17/9/08

Regidors i alcaldes organitzaran una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya

http://tribuna.cat/

http://www.decidim.cat/ 

Els edils, prop de 1000, que es troben agrupats sota les sigles de Decidim.cat, que provenen de formacions polítiques diverses, ja sigui CiU, ERC o ICV-Entesa de Progrés Municipal, estan ultimant la presentació d'una consulta popular sobre el dret a l'autodeterminació de Catalunya. L'acte, que no tindria cap mena de vinculació legal, es faria en aquells municipis que s'adherissin a la campanya que des de Decidim.cat es tirés endavant. De moment, i segons informava el diari Avui, els serrells d'aquesta consulta s'han d'acabar de concretar a mitjans de novembre, però, tot fa pensar que, independentment de la llei de consultes populars que ha d'aprovar la Generalitat, la campanya tirarà endavant durant l'any que ve i la consulta seria de cara la primavera de 2010.

En l'article publicat al diari català, s'assegura que els promotors no han observat problemes legals per tal de tirar endavant la iniciativa ja que es vol enfocar com un procés participatiu de cada municipi que tingui el final el mateix dia. Així, segons explicava l'alcalde de Sant Pere de Torelló, “els ajuntaments no tenim competències plenes per obrir un procés participatiu entre la ciutadania per demanar-li l'opinió pel que es cregui oportú, i també per demanar-li quin futur vol per Catalunya com a poble”.

D'altra banda, i sent conscients de les limitacions a l'hora de treure conclusions d'uns possibles resultats favorables als anhels catalans, els regidors i alcaldes, quasi dues centenes, impulsors d'aquesta campanya creuen que la consulta popular pot tenir un alt contingut simbòlic i pedagògic i així contribuir des dels municipis de la nació catalana cap a la construcció d'un veritable procés democràtic cap a l'autodeterminació del seu propi país.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Qui no te feina, el gat pentina...!

Anònim ha dit...

Anònim, vaja merda de comentari! Tú sí que tens poca feina.