23/4/09

Recomanació d'última hora


Fragments del llibre "El racisme explicat a la meva filla" de Tahar Ben Jelloun

- Digues, papà, ¿què és el racisme?
- El racisme és un comportament bastant estès, comú a totes les societats, que desgraciadament s'ha tornat banal a molts països perquè arriba i ningú se n'adona. Consisteix a desconfiar de les persones que tenen característiques físiques i culturals diferents de les nostres, i fins i tot a menysprear-les.

- Papà, si el racista té por, el cap del partit que no vol estrangers, deu tenir por tota l'estona. Però, quan el veig a la tele, sóc jo que té por! Crida, amenaça el periodista i dóna cops sobre la taula.
- Sí, però aquest home de qui parles és un polític conegut per la seva agressivitat. El seu racisme s'expressa de manera violenta. A la gent mal informada els hi explica coses falses perquè tinguin por. Explota la por, a vegades real, de les persones. Per exemple, els hi explica que els immigrans vénen a França a robar la feina dels francesos, a cobrar els subsidis familiars i a curar-se gratuïtament als hospitals. Això no és veritat. Els immigrants fan sovint les feines que els francesos no volen fer. Paguen els impostos i cotitzen a la Seguritat Social. Tenen dret a rebre atenció mèdica quan es posen malalts. Si, per desgràcia, demà s'expulsessin tots els immigrants de França, l'economia del país s'enfonsaria.

- No he acabat d'entrendre per què el racisme existeix una mica pertot arreu, explica-m'ho, papà.
- A les societats molt antigues, anomenades primitives, l'home tenia un component molt semblant als dels animals. Un gat comença marcant el seu territori. Si un altre gat, o un altre animal, intenta robar-li el menjar o prendre-li les cries, el gat que se sent al seu territori es defensa i protegeix els seus amb totes les urpes. L'home fa igual. Li agrada tenir una casa, una terra i uns béns i lluita per conservar-los. I és normal. El racista pensa que l'estranger, sigui qui sigui, li prendrà els béns. Llavors en desconfia, sense reflexionar, gairebé deixant-se endur per l'instint. L'animal no lluita fins que se sent atacat. Però a vegades l'home ataca l'estranger sense que aquest ni tan sols hagi tingut la intenció de prendre-li res.

27 comentaris:

Montse ha dit...

Quantes bestieses!
Els primers raciestes sou vosaltres en no voler acceptar l'opinió de les persones que reconeixen ser-ho.

Anònim ha dit...

Montse, el teu intel·lecte és de pàrvuls. El racisme no es pot acceptar, seria acceptar el feixisme o el nazisme. El teu nom és d'una Mare de Déu negre. Si fos viva també la marginaries pel color de la seva pell. Quina cristiana que estàs feta.

Montse ha dit...

1er. Sóc cristiana perquè em van batejar. Si ho hagués hagut de triar jo, t'asseguro que no ho seria.

2on. Ja que parles de cristianisme i per tant de l'esglèsia, et recordo que aquesta quan li va convenir va acceptar tant el feixisme com el nazisme.

3er. Jo no li vull cap mal a ningú, i sóc incapaç de matar a ningú. Només vull IGUALTAT per tothom. Tant per lo bo, com per lo dolent. SI JO HE DE PAGAR QUE ELS NOUVINGUTS TAMBÉ HO HAGIN DE FER, I SI JO REBO QUE ELS NOUVINGUTS REBIN.

4art. Per si no ho sabies, la Mare de Déu de Montserrat és BLANCA. Anàlisis radiològiques i científiques ho demostren.
Ara bé, segons l'esglèsia i creients com tu que teniu venes als ulls i ganes de vuire de suspirs romàntics, la moreneta és negra i els humans venim d'Adan i Eva i no pas del mono, és clar.
I l'ús del preservatiu és pecat... i Maria Magdalena i Jesús no van tenir cap filla... bla bla bla...

Abidal ha dit...

Montse, tu que ets tant intel.lectual, hauríes d'entendre que normalment la gent raciste com tu, son d'extrema dreta, no pots negar els fets amb els jueus amb els nazis,la ideologia dels feixistes,et recomeno que t'apuntis amb un grup tipus falange o algo així, que tots aquestos ho son de racistes,com tu, normalment la gent que representa l'esquerra,que jo sàpiga, inclou el anti-racisme amb la seva ideologia, dit aixó , com que els teus no són gaire demócratics no crec que tinguem que acceptar la teva opinió!!.

Montse ha dit...

No acceptant la meva opinió demostra lo democràtics que sou.
Com goses anomenar les ideologies de la política d'esquerres, si quan els hi convé fan polítiques de dretes.
Escolta "Abidal", te'n faries creus que la gent racista que hi ha pel món i en el nostre poble. La difèrència és que jo ho reconec.

