13/3/09

Crònica de la Manifestació a Brussel.les

Yolanda Roch - Crònica de la Manifestació a Brussel.les

En quant a les dades que ballen, s'havia confirmat la presència de 5.000 persones des de Catalunya, entre els vols i els autocars que es varen organitzar. Hi havia molta gent que havia anat amb cotxe particular que no estaven comptabilitzats. Es van sumar a la manifestació els Independentistes Flamencs, els Venecians, del País Valencià i del País Vasc.

Jo diria que com a mínim 9.000 persones van participar a la manifestació i que problament sí erem 10.000.

Durant tota la manifestació es van cantar cançons catalanes de caire reinvindicatiu, va ser un clam a la llibertat dels pobles i a la defensa de la nostra identitat. També els castellers, van pujar diversos pilars durant el recorregut.

Ens vam sentir molt bén acollits pels ciutadans de Brussel.les i estaven assabentats de la nostres peticions. Sortien al balcó i ens aplaudien.

Després de la manifestació em van comentar que hi havia un grup d'espanyols que van increpar a participants de la manifestació però no va haver aldarulls, perquè es van sentir sols i van desistir del seu intent de crear conflicte.

Jo pensava que no hi hauria tanta gent, per tant estic molt satisfeta del resultat de la convocatòria, perque ha servit per dir a Europa que hi SOM, ens hem fet presents.

Al vespre a l'hora de sopar en els aparadors de molts locals lluïa l'Estelada o bé la Senyera.

Com veieu per la quantitat de gent que es va desplaçar per un objetiu comú, t'adonés que cadascú de nosaltres compta. Que no podem pensar que ja ho faran els altres!

Salut!

Yolanda Roch

11 comentaris:

Anònim ha dit...

0 comentaris. Ja veus Yolanda a ningu li interessa....

Anònim ha dit...

Clara no respecto la teva opinió , saps no la comparteixo genys.Suposso que saps l`esforç que ha suposat per la societat civil catalana no només anar-hi sino aconssenguir la unio en un temps record,jo personalment com a catala,estic molt orgullos de tot plegat.Sols un mal gust de boca,la colla d`incompetents i actuals dirigents d`esquerra i cdc.no tots però quasi tots. salud

Anònim ha dit...

I que es suposa que s'ha aconseguit amb tot aquest desplegament? Que la gent sàpiga que exitim, i què més?
No creieu que ha estat una pèrdua de temps? En que creieu que canviarà la situació de Catalunya després d'aquesta trobada? (No pregunto què voleu que canviï, pregunto que canviarà realment). Siguem realistes.

Anònim ha dit...

Molt be,estic d`acord amb les teves afirmacions,pro com bon nacionalista crec que esta arriban el dia que els catalans sortim massivament al carrer per fernos respectar i que deixin de tractant-nos com els seus APARCERS ."Ningu no pot posar limit a la llibertat de les nacions"

Anònim ha dit...

Crec que aconseguir que com a mínim cinc mil o sis mil persones es desplacin a Brussel.les, i més en plena crisis - la gent es va rascar la butxaca entre 100 i 200 euros mínim - és un gran èxit.
L'independentisme ja fa dies que ha deixat de ser un moviment minoritari i ha esdevingut una alternativa real al colonialisme extorsionador establert.
Des de l'immobilisme i el negativisme no s'aconsegueix res.

Anònim ha dit...

Molts catalans teniu com tu Clara un "problema substantiu" i gruixut que és dons un problema substantiu i gruixut europeu. Tanmateix el Poble catala va tenin edad de caminar sense permis ni de estats aliens ni de "CLARAS" I POLITICS O ÈLITS TUTELADORAS.

Anònim ha dit...

"Un problema substantiu" Ara si que hi som! Fum de sant Jordi em fa l'efecte que tant de fum t'ha afectat. Caminar sense permís? Pues claro, no tens fe.
Sigueu realistes: lo de Brussel·les no canvia RES DE RES. Continuem depenent dels mateixos. I hem de passar pel tubo. I res del que faci Catalunya a Europa és vinculant. Per què et penses que ens ho deixen fer?
Si el president del gover español més dialogador que hem tingut, no li ha deixat fer la consulta a l'Ibarretxe que us penseu que passarà amb Catalunya?
Il·lusos.

