11/3/08

9-M: La indecent festa de la democràcia.

Pau Plana i Parés

Ahir teòricament es celebrava la festa de la democràcia, una festa mòbil que es celebra de tant en tant i on tots som convidats a escollir els nostres representants a municipis, parlaments, etc... Aquest podria ser un encapçalament estàndard d’un endemà qualsevol d’un dia d’eleccions però ahir no ho va ser.. com a mínim per mi i crec que per alguna gent més.

Si la democràcia és basa en la participació ( un cop cada moolt temps.. 1 dia de cada 1460, per cada una de les convocatòries si no hi ha cap avançament) ahir es va vexar un d’aquests drets amb la supressió i confiscació del material de moltes taules del dret de decidir, sobre tot a Tarragona i Barcelona.

A la Riera el dia va començar amb normalitat però rebent notícies del tancament d’algunes taules de pobles del voltant fins que també ens va tocar el rebre. La junta electoral havia prohibit que es recollissin signatures per ser un dia de contesa electoral ( a Girona no va passar... potser estaria bé que s’aclarissin!!).

Amb el destacament de 6 Guàrdies Civils, ens van fer clausurar la taula i ens van confiscar, segons les instruccions que ells tenien, la caixa amb el material “propagandístic polític” que contenia. Vam poder recollir els diners dels mocadors que s’havien venut i les butlletes signades però tot lo altre s’ho van quedar (és cert que ens volien tornar dos bolígrafs que no portaven el logo de la plataforma però els vam acabar deixant... ja no venia d’aquí!!).

Després de prendre les dades d’alguns dels presents a la taula, i tancar l’acta van marxar i ara restem a l’espera de que ens tornin el material i si es du a terme alguna acció legal per part de la plataforma.

Ahir, en la “festa de la democràcia”, es va voler silenciar un acte que no pretenia interferir en les eleccions, si no que sols volia recollir signatures per poder demanar que Catalunya pugui convocar referèndums, és a dir per potenciar la participació. És indignant que uns que es diuen demòcrates arribin a aquests extrems. Són les indecents paradoxes de la democràcia en que ens fan viure!

Pau Plana i Parés

IMAGE_00105

4 comentaris:

Anonim ha dit...

A veure Pau, de veritat vols que la gent es cregui que no estàveu fent campanya política el diumenge passat a la plaça? No ho saps que és il.legal? Ara em diràs que el logo d'ERC no apareixia enlloc, però et penses que la gent és tonta? La mateixa gent del poble vam trucar a la Guardia Civil. A mi ningú em pren per tonto. Així us han anat les coses....

Anònim ha dit...

No és que vulgui que la gent cregui que no feiem campanya política, és més facil: NO EN FEIEM, i pel que dius que si crec que si la gent és tonta, Déu me'n gaurdi!! Simplement estavem apropant a la gent una opció més per participar. La gent és qui decideix si hi participa o no, no s'obligava a ningú.

El que es feia, era recollir signatures per una campanya a nivell nacional (suposo que entens per nacional català!!), una campanya a que han donat suport ERC, efectivament, però tmabé IC, CIU i molts altres partits, agrupacions, entitats i persones individuals.

Pel que dius de les sigles, enlloc de la taula (la taula físicament ni als papers que s'hi repartien!!) hi havia cap sigla... crec que no t'hi devies apropar ni a veure el que s'hi feia. Es cert que estavem al costat d'un plafò de propaganda electoral, un lloc teòricament aprovat per la junta electoral perquè hi fos, o també era ilegal?

D'altra banda, trobo molt bé que truquessiu a la guàrida civil, però no us hauria fet falta, des de primera hora estaven tancant taules a tot Tarragona, per tant, tard o d'hora ens havia de tocar.

I per mi el que feiem no era ilegal. És que demanar una cosa és ilegal? demanar que et deixin dedidir és ilegal? Si et conformes en participar un cop cada quatre anys ho trobo molt bé, però jo en començo a estar cansat, que vols que t'hi digui!!. i per cert, si tant ilegal era, com és que la junta electoral provincial de Girona va deixar que les taules recollissin les signatures?

Per cert, per si et vols informar de la campanya pots anar a: http://www.decideixodecidir.cat/

salut!

Anònim ha dit...

La recollida de signatures és una iniciativa de la Plataforma del Dret a Decidir juntament amb Sobirania i Progrés, dues plataformes ciutadanes.
El que es pretén amb aquesta campanya, que ja es va iniciar el dia de Sant Jordi de 2007, és recollir suficients signatures per promoure una iniciativa legislativa popular al parlament, per tal que ens transfereixin la competència que té l'Estat de convocar referèndums o consultes populars, que no necessariament ha de ser d'autodeterminació.

Aquesta campanya no és en cap cas il.legal, ja que ben al contrari està amparada en la Constitució (art. 1 al 20), en cap cas s'estava interferint en la jornada electoral, ja que no estaven ubicats en les immediacions de la seu electoral.

Sí tal com dius era un acte il.legal, la interpretació de les Juntes Electorals d'arreu del País hauria estat unànime, però no va ser així, ja que per exemple a Girona, la mateixa Junta Electoral hi va donar permís.

El que realment és una llàstima és que us prenguessiu tanta molèstia per tal d'atropellar una iniciativa ciutadana, ara bé quan és qüestió de sortir a la foto, sou els primers que us agafeu a la pancarta. (manifestació 1-d).

Pel que sembla el vostre suport a la ciutadania va en funció del nombre de mitjans de comunicació disposats a fer la foto.

Salut!

Anònim ha dit...

Però què et penses anònim? Què tot ho fem per la campanya electoral? Vols dir que tot el que fem és per aconseguir vots?
Doncs jo creia que això ho feien altres. Potser tú ets un d'aquests. Recordo la frase "cree el ladron que todos son de su condición".

En aquella taula hi havia més de 13 voluntaris, de tota mena. També cal dir que en un ple municipal es proposar a tots els partits polítics presents a l'Ajuntament de la Riera que participessin en aquella taula. Però, és clar, alguns s'omplen la boca de catalanisme i de dret a decidir però després demostren que són uns mentiders, covarts i botiflers. Aquests sí que utilitzen la bandera per aconseguir poder i diners.

Però encara quedem gent que lluitem pel país i pel seu futur i que no truquem a les forces d'ocupació espanyoles!!!!
Altres només lluiter per tenir poder i guanyar calerons.