És increïble, així va el vostre partit, a punt d'enfonsar-se en la miséria (tots solets), i així van les esquerres, fotent fora dels governs als màxims votats fent cohalisions interesades per poder estar al poder. I després us queixeu de la llei de partits.
Depén de qui se'n beneficiï les lleis estan ben fetes.
VERGONYA!!! SOU UNA COLLA DE FALSOS I INTERESSATS!!

Anònim ha dit...

Montse, no cal que cridis.

1.- Ens parles de democràcia i ens defenses el racisme. Ets una incoherent. El racisme no es pot respectar de cap de les maneres, s'ha de lluitar contra ell. El racisme no respecta una part de la humanitat (la majoria de la humanitat no és de pell blanqueta com la teva). És com si demanessis que respectem la raça ària que proposava Hitler. Ets patètica. El millor de tot es que dius que els teus pares també van ser immigrants andalusos. Això ja és el colmo de la teves palles mentals.

2.- Parles de governar el partit més votat. Això sí que és antidemocràtic. Han de governar els partits que saben negociar i pactar. Això se'n diu democràcia parlamentària. Potser has de tornar a l'escola per entendre-ho. Si el partit més votat governa sense majoria absoluta i no pacta amb ningú els pressupostos, com pensa aprovar-los? Per un decret llei? per imposició? Ja t'agradaria. Per governar es necessita una majoria estable. No és tant difícil entendre-ho, no et sembla?

3.- Els partits polítics són creats per aconseguir el poder. O no? La finalitat dels partits polítics és governar. O potser el teu partit no és presenta per aconseguir el poder? Només son els partits d'esquerra el que volen el poder? Repeteixo ets patètica.

4.- Resulta que defenses idees d'extrema dreta i acuses a no se qui d'utilitzar idees de dretes. Tornem amb la teva incoherència.

5.- Et proclames no creient i en un altre comentari et proclames cristiana: "Aquí, qui més qui menys és cristià. Si Crist els ofèn, i no saben viure en un lloc on hi ha dues religions (la seva i la nostra) els suggereixo que busquin una altra part del món per viure." Tornem amb la teva incoherència.

etc, etc, etc. Em sembla que la falsa i la interessada ets tú.

Abidal ha dit...

Em sembla evident que jo si que defenso la democràcia, el meu vot suposo que val el mateix que el teu, almenys jo ho crec i sumat amb uns altres representen majoria, cosa que el teu partit no va tindre. La pregunta ès:
El meu vot no val igual que el teu?, senyora democratacristiana_racista_d'extrema dreta.

Montse ha dit...

Vosaltres no sabeu el que és la majoria.
Vosaltres només us aferreu a l'aritmètica, que és molt diferent.

Abidal ha dit...

Pots contestar la preguntar: Creus que el meu vot, o el d'Iniciativa o el PSC no val igual que el teu???. No t'emprenyis dona!!!!!!

Montse ha dit...

Evidentment que valen igual. Si ningú ho qüestiona, però les persones que voten al PSC voten al PSC, no voten a PSC+ERC+Iniciativa.
Separats no sou res.
I contestem tu una pregunta a mi: troves que està bé el que han fet el PSE i EL PPE al País Vasc? No pregunto si ho poden fer, pregunto si creus que el millor per Euskadi us una cohalició entre aquests dos.

I jo no m'enfado, home.

Abidal ha dit...

Oh Déu,
vós ens heu redimit
i ens heu fet la gràcia de ser els vostres fills;
mireu aquests fills que tant estimeu
i concediu als qui creuen en Crist
la llibertat veritable i l'herència eterna

Dedicat a Montse

Montse ha dit...

"Abi", m'has decepcionat!

J.M.Sole ha dit...

Montse,lo teu es de frenopatic amb (perdo).Sobre la pregunta sobre el Pais Vasc tens rao,els vots gratis del PP es convertiran en lletres de canvi anb urgent ordre de pagament.Com deia CANAFIS "els homes només coneixen el present;el fuur ho coneixen els déus"...Abidal el quet diu la Montse sobre els nostres politics han i estan demostrant tenir la cara molt dura,aquets trio de barruts i covards no han mogut ni un dit per tal que el seu cul estigui enganxat a la cadira.Es patetic i penos.Montse cuan tens rao la tens prem exemple val.

Verdader Abidal ha dit...

l'ultim comentari no l'havia escrit jo , algu ha fet servir al meu nom, montse és clar que no m'agrada el pacte d'euskadi, però hi ha una llei de partits que ha prohibit que un partit no és pugui presentar, no creus que canviaria molt si poguessin votar aqusta gent????? , Jm sole, jo només parlava que era legitim un pacte de tres si sumen, lo que dius tu, crec que no te res a veure!!!!!

Montse ha dit...

