12/6/09

Les nostres al.legacions als pressupostos 2009

Primer.- Que es tracta d’un projecte de pressupostos totalment unilateral de l’equip de govern i que no s’ha intentat consensuar amb cap grup de l’oposició . Demostrant un cop més que l’equip de govern encara té una assignatura pendent : incentivar la participació ciutadana.

Segon.- Que és un pressupost continuista, que no conté ni una mesura que pretengui afavorir l’activitat econòmica.

Atès l’actual situació econòmica pensem que hagués estat un bon moment per elaborar els pressupostos mitjançant la tècnica de pressupost zero, ja que d’aquesta manera s’haguessin justificat la totalitat d’aspectes que incideixen en el pressupost de l’ajuntament, els objectius, els nivells de recursos emprats, l’assignació d’aquestes recursos, així com també la totalitat de consignacions pressupostàries, tot això amb independència de les dades provinents de pressupostos anteriors. D’aquesta manera es qüestionarien els serveis i les activitats de l’ajuntament , els seus costos, l’oportunitat de la prestació, i evitarien les ineficàcies derivades de les rutines i inèrcies pròpies dels models basats en informació històrica, la conjuntura econòmica ha canviat molt i els pressupostos s’han d’adaptar.

Tercer.- Cal donar un caràcter decididament social a la despesa pública, augmentant i prioritzant les partides que permeten ajudar a les capes més desprotegides de la societat.

Per la qual cosa s’haurien d’incrementar les partides corresponents a la subvencions a les famílies, la partida de atencions benèfiques i assistència, els ajuts d’urgència i ajuts a l’escola per a l’adquisició de llibres escolars i material.

Quart.- Respecte a les subvencions del art. 48 a famílies i institucions sense finalitat de lucre, demanem que es desglossin les partides corresponents a cultura de les d’oci i actes festiu.

Cinquè.- Caldria valorar la conveniència d’alienar aquelles parcel.les o immobles que realment no puguin tenir un ús social o comunitari (p.ex. les parcel·les que siguin producte del 10% d’aprofitament mig), per tal de fomentar les inversions i així crear ocupació.

Sisè.- Que s’ajusti la taxa de clavegueram a la despesa real del servei.

Setè.- En quant a la plantilla orgànica 2009, caldria convocar concurs-oposició per tal de cobrir aquelles places que estan vacants i donar l’oportunitat a les persones que les estan ocupant a obtenir un lloc de treball fix, valorant els seus mèrits en el procés corresponent.

Així mateix, s’hauria de constituir una borsa d’interins per tal de cobrir possibles baixes, i garantir l’accés a un lloc de treball en aquesta administració pública sense discriminacions, en igualtat de condicions i de forma objectiva. (CE).

Vuitè.- Que s’hauria d’utilitzar les noves tecnologies per tal de donar la màxima difusió d’aquests pressupostos i fer-los més participatius, ja que tot contribuent té dret de saber que es fa amb els diners que paga en concepte d’impostos. (Com per exemple la pàgina Web municipal).

Novè.- Cal que es posin en funcionament els mecanismes necessaris per aconseguir més transferències corrents i que aquestes repercuteixin directament sobre les entitats sense ànim de lucre del nostre municipi.

Desè.- Que es desglossin les partides del pressupostos en els diferents programes que han de dur a terme les diferents regidories.

11 comentaris:

ALIGOT REVELADOR ha dit...

Al cap de l`oposiò d`ERC La Riera.
Finalment ho han aconseguit.Tots plegats han acabat avorrint-nos.La situaciò que viu el poble des de fa anys no ha canviat,ans al contrari,s`ha vist agreugada per la conjuntura de la crissi econòmica.Saps que he discutit la manera de treballar de l`oposiciò,potser és hora de decidir alguna cosa i,sobretot explicar-la als ciutadans.El vostre idealisme que a voltes m`ha sonat massa a excusa.Tambe deixo clar que sou les uniques forçes politiques que despreniau il-lusió,ganes de treball i dignitat.Però arribat el moment en que cal pendre decisions:Pel bé del poble,en res beneficia mantenir aquesta incertesa paralitzant.Cal exigir respostes clares transparents,la gent no enten que els plens del nostre ajuntament senblin més un vodebil tronat,i vosaltres sempre tard,sempre fosc,sempre a remolc....
El silenci potser no us farà traïdors,però us fa sospitosos. salud

L`ANIMA NEGRA ha dit...

