30/3/09

Iniciativa Legislativa Popular Referèndum d'Autodeterminació

S'inicia un nou projecte d'Iniciativa Legislativa Popular (ILP), per tal que el Parlament aprovi una llei de convocatòria d'un referèndum d'autodeterminació.

En aquesta ocasió, volem que la ILP tingui el suport més ampli possible per això et demanem que formis part de la comissió promotora adherint-hi.

Resolucions del Parlament de Catalunya a favor del dret d'Autodeterminació.

RESOLUCIÓ

El Parlament de Catalunya :

1. Declara, solemnement, que Catalunya forma part d’una realitat nacional diferenciada en el conjunt de l'Estat, fet que el poble català ha sostingut en tot moment, tant des de les seves forces polítiques, de les institucions culturals i civils del país,corn des de la consciència de la majoria dels seus ciutadans i ciutadanes.

2. Manifesta que l’acatament del marc institucional vigent, resultat del procés de transició política des de la dictadura a la democracia, no significa la renúncia del poble català al dret a l’autodeterminació, tal com estableixen els principis dels organismes internacionals i es dedueix del preambul de l'Estatut d’Autonomia de Catalunya de 1979.

RESOLUCIÓ

I. Organització i administració de la Generalitat i govern

local

I.I. Autogovern

1. El Parlament de Catalunya, en el marc de la celebració del cinquantè aniversari de la Declaració universal dels drets humans, ratifica un cop més el dret del poble català a determinar lliurement el seu futur com a poble, en pau, democràcia i solidaritat.

http://www.catalunyaestatlliure.cat/

1 comentari:

J.M.Sole ha dit...

Avui,14 d`abril de fa 78 anys Francec Macià va proclamar la República Catalana,Macià era de l`anomenada generacio de la dignitat.LLuis Companys,Pau Casals,Francec Layret,Josep Trueta,Carles Pi i Sunyer,Rovira i Virgili i milers d`altres.Van patir la ferocitat de l`estat Espayol en forma de mort ,presó i exili,pro van guanyar-se el respecte i admiracio del poble.Pro els de la politica de"PEIX AL COVE",ha fet en 30 anys que Espanya, no es tingues cap mena de respecte.En aquesta situacio "deplegar el nou estatuet "constituex un " INSULT "a la memoria d`en MACIA.