5/3/08

Es lloga Carnestoltes i pel mateix preu, el pregó.

Ja sabem que l'equip de govern de l'Ajuntament de la Riera (CIU) no té cap projecte cultural. La seva política cultural és del tarannà "qui dia passa, any empeny". Els seus objectius són: gastar poc (la cultura per ells representa una pèrdua de diners) i aprofitar-se dels actes per "donar de menjar al poble". No hi ha cap projecte cultural i cap ganes de fer-lo.

Això es demostra sobretot en la Regidoria de Cultura, en que van haver de buscar una persona gens vinculada a la vida cultural i social del poble. Tot i així, des d'aquí, volem instar a la regidora a treballar i involucrar-se en projectes culturals. No només per parlar de la festa major. A reunir-se amb les entitats i preguntar i esbrinar les seves prioritats, preocupacions, preferencies i projectes. Això de moment no s'ha fet.

Diem tot això perquè els fets demostren que no hi ha cap connexió amb l'àmbit cultural del poble. A CIU es troben sols en aquest camp i ens sembla que ells mateixos s'ho han buscat. Un exemple és la passada festa de Carnaval. A banda de la seva mala organització, creiem que el més greu és la desconnexió total de la festa amb els sectors que la podien promoure. Fins al punt que van haver de "llogar" el Carnestoltes a Altafulla. I no només això, també van haver de "llogar" el pregó (potser els sortia pel mateix preu).

El Carnestoltes va portar el pregó d'Altafulla a la Riera, canviant, és clar, el nom d'Altafulla per el de la Riera. Podeu comparar els dos pregons. Per exemple, compareu els paràgrafs :

*Bona nit gent de la Riera..no cal que tingueu por...
*Demanen un parc Natural...que collons parc natural...
*Ja he dit prou veritats, i heu quedat ben retratats...
* Visca el carnestoltes, visca la Riera! Que comenci la bacanal...

Podeu comparar els dos textos a la web de Iniciativa Rierenca (pregó de la Riera) i a la web del Col.lectiu d'acció cultural d'Altafulla:

La Riera :
http://blocs.tinet.cat/gallery/365/carnestoltes1.JPG
http://blocs.tinet.cat/gallery/365/carnestoltes2.JPG

Altafulla:
http://josepsunye.blogspot.com/2008/02/els-discurs-de-carnestoltes.html

Tot i així creiem que el pregó no va ser en cap cas ofensiu. Entenem que els versos irònics són part de la festa i s'ha d'acceptar les sàtires i les ironies amb humor.

6 comentaris:

Mon ha dit...

A mont-roig també tenim "mas de lo mismo" es una plaga al camp de tarragona?

Anònim ha dit...

Aqui es demostra que aquest ajuntament funciona gràcies a la feina dels demès, i quant no tenen a ningu que els hi faci, no tenen ni idea!!!!

Anònim ha dit...

300 euros al mes és un pico interessant per no fotre brot.

Cal delegar, no xuclar-ho tot i lligar-ho curt.

Anònim ha dit...

El comportament de l'equip de govern és un insult a la intel.ligència de la gent del nostre poble, a qui pretenen enganyar anant tots junts, quan realment no saben coordinar-se, però és clar és difícil anar tots a una quan no s'han marcat uns objectius clars, de fet ni clars ni foscos, sembla que a banda del seu interès propi no tenen cap de objectiu.

Anònim ha dit...

Sincerament us equivoqueu...Crec que va estar un dels millors Carnestoltes del nostre poble (i us aseguro que n'he vist uns quants).

Rosa, quants euros et posaries tu de salari si estiguessis al govern? Per favor, siguem seriosos!!!

Anònim ha dit...

Molt bé ACS, siguem seriosos.
Em podries explicar quin és el projecte cultural de CIU a la Riera?
Quins són els objetius a aconseguir?
Quan parlo de cultura vull dir : associacionisme, festes, patrimoni arquitectonic.
Merci.