Una cosa está clara,ja no sou cap alternativa.Les alternatives son un element indispensable per provocar la diversitat en les opinions i sobretot en l`evolució de les idees i la societat.
Pero en un govern amb mes d`un quart de segle d`existència amb les mateixes costums, cada vegada més encarcarades,l`alternança d`idees i opinions ès inpensable,on la participacio i colaboracio brilla per la seva absència,on no s`accepten més opinions que les propies.
Per aixo i el fet del sistema a dit que utilitza l`alcalde no son necessari ni plens ni rejidors.
El cas de la Riera només es l`escenificació burda d`una paròdia democratica.Us demano la dimissio es fa extensiva tambe a I.R.

A.D,V.E ha dit...

Posar la cara ,donar la cara.
Aquestes són actituts poc habituals en nosaltres,les cartes de l`Aligot i l`Anima ens portan la trista realitat de l`oposicio que callan i anant fen la viu-viu passen els dies.Pro ara no estem per posar mes aigua al vi a les exigéncies i drets, com a poble i els seus escrits són un clam de dignitat i la demostracio que alguns rierencs saben defensar-nos els nostres drets.
Sereu capaços de donar la cara?

CIU i PP ha dit...

YOLANDA TECRECEN LOS ENANOS!!!!!!!!

Anònim ha dit...

No teniu la dignitat de contestar.
Con diria en SCHUSTER no hase falta desir nada mas !!!!es patetic?

Anònim ha dit...

Anònim, presentat tu a les pròximes!!! i així també et criticarem, que guai estar assegut a casa davant de l'ordinador sense fer res més que criticar!!! frikis!!!

ALIGOT REVELADOR ha dit...

Sempre he donat la cara per vosaltres,pro hi ha coses que més val no perdre-les perquè son molt dificils de recuperar i una d`elles és la dignitat.
Vivim a un petit poble que té una greu mancança de dignitat,mancança que explica en part la situació en la que es troba,estem acostumats a no protestar,a callar com si res, com si la nostra dignitat no fóra inportant, pro sempre hi ha algu que simplement amb dignitat, sense escarafalls,sense deixar-se aixecar la camisa, ni assumint el paper de derrotat,per aixo i malgrat tot, malgrat el silenci evident demano amb senzillesa pro amb rotundidat explicacions, i no amagar-se quan cal donar la cara. salud

L`ANIMA NEGRA ha dit...

No perden el nord:El meu pare,tan sols deia "animo i a la feina".
Crec que ting la dignitat d`ésser rebel,de tenir capacitat critica, de reflexionar profundament sobre cadascun dels temes que me envolten,de donar-me compte dels motius que man conduit a la situacio actual,i pels quals segeixo en peu.
Per molt malament que hu fotin, per molt que intentin enfonsar-vos. Des del subconcient la meva resposta no deixa de ser un somriure,amb l`esperança de una Riera millor un cosell,"si les coses et giran la esquena tocali el cul". ANIMOS!!!!

UN FRIKI ha dit...

Els FRIKIS es un naixement amb força, a la RIERA que representa la lluita contra alguns EVANGELIZADORES.No avia per menos :ELS ILUMINATS.ALIGOT I ANIMA,havian aparegut a la xarxa con manifiesta intencio colonitzadora,sense cap respecte ni pels que manen ni pels que no manaran mai. !!!!!!

Anònim ha dit...

ERC a l'oposició a la Riera fa tot el que pot tenint en compte la situació de majoria absoluta d'un alcalde convergent que ha confòs l'ajuntament de la Riera amb casa seva i que fa i desfà sense miraments i només pel seu propi interès i d'alguns cacics amos del poble.

Anònim ha dit...

Em sembla anòmin que t'has passat de la ratlla, tu saps que fa l'Alcalde a casa seva? El que faci a l'Ajuntament potser no t'agrada, però amb casa seva i els seus penso que no t'hi has de ficar. Cadascú a casa seva puja les escales com vol o com pot! Tu no?