4/8/09

Subvencions de la Diputació per la Riera

Associació Bicentenari de la Santa Creu
9.700 EUR   - Actes del Bicentenari

Ball de Sant Miquel i Diables
3.000 EUR   - Trobada de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments de Catalunya

Associació de Dones
700 EUR   - Activitats culturals

Coral Infantil Cantarelus
1.800 EUR   - Concerts, excepte les despeses d'adquisició de material

AJUNTAMENT DE LA RIERA DE GAIÀ
3.500 €   - Activitats culturals

11.855 €   -  Reposició dels elements del molí nou dins de l'edifici del "Molí Fariner"

5.704
€   - Adquisició de mobiliari i il·luminació per a l'equipament del "Molí Fariner"

 

Almenys els organismes públics de fora del poble donen més importància a la cultura i l’associacionisme que el nostre ajuntament. I si fem cas dels números, l’ajuntament ha donat 3.500 euros en subvencions a les entitats culturals del poble – no parlem de les entitats esportives - , els mateixos euros que ha cobrat de la Diputació per fer activitats culturals. Pura coincidència?

16 comentaris:

Anònim ha dit...

No compareu la Diputació amb el nostre ajuntament, jo en temps de crisi prefereixo menys festa i que no em toquin la butxaca.

Anònim ha dit...

La secretària de la Riera ja surt als diaris:

L'oposició de Salou critica que s'hagi contractat la dona de l'edil d'Urbanisme

Ho considera un pagament de favors pel seu suport a la moció de censura

14/08/09 02:00 - Salou - a. palomares EL PUNT

L'oposició a l'Ajuntament de Salou va denunciar ahir que l'actual govern municipal hagi contractat la dona del regidor d'Urbanisme, Marc Montagut, amb un sou anual de 75.000 euros. Consideren que així es paga el suport del regidor a la moció de censura del mes d'abril passat.

Montagut va ser l'únic dels tres regidors de CiU que va seguir la primavera passada les ordres de la direcció nacional de Convergència i va fer possible, per tant, que prosperés la moció de censura que es va presentar juntament amb FUPS i el PP. Els regidors que llavors van passar a l'oposició (PSC, RDS i els altres dos de CiU) van criticar ahir que el nou executiu hagi contractat, a través d'una comissió de serveis, la dona de Montagut, Maria del Mar Giné, com a cap dels Serveis Jurídics, càrrec amb el qual obtindrà un sou anual de 75.000 euros. L'exalcalde i portaveu socialista, Antoni Banyeres, va considerar que aquesta mesura és «un peatge que FUPS ha hagut de pagar perquè la moció de censura prosperés».

Banyeres va recordar ahir que Montagut, que també va formar part de l'anterior govern local com a regidor de Turisme i Promoció Econòmica, també havia suggerit llavors que la seva parella ocupés el càrrec. «Ho vam rebutjar per una qüestió d'ètica i perquè no complia el perfil professional», va afirmar el portaveu socialista. De fet, durant aquest primer tram del mandat, la feina va recaure sobre l'advocat Òscar Bru, que també va ser criticat per FUPS i el PP.

L'oposició tem que el nomenament de la parella del regidor d'Urbanisme i també primer tinent d'alcalde pugui comprometre «la neutralitat» i el ritme de treball del consistori, ja que Giné s'hauria de mantenir al marge d'assumptes corresponents a les àrees de Contractació i Urbanisme, que dirigeix el seu marit. Les formacions també van dubtar del fet que Giné hagués aconseguit el nivell funcionarial necessari per accedir a aquesta feina després d'una modificació de la relació de llocs de treball de l'Ajuntament de la Riera de Gaià al maig, on treballava com a secretària accidental, i consideren aquest canvi com a «part d'un pla prèviament traçat».

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va afirmar que té «preocupacions més importants com a alcalde» que respondre a aquestes acusacions, i va recordar que el sou que cobrarà Giné és el mateix que tenia el seu predecessor en el càrrec.

Anònim ha dit...

La secretaria cada cop es mes famosa:

La mujer de Montagut cobrará 75.000 € como Cap dels Serveis Jurídics de Salou

El guión parece cumplirse a rajatabla. Punto a punto. Para la oposición, ‘una inmoralidad sin precedentes’. Aunque, para Marc Montagut, como aquel que dice ‘tú llámame tonto, que yo haré lo que quiero’, Montagut, el concejal de Convergència que facilitó la moción de censura y con ella el cambio de Govern, con FUpS y PP, ha protagonizado ahora una secuencia más de un guión, que parece hecho a su medida.



