13/2/08

El Pla de Transports, fins al 2012


El Jordi Sagués ens porta notícies sobre el Pla de Transports, la cosa va per llarg, almenys fins el 2012:

<<
Em sembla que hi ha males notícies pel que fa a la reobertura de la línia Reus - Roda - Sant Vicenç que es deia en aquesta entrada...

Segons el Pla de Transports de Viatgers de Catalunya (2008-2012), que ha sortit a informació pública i que el govern de la Generalitat té previst aprovar cap a l'estiu, la reobertura / rehabilitació per a viatgers de la línia de ferrocarril que passa per La Riera s'haurà d'esperar més enllà del 2012:

"L'escenari de referència al 2012 [...] no es considera finalitzada la rehabilitació de la línia Reus Roda de Barà per al trànsit de viatgers" (pàg. 101)

i

"El PITC [Pla d'Infraestructures del Transport a Catalunya] planteja una reforma de les vies de connexió regional, que preveu les actuacions següents:

1. Supressió de passos a nivell [...]
2.Millora de senyalització [...]
3.Rehabilitació de la línia Lleida-Pobla[...]
4.Noves instal·lacions a Perafort[...]
5.Rehabilitació de la línia Reus-Roda de Barà

A l'escenari de referència considerat (2012), s'assumeix que les primeres quatre estaran realitzades (Pàg. 118-119)O sigui, que fins passat el 2012 passatgers per la via del tren em sembla que no n'hi veurem, si és que n'hi tornem a veure... Una llàstima! Com a pla de mobilitat està molt millor el que proposa la PTP pel 2014 i que sí que té en compte passatgers per a aquesta via!