3/9/08

Hem d'anar fora vila

Patrimoni copia

El 1991 es crearen les Jornades Europees del Patrimoni amb la voluntat d’apropar el patrimoni monumental a la ciutadania i fer descobrir, viure i gaudir del patrimoni cultural incidint tant a nivell local com a nivell europeu.

Cal destacar que l’Ajuntament de la Riera, en col·laboració amb el Consell Comarcal hi participa organitzant una activitat, el proper dia 28 de setembre, en motiu d’aquestes jornades....el que no deixa de ser curiós és que la visita sigui al Castell i l’Església del Catllar, no realitzant cap activitat paral·lela a la Riera.

Sembla que, sobre tot el Castell del Catllar, acabarà convertint-se en un referent pels castells del Baix Gaià i per tal val la pena que es conegui, però, i el nostre propi patrimoni... no valdria la pena de pensar-hi i actuar-hi una mica?

Tenim un castell que cau a trossos, una església que li falta ben poc, restaurem un molí per fer una llar de jubilats, ... Segurament, tindríem excusa per tot: que si està en mans privades, que si no hi ha diners, que si tenim una subvenció per això o per allò en concret.... però el que és imperdonable és l’oblit d’aquests i de molts altres elements culturals i patrimonials de la Riera durant tant de temps.

Potser, el que torna a faltar en tema cultural i de patrimoni en aquest cas és una mica de planificació i veure que les pedres, més enllà de ser pedres, són un valor i poden, amb el pas del temps, esdevenir símbols i icones del poble que les cuida. Si seguim així, a la Riera tant sols ens quedem amb el seu record i les fotografies antigues... bé, llavors potser farem un museu!

1 comentari:

Anònim ha dit...

Com sempre els últims de la cua en tot. Per cert quina enveja de Festa Major dels pobles del costat,amb les places a rebentar i concerts plens de gent amb actes per tothom. Quina Enveja!!!!!