14/4/09

Macià, una Catalunya Lliure

<< Catalans :

Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica.  …>>

El 14 d’abril de 1931 el President Macià  va proclamar la República Catalana, avui fa 78 anys. Des d’Esquerra s’ha preparat una exposició itinerant que repassa la vida de l’Avi. La podeu veure visitar a la següent web:

http://www.irla.cat/expomacia/

10 comentaris:

DESPERTAFERRO ha dit...

"El combat politic per la nostra independencia s`apropa,i és l`exemple dels patriotas que ens han precedit el que ens donara la fortalesa i el coratje necesaris per assolir "LA VICTORIA DEFINITIVA ".

ALIGOT REVELADOR ha dit...

Per fi comfirmacio oficial del portaveu de CiUtadans,Felip Puig que ja se sabia feia temps:Mas va pactar la rebaixa de l`estatut a camvi de la Generalitat.

GIPSY ha dit...

Collons,J.M molt bo l`article.Et felicito,per molt que ens vulguin enganyar. que esperem a fotré fora a aquets galifadeus que ocupan la cúpula D`ERC.

J.M.Sole ha dit...

A`esquerra fa temps que les famosas,linies vermelles s`han trasformat en verdes.Fa temps que, faci el que faci,l`actual direcció d`esquerra ha perdut tot el crèdit necesari per poder tenir la confiança dels seus electors.Només amb una renovació total i profunda de la cúpula del partit i amb una decidida politica de fets i no paraules,cap a la sobirania,podren recuperar la credibilitat perduda i tornar a pensar realment a obtenir la confiança necessària dels catalans.

DESPERTAFERRO ha dit...

Quan els semàfors es posen en verd els cotxes s`escampen en totes direccions.Això és el que està passant amb l`electorat d`ERC.Un fenomenal campi qui pugui,la culpa la direccio actual,si en els propers mesos no hi ha un camvi,realment esquerra es fotrà una hòstia i potser aixi podrem demanar que marxim i poder fer foc nou.salud company NOTA:Quina es l`opinio de la seccio local?

Anònim ha dit...

Hola bones.
Voleu un canvi en ERC? Doncs no el tindreu: Avui en Carod ha dit que no es presenta a la reelecció però que no plega. I li deixa el camí lliure a en Puigcercós. Quin dels dos és més dolent i/o més patétic? Ningú vol baixar del burro, s'acabaria el xollo.
No anem bé. Torneu-los a votar, torneu-hi.

J.M.Sole ha dit...

Avui tothon parla (o parlarà )de Carord Rovira.Algú sap cap on anem ?.Va ser l`exposicio que en Josep LLuis feú en la sesió dels debats independentistas que tingué lloc al`ateneu barcelonés el 7 d`abril de 1995.Deia,algu sap cap on anem i repetias en veu ben alta,si algú ho sap,fòra bo que ens ho digués.i un cop sapiguéssim cap on anem,si ès que anem enlloc,tindriam l`oportunitat de dir si el lloc on anem ens agrada o no ens agrada,o bé si cal camviar de rumb.Et donarem el timo i el teu rumb durant 19 anys va anar correcte pro has perdut el nord,i encara som a port, per una vegada mes, ERC es torna aquivocar.Que no veieu que,a la tercera linea,la gent ja s`han perdut ?.Carod ès un cadàver politic,i Montilla el teu enterramorts.Pro et felicito es una jugada inteligent la teva,deixes an PUTXI el dilema d`haver d`enfrontar-se als dos corrents critics el de Carretero i el d`Uriel.Molt valent,adeu Josep LLuis .

Reagrupament.CAT (La Riera) ha dit...

Puigcercós convida Carretero a marxar d`ERC.No es pot tolerar més temps que aquets dirigents posin en malnon el nostre partit,amb,Putxi,Benach,Vendrell,Huguet. No podén deixar que el desprestigi amb les seves activitats politiques mediocres i sobre tot molt poc independendista,acabin amb el partit, penso que als actuals dirigents no els i serà cap trauma deixar els carrecs,de fet ells mateixos ho varen fer quan s`autoproclamaren dirigents d`esquerra a secas sense demanar l`opinió dels militants.ERC a de tenir de nou la veu per escollir el millor lideratje per al partit i la independencia de Catalunya i aquest és sense dubte en Joan Carretero. Ha demostrat la seva coherència,dignitat i sobre tot el fet diferencial, als actuals dirigents, can dedicat a engreixar-se per tal a`ssolir el poder.Sols faltava L`uriel com vam dir un PUTXINELIS MES ?

ALIGOT REVELADOR ha dit...

A,cadat clar que l`Uriel és un submari den putxi.A qué treu cap dir que ell actuarà des de dintre,donant a entendre que Joan Carreterro vol actuar des de fora del partit ?.Ès un hipocrita.Tots estan manipulant i l`uriel s`ha sumat als manipuladors.Ull amb aquest personatje.En sembla que l`article d`en Carretero a l`A VUI més clar i catala no es pt fer una radiografia del moment del catalanisme.Endavant Reagrupamet.Salud i Republica

un indesis ? ha dit...

Si la opinió del entorn,el carrer,amics,cosins i parents la majoria catalanistas,es clara,a ERC li espera una castanya inpresionant,a Puigcercós i en Carod sols els queda temps d`incertsa i mirar si poden salvar, si poden,la camisa.