Una secuencia que denuncian los tres partidos de la oposición en Salou, “al haber incorporado PP y FUpS a la esposa del primer teniente de alcalde, Marc Montagut, como Cap dels Serveis Jurídics de l’Ajuntament de Salou”.

Para PSC, CiU i RDS, el proceso seguido en este nombramiento “es muy sorprendente, falto de ética y poco transparente”. Por esto, durante los próximos días la oposición valorará y revisará el proceso para “destapar las irregularidades que se hayan podido hacer”.

Mar Giné se incorporó al Ajuntament el lunes. Su esposo, Marc Montagut, ha aprobado y apoyado, como primer teniente de alcalde, un sueldo para su mujer de 75.000 euros anuales.

Se responsabilizará del área del Serveis Jurídics del Ajuntament de Salou y llega procedente del ayuntamiento de La Riera de Gaià, donde ocupó una plaza, “sin haber superado núnca ninguna oposición libre”.

Según la oposición, ‘a día de hoy, la nueva jefa de los servicios jurídicos de Salou todavía no ha conseguido un puesto técnico, en un proceso de oposición libre”,

En 2004 fue nombrada secretaria accidental de La Riera de Gaià, cargo que ostentaba hasta el pasado mes de mayo, dos semanas después de la moción de censura en Salou. En los últimos meses, Maria del Mar Giné, “estando en uso de su cargo como secretaria de La Riera de Gaià, y, por lo tanto, teniendo acceso y capacidad de actuación en todas las acciones administrativas correspondientes, ha conseguido que el Ajuntament de La Riera de Gaià, de nuevo de manera directa, sin prueba alguna, le cambie su nivel funcionarial, pasando del A20 al A26”. Se da la circunstancia que el pleno que aprobó este cambio lo forma la mayoría de concejales de Convergència Democràtica de Catalunya, partido político en el que es secretario general Felip Puig, líder nacionalista que asumió personalmente la moción de censura en nombre de la dirección nacional del partido.

Este hecho administrativo, de pasar del A20 al A26 y la categoría que le comporta le permite ahora a Maria del Mar Giné ocupar su nuevo cargo en el Ajuntament.

Para la oposición, “se trata de un plan previamente trazado. Consideramos un escándalo todo el procedimiento que se ha seguido, más allá de las consecuencias jurídicas que esto puede provocar”.

Para Pablo Otal, del RDS, “este nombramiento está cargado de obscenidad, inmoralidad y falta de ética política, por el hecho de aprovecharse de forma tan vergonzosa de las instituciones, para beneficio personal, colocando a un familiar directo en un lugar de máxima responsabilidad”.

Para Antonio Banyeres, líder del PSC, “el curriculum profesional de esta mujer, por su trayectoria y experiencia, no es el más idóneo para tanta responsabilidad. Es el peaje que FUpS ha tenido que pagar para que prosperase la moción”.

Banyeres recuerda, también, que cuando él era alcalde, “este cargo no lo ocupó Ginè ni temporalmente, a pesar de que Montagut ya nos sugirió en más de una ocasión esta necesidad de colocar a su mujer. Pellicé y yo rechazamos siempre esta posibilidad”.

Para la oposición, el nombramiento puede paralizar y limitar la gestión interna del Ajuntament, porque Ginè, como responsable de los servicios jurídicos, es quien ha de informar de aspectos legales que afectan a su marido al frente de áreas tan sensibles como Urbanismo y Contractació, además de participar en todos los órganos de gobierno”.

...continua

Anònim ha dit...

...continuació

Según indica la Ley 30/92, Capítulo III, Artículo 28, en el parágrafo B, “las autoridades y el personal al servicio del Ajuntament, se abstendrán de intervenir en el procedimiento si hay parentesco de consanguinidad, poniendo en peligro la neutralidad en los procesos municipales”.

La oposición denuncia, también, que además de la incorporación de la mujer de Montagut, habrá otra más, al parecer, una amiga de ésta, en un puesto de máxima responsabilidad y también con remuneración millonaria, el próximo lunes, día 17 de agosto.

http://www.lavila.cat/

Anònim ha dit...

