10/4/08

L'alcalde de la Riera diu que donar cabal al Gaià és «malgastar aigua»


A.P.. La Riera de Gaià

L'alcalde de la Riera de Gaià, Jaume Casas (CiU), va assegurar ahir que aprofitar l'aigua del pantà del Catllar que ja no faci servir la indústria petroquímica per recuperar el cabal ecològic del Gaià serà «malgastar aigua». Casas va reaccionar així al compromís adoptat dimarts per l'Agència Catalana de l'Aigua, que el dia 8 de maig presentarà al Consell Comarcal del Tarragonès un avantprojecte per tal de recuperar el cabal a la part baixa del riu, ara sec.

L'alcalde de la Riera, un dels municipis al curs baix del Gaià, es va mostrar escèptic sobre les possibilitats d'aquesta proposta a causa de la «poca quantitat d'aigua» que flueix pel riu abans d'arribar a la presa del Catllar, de la qual s'abasteix principalment l'empresa petroquímica Repsol. «Si ara les empreses faran servir aigua depurada, la que sobri l'hem d'enviar allà on falti per beure, però no perquè baixi per fer bonic», va dir.

Casas, que anteriorment ja s'havia oposat a les propostes de recuperació del riu, va recordar que, després de trenta anys amb el curs interromput, «ja s'ha creat una fauna i flora diferents, que amb el retorn de l'aigua hauríem de fer fora».

SALVEM EL GAIÀ, SATISFETS
La plataforma Salvem el Gaià, per la seva banda, va rebre amb satisfacció l'anunci de l'ACA, i la propera setmana ho analitzarà en una assemblea. El portaveu de l'agrupació, Hèctor Hernàndez, va celebrar el fet que les empreses químiques començaran a fer servir aigua depurada a partir del 2011.

1 comentari:

Anònim ha dit...

És curiós que aquest senyor digui això quan ha aprovat un POUM on vol multiplicar la població del nostre poble per 4. I a més, creant noves zones urbanes de model ciutat-jardí i amb piscina.

Aquest model que ell proposa sí que és malgastar aigua.

A banda, "un riu no és per fer bonic". Suposo que ja sap que els pous es salinitzen si no corre aigua pels rius. Això a les terres de l'Ebre ho saben prou bé.