6/3/09

Recomanacions

cartell-exp-jumei1  

Us recomanem dues exposicions i un llibre disc.

Al Monestir de Santes Creus, fins al 19 d’abril, podeu visitar l’exposició Jaume I. Geografia, fets i memòria.

L'exposició Jaume I. Geografia, fets i memòria coorganitzada pel Museu d’Història de Catalunya i el Consell Insular de Mallorca amb motiu dels vuit-cents aniversari del naixement del rei Jaume I s'ha pogut veure primer a Palma (Centre de Cultura Sa Nostra) i des del 18 de gener a Catalunya (Reial Monestir de Santes Creus).

L’exposició presenta un discurs estructural fonamentat com un viatge a través dels territoris trepitjats per Jaume I des del seu naixement fins a la seva mort, fent especial èmfasi a les Illes Balears i al Principat.

La ruta de visita es presenta en àmbits diferents. L'exposició pretèn introduir-nos en la vida del personatge i del seu temps a través de diversos recursos audiovisuals, però l'eix central de l’exposició se centra en els fets biogràfics, polítics i bèl•lics del rei.

web de l’expo: http://www.reijaumeprimer.cat/

Relacionat amb la commemoració del 800é aniversari del naixement del rei Jaume I s’ha publicat un llibre-disc per part de la Capella de Ministrers de Carles Magraner, Música en temps de Jaume I. Inclou las tres novetats discogràfiques: Ad honorem Virginis, Amors e Cansó i Al-hadiqat Al-dai´a. Textos d´Antoni Furio, Josemi Lorenzo, Maricarmen Gómez i Manuela Cortés.

http://www.capelladeministrers.com/

I finalment us recomanem l’exposició Il.luminacions. Catalunya visionària. al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, fins al 17 de maig. Una exposició sobre els il·luminats i els arrauxats, el llegat dels quals ha obert les portes de la modernitat a Catalunya al llarg de vuit segles.

 http://www.cccb.org/ca/exposicio-iluminaciones_cataluna_visionaria-25703