14/12/09

Hem sortit de l’armari!

thumb_474_356

Les consultes populars d’ahir van ser un èxit.

En primer lloc constatar la importància de l’organització de consultes en 166 municipis en menys de dos mesos amb milers de voluntaris i sense suport dels organismes públics.

Reafirmar que la participació d’un 30% en un referèndum no vinculant, organitzat per la societat civil i en condicions precàries (per exemple, a Berga la gent votava en un pàrquing) és un lliçó de democràcia participativa. Tampoc hem de oblidar que la gent del NO lògicament no ha participat, ja que no era vinculant, això és normal. A banda tampoc no ha participat una part del SI moderat. Ha participat el SI amb entusiasme i s’ha demostrat que aquest SI pot ser majoritari en cas d’un referèndum oficial. També cal constatar que els partits no s’han involucrat directament i no han fet una crida al vot de manera fervorosa. Per tant és tot un èxit.

Una de les conseqüències d’aquestes consultes és el fet de que l’independentisme català ha sortit de l’armari mundial. El mitjans de comunicació internacionals s’han fet ressò de les consultes i això és un pas de gegant en la internacionalització del fet nacional català.

Per tant, felicitats a tots/es. Visca Catalunya Lliure!