4/2/08

Enllaços en construcció permament

Diuen que estem vivint l’era de la comunicació, tot i que per mi és l’era de la cobertura, si no, observeu el neguit que tots patim (o la majoria) quan el mòbil no té la capacitat de rebre o emetre trucades i missatges. Bé, en qualsevol cas, les noves tecnologies, un àmbit que en l’anterior legislatura tenia una regidoría a l’ajuntment, són presents a la nostra vida i en el dia a dia.


La Riera, com no, és present en aquest món d’enllaços, hiperenllaços i pàgines virtuals que poblen el món virtual d’internet. N’hi ha algunes que contenen força informació actualitzada que permet tenir una visió d’alguns aspectes de la vida rierenca ( sobre tot algunes entitats culturals i partits polítics ), però les que podriem qualificar d’institucionals presenten greus mancances i en general m’atreveria a dir que desinformen més que altra cosa ( un altre dia podríem parlar dels canals de comunicació de l’ajuntament).


Són webs buides de contingut ( http://www.tarragones.org/larieradegaia/ o http://www.rieradegaia.oasi.org ) i algunes amb una informació antiquada i que no aporta un coneixement real del poble ( http://www.rieradegaia.altanet.org/ ) . Aneu per exemple a l’apartat de Municipi, i mireu el llistat d’entitats etc.. Pot ser que hi hagi alguna coincidència amb la realitat però bé, és més aviat escassa. I si encara algú pensava que podria trobar informació a http://www.larieradegaia.cat/ que s’ho tregui del cap. No existeix cap web amb aquest domini!


Aquesta mancança en la informació fa temps que ja s’havia comunicat a alguns responsables de l’ajuntament ( tot i que actualment no hi siguin ) i encara tenim la pàgina tal com estava segurament en el moment en que es va fer. Tant costa canviar-ho? Algú ens ho podria explicar?


Molts, quan hem preparat un viatge, una sortida, etc.. hem mirat a internet i hem provat de buscar informació. Així “venem” el nostre poble? De fet si algú busca la Riera al google, es farà un fart de veure cases que es venen, però la venda de la que parlo és una venda ( sí sí, em reitero en la paraula, ja ho sé...!) per fer que la gent vegi la Riera com un poble atractiu, actiu i amb possibilitats més enllà d’estar proper a Tarragona, que sigui un poble tranquil o que estigui aprop d’un nus de carreteres, etc...


Crec que és bàsic que la informació que és dona sigui certa i el més acurada possible i no que quan obris una pàgina et trobis el mític “en construcció”.


Sort, doncs, que més enllà d’aquestes pàgines van sorgint espais que ni que siguin més sectorials, ens aporten informacions d’interés i que permeten que el nostre poble tingui una presència, en alguns camps important, dins el món d’internet, un món que amb diferents velocitats, com queda demostrat, està en permanent construcció.


Pau Plana i Parés