J.M. Sole, potser tens raó, llegint els meus comentaris anteiors, i per qui no em coneixi, és fàcil que pugui dir que semblo frenopàtica. No t'ho retrec. Però continuo pensant el mateix.

I Verdader Abidal, canviaria moltíssim si poguessin votar aquesta gent lliurement, tens raó, però això està en mans dels polítics que votem. Ja s'ha parlat anteriorment en aquesta pàgina d'aquest tema, i bastant a fons. Un dels partits que va votar a favor d'aquesta llei de partits va ser el PSC, i ara ESC li està donant soport polític. Per tant és com si ESC hagués consentit l'aprovació d'aquesta llei.

Per aquesta classe de motius i per d'altres de semblants, opino que mai s'hauria de donar suport a determinats partits. Un partit ha de ser fidel a les seves ideologies i és per aquí per on falla ESC. La prova que falla la tens en la realitat republicana del dia d'avui. El propi grup s'enfonsa tot sol. La gent ja no s'hi sent identificada.

Jordi Rius ha dit...

Montse tens raó, el PSC va votar a favor de la llei de partits. Però curiosament et deixes un petit detall, CIU també. Aquella llei la va votar PSOE, PP, CIU, CC i Partido Andalucista. Vaig riure molt quan el senyor Artur Mas va anar a un acte d'Ibarretxe. Gràcies al seu botiflerisme ara el PNV no governa a Euskadi. Si jo fós del PNV no l'hauria deixat entrar.

Montse ha dit...

Aquest és precisament el mal polític del nostre país: mirem més els errors dels altres que els nostres propis.
Sempre hi haurà algú que ho fa pitjor que nosaltres, oi Jordi?

Bé, home. Després no us queixeu (i ho dic per tots els partits) de l'absentisme electoral. No hi ha il·lusió per anar a votar. I això és un tema que us hauria de preocupar i molt. Hauríeu de començar a posar fil a l'agulla i aquest camí no crec que sigui el correcte. Només és una opinió, feu el que volgueu.

J.M.Sole ha dit...

jordi,no creus que la Montse te rao i ella o descriu ...tal com ho voldriem dir....,el sentiment que ting cada vegada que els veig enganyant,amb esteladas...a la gent d`aquets pais.Per sort...hi ha coses que fam massa pudor com per que la gent ens les creguem.UN NO ROTUND I CONTUNDENT !.

Abidal(no estaré a cap final) ha dit...

no entec res Montse, resulta que relaciones psc + erc per culpa de la llei de partits i ara quan el jordi et diu lo de ciu , no et sembla bé, en que quedem?????. Acabes de decepcionarme molt, tu ets la tipica hooligan de ciu,que tota la culpa la te erc. Erc va votar en contra d'aquesta llei!!!!. No voldrás relacionar també els anys de ciu + pp, amb lo que han votat el pp durant els seus mandats??????

Montse ha dit...

Abidal, em sap greu lo de la final i també em sap greu que no m'hagi sabut explicar.
Una cosa no te res a veure amb l'altre:
La unió de PSC+ERC+Iniciativa no te res a veure amb la llei de partits. No ens confonguem. I no comparteixo aquesta coalició, ni cap de l'estil, sigui dels partits que sigui i sigui allà on sigui.

Referent a la resposta al Jordi, no he dit que no tingui raó (que la te, CIU va votar-hi a favor)el que li he dit és que em sembla que mirant els errors de CIU no és suficient justificació per defensar el suports que dona ERC al PSC.
Si ERC fos fidel a les seves ideologies no hauria de continuar donant suport als socialistes. I crec que ja ha patit un vot de càstic en les dues últimes eleccions per aquesta causa. Hauria de reflexionar.

El que diferenciava ERC dels altres partits polítics anys enrera, era precisament que no es deixava comprar per ningú i defensava lo seu "a muerte". Abans hi havia CIU que s'abaixava els pantalons a Madrid cada cop que li interessava, pel Felipe, per l'Aznar, i ERC podia dir amb el cap ben alt, nosaltres no som així. Ara tot això ha canviat. "Todo se pega menos la hermosura" El motiu? Crec que és l'ansia de poder, però és clar és una opinió molt personal.
Espero haver-me explicat bé aquest cop.

Keita ha dit...

L'Abidal es el Xavier Rius.

ALIGOT REVELADOR ha dit...

KEITE! Ets un bocamoll mentider,un alienador i jugues a manipular ,ET VIGILO¡¡¡¡

Keita ha dit...

La Montse es l'Argilaget.

Don Iniesta ha dit...

jajjajaj. Que divertit.

Xavier Rius ha dit...

Per flipar, Keita!!!!. a ki m'agrada més l'eto'o

Abidal ha dit...

jejejejejejejeje!!!!!!!.
Bon intent Keita!!!!!

Anònim ha dit...

Això és com el cluedo.