Anònim ha dit...

Mira,Clara Espanya ens aporta més problemas que solucions a qualsevol crisi que vingui,per la continuada mala gestió dels diferents governs que hem patit i que tan sols ens han sangonejat a la força,mai hem pogut ser solidaris amb la resta ja que la solidaritat ho ès quan es fa de manera voluntària i no per mitja del robo u espoli continuat.Imagino que mai ens deixeran ser lliures,poden perdre molt,aquesta ès la raó de no deixar fer tan sols un referèndum.Pro estic content ya que L`alego Vidal Quadras (botifler del regne) deu estar emprenyat,tu tambe u estas Clara

Anònim ha dit...

Clara e trobat un text en una enciclopedia del temps de la Republica espero que sigui del teu agrat."Un poble és lliure quan no vol continuar servint.Després d`haver combatut durant molt de temps per la vida,a la fi lluita per la victoria i cuan ho ha suportat tot,ho pot fer tot i,quan ja no li queda esperança,per la por"Dicurs de T. BALZAC sobre l`alliberament dels paisos baixos de la corona espanyola.

Anònim ha dit...

Estas com un llum J.M. Sole. Deixa estar els idealismes romàntics i carques i sigues realista.
Au vinga!Que vols dir? Que ara TU i quatre arraplegats més heu decidit que ja en teniu i proclameu la independència de Catalunya tot solet? Després de no sé quant segles...
Que no veus que això es impossible i que ni tu ni jo la veurem mai aquesta llibertat.

Anem endarrera i no endavant.
Si de polítics ja no en queden. Persones que estimin la política i tinguin esma per lluitar per la seva terra, ja no n'hi ha.
La cantera d'on van sortir en Jordi Pujol, en Narcís Serra, en Joan Rebentos, el Felipe Gonzalez, l'Adolfo Suarez, en Pascual Maragall, Calvo Sotelo, el Manuel Fraga entre d'altres,es va enderrocar fa temps. Fossin del partit que fossin defensaven i representaven una idiologia, cada un al seva. Les dretes eren dretes i les esquerres, esquerres.

Ara el que hi ha en el seu lloc és una fàbrica amb mà d'obra barata, on només s'hi fabriquen xixerel·los amb ganes de tenir poder, enriquir-se i tenir tractes de favor(només cal que posis el TN vespre i ho comprovaràs)i poder asseure's al palco del Camp Nou com a "Institució".

Són persones que es fan dir polítics en qui la gent del poble no s'hi sent identificada. La gent vota per votar. Vota al menys dolent. Es deixa enganyar per les promeses de campanyes electorals quan està demostrat que TOTS menteixen... (Els grans polítics els tenen fitxats les gran empreses multinacionals i tenen un futur còmode i assegurat i no tenen cap intenció de ficar-se en política).
Es tant pobre la política d'avui en dia que el millor per Catalunya és que NO aconsegueixi ARA la indepencència perquè el que faran els polítics serà una "chapusa" de independéncia. Com la "chapusa" d'Estatut que han fet, que encara que s'aprovi a Madrid està a anys llum dels que necessita el nostre país realment; i a sobre ens haurem d'esperar 30 anys més en poder refer'l.
Això està passant avui. I si mirem cap al futur en un mitjà-llarg termini no es veuen canvis substancials en política.
Treute la bena dels ulls i no et fiquis pedres al fetge, que no en treuràs més que enraviades.
Intentem vuire amb el que tenim i com ho tenim, el millor que poguem els anys que ens queda de vida i disfrutem-la. Que Catalunya és igual de maca estant o no estant dintre d'Espanya.
Bon cap de setmana.

M.R.R. ha dit...

Clara, em sembla que l'has clavada. M'has fet reflexionar i crec que tens tota la raó.
Salutacions.