24/9/08

11 municipis s'impliquen en l'edició més ambiciosa del Gaià Folk

El festival celebra el seu cinquè aniversari amb una programació que compta amb Lídia Pujol i Rauxa com a caps de cartell

Bannecopia

La Malla  - Jose Soler

La música d'arrel i la cultura popular prenen protagonisme a partir d'aquest cap de setmana als municipis del Baix Gaià. La subcomarca tarragonina viu a partir d'aquest dissabte el Gaià Folk, que presenta enguany la seva edició més ambiciosa. El certamen, que va néixer ara fa cinc anys a Torredembarra, arriba en aquesta edició a implicar 11 municipis del territori amb un cartell que compta amb les actuacions destacades de Lídia Pujol i Rauxa, a més de grups de la comarca com La Makila, Romancec, Espremulls, Boregaires o Badaveus. Més enllà de la música, el Gaià Folk també presenta cercaviles, com la trobada de balls de bastons a Altafulla o la celebració dels 50 anys dels Gegants de Torredembarra. Els actes comencen aquest 27 de setembre, a la Riera de Gaià, i s'allargaran durant tot el mes d'octubre.

El Gaià Folk creix i s'escampa per tota la subcomarca del Tarragonès. El festival de música i cultura popular integra en aquesta cinquena edició un total d'onze municipis en el que és el seu programa més ambiciós. Cercaviles, espectacles infantils, ball de bastons i música en directe conformen l'aposta del certamen, que vol crear una marca pròpia del Gaià, tant a nivell turístic com a nivell cultural.

Els concerts de Lídia Pujol i Els Amants de Lilith (dissabte 18 d'octubre a l'Auditori d'El Catllar) o Rauxa (dissabte 11 d'octubre a Roda de Bara) són els dos principals atractius musicals d'una edició que també deixa espais a grups locals com La Makila, Romancec, Espremulls, Boregaires o Badaveus.

La Riera de Gaià, Salomó, Altafulla, Creixell, La Pobla de Montornès, Roda de Bara, Vespella, El Catllar, Torredembarra, El Nou de Gaià i Renau són els municipis que integren aquesta cinquena edició del Gaià Folk.

http://gaiafolk.webnode.com/

http://www.lamalla.cat/actualitat_cultural/musica/article?id=212003