L´oposició de Salou denuncia un regidor per haver contractat la seva dona a dit

Agencia EFE SALOU
Els tres partits de l'oposició a Salou han denunciat que el regidor de Gestió del Territori i Promoció Econòmica, Marc Montagut, va contractar dilluns la seva dona com a cap dels serveis jurídics de l'ajuntament sense haver realitzat les pertinents oposicions.
La dona de Montagut és funcionària i treballava a l'Ajuntament de La Riera de Gaià, però amb una categoria diferent de la que ha estat contractada a l'Ajuntament de Salou i sense que hagi passat cap prova.
L'oposició considera aquest fet "un escàndol" ja que "col·locar un familiar directe en un lloc de màxima responsabilitat comporta un benefici personal", segons expliquen PSC i Renovació Democràtica de Salou en un comunicat conjunt.
Marc Montagut (CiU) va possibilitar una moció de censura -els seus dos companys d'Unió van votar-hi en contra- després d'abandonar l'anterior equip de Govern (CiU, PSC, Renovació Democràtica de Salou) i pactar amb l'actual format per CiU, PP, Ferran Units per Salou (FUPS), maniobra que va expulsar de l'alcaldia Antonio Banyeras (PSC) per atorgar-la a Pere Granados (FUPS).

Anònim ha dit...

A la Vanguardia :
La oposición de Salou denuncia a un concejal por contratar a su mujer a dedo

Tarragona (EFE).- Los tres partidos de la oposición en Salou han denunciado que el concejal de Gestión del Territorio y Promoción Económica, Marc Montagut, contrató el lunes a su mujer como jefa de los servicios jurídicos del ayuntamiento sin haber realizado las pertinentes oposiciones.
La mujer de Montagut es funcionaria y trabajaba en el Ayuntamiento de La Riera de Gaià (Tarragona), pero con una categoría diferente por la que le han contratado en el ayuntamiento de Salou y sin que haya pasado ninguna prueba.

La oposición considera este hecho "un escándalo", ya que "colocar a un familiar directo en un puesto de máxima responsabilidad comporta un beneficio personal", según explican PSC y Renovació Democràtica de Salou en un comunicado conjunto.

Marc Montagut (CiU) posibilitó una moción de censura -sus dos compañeros de Unió votaron en contra- tras abandonar el anterior equipo de Gobierno (CiU, PSC, Renovació Democràtica de Salou) y pactar con el actual formado por CiU, PP, Ferran Units per Salou (FUPS), maniobra que expulsó de la alcaldía a Antonio Banyeras (PSC) para otorgársela a Pere Granados (FUPS). Banyeras ha explicado a Efe que "Montagut ya había propuesto a su esposa para el cargo -dotado de un sueldo anual de 75.000 euros- cuando yo era alcalde, pero lo rechacé al no ser ni ético ni cumplir el perfil del puesto".

Abogados contratados por los partidos de la oposición estudian posibles medidas legales contra esta decisión, pero la oposición advierte que "no se trata de un caso aislado" y pronostica que "el próximo lunes habrá otra incorporación con un sueldo millonario muy parecido". Además, recuerdan que la esposa de Montagut deberá mantenerse al margen de las decisiones del área de Urbanismo que dirige su marido, por un conflicto de intereses y eso ralentizará el funcionamiento del área.

El equipo de Gobierno todavía no ha respondido a las acusaciones de la oposición.

Anònim ha dit...

Em pregunto, per què no s'escriu el mateix quan l'administrativa del nostre Ajuntament i un dels regidors de l'oposició tenen la mateixa relació consanguinia?

Per què no dimitèix un dels dos?

Es que aquest regidor no disposa d'informació "privilegiada" gràcies a la seva "relació consanguinia"?

Es possible que la muller d'aquest regidor guardi un absolut "secret professional" quan surt de la feina?

Es que no s'acabarà mai aquesta doble moral?

CFP ha dit...

Diuen que no hi ha diners. no m'estranya si anem pujant de categoria a la secretària perque pugi anar a fer la feina del seu home a Salou. i si a mes anem enxufant i colocant amiguets y llepaculs a l`ajuntament. Doncs ya tenim el ajuntament escanyat. i aixo ho paguem lo poble, les entitats y ningu sen escapa. ho paguem tots.

