24/12/09

El Cant de la Sibil.la

La Cant de la Sibil.la es un drama litúrgic que es canta la Nit de Nadal arreu dels Països Catalans des de l’Edat Mitjana. La Sibil.la és una antiga endevinadora que ens parla del Jorn del Judici. Aquest vídeo és de la Catedral de Mallorca.

Lo jorn del Judici
parrà qui haurà fet servici.

Jesucrist, Rei universal,
home i ver Déu eternal,
del cel vindrà per a jutjar
i a cada u lo just darà.

Bones Festes!

 

Nota: veiem que la Televisió Balear no té cap problema per retransmetre en directe festes o actes festius del país.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Campanya per demanar que el Cant de la Sibil·la sigui Patrimoni de la Humanitat

A finals de juliol de 2009, el Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca va iniciar una primera campanya de recollida de signatures per tal de donar suport i reforçar la candidatura de la Sibil·la com a Patrimoni de la Humanitat per part de la UNESCO.

Tal com estableix el protocol de la demanda, i per tal de complir amb els terminis establerts, el Departament de Cultura i Patrimoni va remetre el 24 d'agost, a la primera fase, un informe detallat sobre la Sibil·la a la UNESCO, acompanyat de més de 2.000 signatures recollides per reforçar la candidatura.

A més d'aquest primer enviament, la campanya llançada des del Consell per recollir signatures, continua vigent i, per tant, el Consell preveu remetre a la UNESCO una segona "tanda" de signatures més endavant.

A la llum de l'èxit d'aquesta primera fase, en la qual en tres setmanes es va aconseguir arreplegar més de 2.000 signatures, el Consell de Mallorca agraeix l'esforç a totes aquelles persones que ja han donat suport a la iniciativa i encoratja a aquelles que encara no ho han fet, a fer-ho en aquesta segona fase de recollida de signatures, que s’allargarà fins a les festes de Nadal.

Qui vulgui donar suport a la iniciativa podrà imprimir el full de signatures adjunt i enviar-lo o dipositar-lo directament a la Direcció Insular de Patrimoni (Via Roma, 1. 07012, Palma) amb un termini que finalitzarà després de les festes de Nadal. Si es presenten dubtes, també es pot trucar al 971 21.98.87.

Adhesió a la inclusió de la Sibil·la a la Llista Mundial de béns immaterials Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO
http://www.conselldemallorca.net/?&id_parent=316&id_class=1851&id_section=1855&id_son=3959#4898

Més informació: http://www.conselldemallorca.net/?&id_parent=316&id_class=1851&id_section=1855&id_son=3959#4898