSA MAJORIA no ho fa. I això no m'ho discuteixis perquè es així.

Anònim ha dit...

T'entés, ets tu que t'expresses malament. No parlis en primera persona i diguis "has de passar pel tubo i parlar en castellà."
I no em negaràs que el problema és principalment dels catalanoparlants.

ALIGOT REVELADOR ha dit...

No és català aquell que viu i trebaballa Catalunya,no senyor aquesta es una frese molt poc encertada.És catala aquell que vol ser-ho,aquella persona que accepta la llengua.cultura,historia i tradicions del poble català com a propies i les fa seves,i en aquest pais,a dia d`avui,encara queda malament dir el que molts pensem però ningu s`atreveix a dir.La majoria d`immigrants espanyols no han volgut integrar-se i han exercit de col-lonizadors.Passejar-se per cualsevol vila de Catalunya es fero per Mostoles o Guadix.Si no voleu veure, teniu un problema.

Keita ha dit...

Com sempre la culpa de tot és d'ERC, em sembla que ja va sent hora de mirar un altre enemic, no et sembla????

Anònim ha dit...

En referència al tema que plantejeu de Alemania... doncs bé, ens agradi o no, són eleccions democràtiques i s'han d'acceptar els resultats. Si la gent ha donat tant de recolzament a aquest grup ho hem d'acceptar i reflexcionar que tard o d'hora passarà el mateix al nostre país. No ens enganyem.
Les revoltes que van haver-hi a França no fa gaire... aviat succeiran aquí... i més edjagerat serà i tot sinó ja m'ho direu.
A Alemania, França... tenen inmigració sí; però aqui a España tenim el pitjor de la immigracio. Com sempre tenim el pitjor de cada país. La purria cap a España. El que no vol ningú ens ho envien cap aquí. Igual que el turisme que tenim, patètic i vulgar. Som la riota tot d'europa. Com sempre.

És trist però s'ha de fer neteja, i urgent, i si no la fem nosaltres, vindran els NPD de turno i ens la faran ells.

J.M.Sole ha dit...

Molt bo "ALIGOT".Mira anònin ets tan ilús,saps la millor manera per deixar de ser un immigrant a qualsevol lloc del món,és parlar la llengua del pais que t`acull,la cual cosa demostra voluntat d`integrar-te que no vol dir haver de renunciar a la propia cultura.Un que no vol parlar la llengua del pais que l`acull s`auto-exclou sòl,creieu normal que a Catalunya ya espanyols de tercera generació sense parlar catala ?.No estaran consolidant un ghetto espanyol a Catalunya.

GYPSI (gitana) an angles ha dit...

EI!Eichmann...Rierenc,aixo es la tolerancia espanyola,sols s`accepteu vosatres mateixos,on no n`hia no en raja!.Ets com la gavina del PP un carronyaire....es increible!ets !!!gilipollas!!! .

DESPERTAFERRO ha dit...

Ja n`hi ha prou de dir profecies com si fores NOSTRADAMUS...El quets es un NAZI i un carca de merda,que et bombin,passo de discutir amb tu...Alemanya falta gent.

L`ANIMA NEGRA ha dit...

Ets el pitjor,de la societat. Ets paranoic,fariseu,fexiste,raciste,rancunios,partidista,antidemocrata,xenofog ?.Deix de mirarte al melic i parla amb dos dits de front?.Ara t`amagas com les rates!!!!.No cal que vinguin els d`NPD Alemamy ya tens aqui la "Falange". PD:Per ami la unidad de espanya és sols una superticio i una rifada en minusculas apa¡¡¡¡

Anònim ha dit...

jo edjagero
tu edjageres
ell edjagera....

arggggg

Anònim ha dit...

Anomenar el NPD, a Alemanya una mitjana diària de 38 delictes comesos per els teus amiguets sacsegen la conciencia del pais.Només ets un caspós,fexiste,genocida,i inculte,puto espanyol,i puto pais del tercer món democratic i social.Un consell no mengis tans cacauets¡¡¡¡

R.CAT ha dit...

Seguiu an Montilla seguiu!!! ja vorem com acabeu!!!!.Van perdent vots 7o.ooo i encara estan contens!!!,molta gent va votar l`Oriol però que mai votara al Puigcercòs,gran devallada i hauria estat pitjor de no "Putxi Poltrona" considera que han complert el seu objectiu !! es pot ser mes cinic. PD.Al Pais Vasc Iniciativa Internacionalista obtè el 16% dels vots i ha Navarra 9,2 % fa unes setmanes estaba il. legalizat,tota una ERC tant sols 9,2 % preneu exemple!!!!!

ciu+pp!!! ha dit...

gràcies a deu, ja falta poc per tornar a veure a la presidència ciu + pp a la generalitat, erc i montilla ja estan acabats, Mas i Camacho presidents!!!!!