Anònim ha dit...

El que passa a La Riera i a molts ajuntaments es ben diferent. Una cosa es que ets regidor i la teva dona ja treballa com a administrativa al Ajuntament, que ha guanyat unes oposicions i cobra el sou per el nivell administratiu que toca, aixo de cap de les maneres, no te res a veure en si es regidor i reclames els serveis de la teva dona per un altre ajuntament i a més, no li pagues el sou que cobrava abans, sino que li pagues 75.000 euros bruts anuals que son 6.250 euros bruts mensuals, que es més del doble del que cobraves al teu ajuntament inicial.

En resum, no busquem similituds perque no te res a veure.

Anònim ha dit...

Quines oposicions ha guanyat l'administrativa del Ajuntament?

Quan es van convocar?

Quines eren les bases de la convocatoria?

Quins altres aspirants hi havien i quins van ser els "mèrits" per puntuar?

El sou es el que pertoca per la categoría? n'estas segur? Com saps quin es el sou que guanya aquesta persona?

M'ho podries aclarir, sisplau?

Anònim ha dit...

A l'últim anonim.

Jo m'he limitat a dir que l'administrativa ha guanyat una oposicio, no se quan van ser, que li van preguntar, no se si va copiar al examen o si va fer trampa... m'es igual...la qüestió es que va guanyar l'oposició.

Tal i com es recull en el bop del qual us anexo l'enllaç.
On hi han els llocs de treball i l'accés a aquestos.
http://www.altanet.org/bop/pdf/2009/20090626.pdf#2009/8752

Dit aixo tema sous. No se l'escalat de sous del funcionariat, ni el que cobra la secretaria. Tampoc he dit que ho sabes el que dic es que marxa a Salou cobrant el doble...potser es cobrant el triple...no ho se...
Esta molt clar que 75.000 euros entre 12 o 14 mesos son molts calers. I evidenment jo no se el que guanya aquesta senyora secretaria, el que si que tinc clar es que 75.000 euros no els guanya al ajuntament de La Riera per que si no perque per marxar...aleshores hauria de cobrar 100.000 euros a l'Ajuntament de Salou.

Vaja et deu haver fet algun favor que la defenses?

Anònim ha dit...

Dir que, per defensar a una persona no cal que t'hagi fet cap favor i penso que si l'Ajuntament de Salou li paga aquest dineral no és problema del nostre municipi. Tampoc crec que, donades les circumstàncies, la Secretària del nostre municipi sigui del tot imparcial i si que penso que el seu marit "Regidor" té informació privilegiada, és normal que parlan alguna cosa se li escapi.

Anònim ha dit...

El tema no era... "Subvencions de la Diputació per la Riera".

Perque us heu de fotre amb la pobre EX-Secretaria.

Si a la Riera ja no afecta.

A vosaltres que us interessa el que faci o deixi de fer.

Això sembla un blog de xafarders amb poca feina.

Anònim ha dit...

Tens raó anòmim, aquí es comença amb un titular i es continua amb comentaris que no venen a lloc. Ja vaig comentar que no podem comparar els calers de què disposa la Diputació per a repartir amb els d'un municipi petit. En primer lloc la paraula subvenció vol dir "Ajut econòmic concedit a activitats",això vol dir que els diners que manquen s'ha d'espavilar cadascú, fent altres activitats i buscant esponsors per recaptar més diners. Jo veig que hi ha associacions que fan actes i altres coses per recaptar diners que és el que s'ha de fer. Qui vulgui fer coses que s'espabili una miqueta!
Siau!

Anònim ha dit...

Les entitats ja se espavilen no patiu. Ja fa anys que se espavilen i amb molta dignitat molta mes dignitat de la que professa el ajuntament quan no dona cap suport i fins i tot impedeix que se espavilin. Pregunteu al alcalde el sarau que va muntar al Consell Comarcal queixant-se del suport que havien donat als diables per muntar un acte. I no nomes els diables que son els enemics numero 1. Tambe pateixen altres entitats la persecucio politica com ara els Campiquipugui, el Bicentenari, pel sol fet de haver alguns de la oposicio a dins de les entitats.

Anònim ha dit...

Només cal que mireu el programa de sta creu, no surt res del ball de sta creu ,ni del bicentanari.