15/4/09

Primeres recomanacions per Sant Jordi

Y3JvbmljYS1kZS1sYS1pbmRlcGVuZGVuY2lhMzUw_126490_1955_1

Títol: Crònica de la independència

Autora: Patrícia Gabancho
Apunt de l'editorial: "L’any 2037, Daniel F.G., un científic català que viu al Canadà, rep l’encàrrec d’escriure un balanç sobre Catalunya per commemorar els trenta anys de la seva independència. Aquest llibre edita els papers que en Daniel aplega en la primera visita d’aproximació a la realitat catalana: entrevistes amb polítics, historiadors i periodistes, i un recull d’articles de premsa. El material s’ordena en dues carpetes: l’una analitza el moment de la independència, el procés previ, les reaccions a Catalunya i a Espanya, els problemes que s’hi susciten… L’altra, la construcció del país, prop de tres dècades després, en cultura, llengua, societat, economia, territori, esport… i Barcelona. El llibre és, doncs, la crònica de la independència de Catalunya, a través d’una ficció periodística amb la màxima versemblança i un ull posat en la realitat actual. Els personatges i comentaristes són reals i coneguts, per tal de provocar en el lector la il·lusió d’estar vivint els fets en temps real. El balanç del 2037 ens dóna la dimensió exacta del somni.  La lectura d’aquest llibre és el més a prop que podem estar de viure la independència de Catalunya (fins que arribi)."

 

llocsqu

501 LLOCS QUE HAS DE CONÈIXER ABANS DE MORIR

César Barba\Sergi Ramis

ARA LLIBRES

Pàgines: 256

Any d'edició: 2008

Les 501 propostes que trobareu en aquest llibre són el resultat de la tria de dos dels millors especialistes en natura i patrimoni cultural a casa nostra. On es pot veure la sortida de sol més espectacular? Quan és la diada castellera de Santa Úrsula? Quin és el jaciment arqueològic més antic de Catalunya? Una cala verge a Eivissa? Una talla romànica? Un retaule barroc? Una degustació d'anxoves? Una processó de Divendres Sant? Un festival de jazz? Tot això i molt més, amb la informació imprescindible, índexs detallats i consells pràctics.

 

vinealsud350

Vine al sud!

Autor: Núria Cadenes
Col·lecció: No ficció
« Vine al sud! és una incitació directa al viatge lúdic ―però no només― cap al nostre espai més meridional. »

Segurament alguna vegada t’has plantejat la pregunta: com pot ser que hi hagi més quilòmetres de Barcelona a València que de València a Barcelona? Aquest llibre tampoc no et resol el misteri, però procura posar-hi remei.

Text de contraportada
incitació directa al viatge lúdic ―però no només― cap al nostre espai més meridional. Qualsevol excusa és bona per fer la maleta: només cal seguir el reguitzell de festes que t’ofereix el calendari o els passos d’algun personatge històric que et descobrirà racons plens d’esdeveniments. O simplement inventar-te una ruta pel gust de (re)conèixer una terra gens indòmita.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara tenim els d'ERC de la Riera indignats amb una de les regidores, ja que "diuen" que malgasta mitjans municipals per organitzar-se festes privades...
Com si ells no malgastessin hores de feina per fer aclarir temes privats... anda ya!

Clara ha dit...

De quina regidora parles? De tota manera si fos veritat ja ho haurien publicat, aquesta gent estan a la que salta i esperen el més petit pas en fals de l'ajuntment per sacrificar'ls.

L`ANIMA NEGRA ha dit...

Mira Clara,les dues rejidores de cultura i educació van molt justet....en la seva tasca.Ja podan donar gracies a deu,o la coca amb ceba,o al que sigui que 300 euros,per no fotra res,tans sols rentarse les mans,davant la politica que dictem el Jaume i L`antoniu,es que de llums no en tenen gaires.A passat pel bloc d`I.R i possat al dia.

GIPSY ha dit...

Eiiii,Clara no t`agradat el quen dit dels teus,pura veritat,ya saps dons mesura les teves paraulas,a mi tampoc m´agradat el que dius d`ERC i delguns blocaires

Clara ha dit...

Res que he llegit al bloc I.R. em diu res d'especial. La gent s'ofen perquè vol i del que vol.
Res del que es diu em prova res. La majoria de gent parla sota pseudónims (jo la primera), per tant no tinc perquè creu-re'm el que per mi són suposicions, ningú prova res... és més, el sr. Hector només publica el que li convé... jo he enviat més d'un correu (sense faltar, ni insultar ni ofendre a ningú)i no me l'ha publicat perquè es veu que deuria dir masses veritats.

L`ANIMA NEGRA ha dit...

Mira,Clara la Riera som tots,tu i yo i demes veïns.Lo que no pot ser que tota la gestió municipal quedi en mans d`una sola persona com en els ultims 26 anys.La informació municipal brilla per la seva absència :No hi ha bulleti d`informacio municipal,no hi ha dialeg en els plens municipals,no s`informa dels temes de mes actualitat del noste municipi.Es massa demanar informació municipal a l`abast de tothon, publicar un bulleti d`informacio municipal.? Lo que passa o trovas d`un poble normal, diguem!!!!.A L`opoccio un 0

Clara ha dit...

Mira Anima Negra, tenim el que ens mereixem: Els que estan tant al govern com a l'oposició els hem triat nosaltres. No hi ha res més. Com va dir no se quí no fa gaire en aquest blog: "de polítics bons com els d'abans jo no en queden"
I a més en un poble encara és més difícil fer política. Tothom es coneix, no pots dir-li que no a segons qui perquè és el teu veí i te la tornarà... tracten direcament amb persones no amb números com a les grans capitals.
Tot és complicat, no ho compliquem més maco.

Anònim ha dit...

politics d'abans ja no queden?????, a cas ,els que es presentan a La riera son politics de veritat, jo crec que no, que son gent que te el seu treball i a banda es dediquen a intentar ajudar a millorar al seu i el nostre poble,hauríen d'estar agraits,cadasqu amb les seves idees, pots estar d'acord amb ells o no, per aixó també naltros ens podem presentar cada 4 anys en algun d'ells o un de nou per poguer-ho canviar, potser si que hi ha alguns que ho fan per interes propi, però a la riera no crec que gaires.

Un que sembla que no i es..... ha dit...

Est un ilús si et penses qui som per amor al poble.És molt bonic dir que una cosa s`ha fet bé gràcies al seu govern,peró tambe tenen la reponsabilitat de donar la cara quan algo es fa malament!!Aquesta colla sols es preocupa per ells,pels seus interesos,i al poble que el donguin!.Respecta a tu i demes ciutadans,i yo mateix és que després de tants anys de falsetats i de veure que tothom a fotut el que li a "ROTAT",carnicers,paletas,electricistes i fusters.sols an mirat pels seus interessos.Ja passem de tot.ens ès igual perque sabem que diguem el que diguem,es farà el que intersi al Jaume i la seva colla....En el seu cas no és "del poble, pel poble",en el seu cas és:del poble a la butxaca i .els interesos personals"És lamentable amic meu PUTA REALITAT.