8/3/10

Alomà. Una Utopia, una Esperança

9788492839094

Biografia de Josep Maria Alomà i Sanabras, fill de Josep Alòmà i Espina (la Riera de Gaià) i de Maria Sanabras i Alegret (el Catllar).

http://josepaloma.blogspot.com/

Qui és Josep Alomà? Qui és aquesta persona que va evitar amb la seva intervenció personal la mort de nombroses persones, moltes de les quals li eren alienes?

Aquesta és la pregunta que ha volgut respondre Ramon Gras. Josep Alomà, nascut al Catllar, fou tinent d'alcalde i Conseller de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona per la CNT-FAI durant la guerra civil espanyola. Durant el mateix període fou el director del Diari de Tarragona (portaveu de la CNT-FAI) i delegat a la província de Tarragona del Consell de l'Escola Nova Unificada, on impulsà una pedagogia emancipadora i moderna. Posteriorment fou comissari de companyia i cap de propaganda de l'Exèrcit del Sud a Baza (Granada), a l'Estat Major d'Andalusia. De la mà d'Alomà, viurem de prop la revolució esdevinguda a la rereguarda republicana com a resposta al cop d'estat contra la República. Aquesta revolució, que constitueix un fet inèdit a la història, complex i fascinant, motivà, entre d'altres, la redacció de l'Homenatge a Catalunya de George Orwell.

"L'anarquisme és un ideal de bondat, de bellesa, de servei als altres i sobretot d'independència personal" (Josep Maria Alomà i Sanabras).

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Ara resulta que els assassins de la CNT-FAI són herois!!!

Anònim ha dit...

Alomà és un dels membres de la CNT que va salvar moltes vides després del cop d'estat. Abans de parlar llegeix una miqueta.

http://2.bp.blogspot.com/_jftsygGeDUw/SxbCzHqhFwI/AAAAAAAAACY/DvL763tEAp4/s1600-h/Article+Diari.jpg

Anònim ha dit...

Si fossin assassins serien molt menys assassins (parlem de números totals ja que hem de baixar a aquestes fastigoses qüestions) que l'Església Catòlica, Foment del Treball Nacional, el PSOE, el PPi fins i tot ERC.
Em dic Jordi Martí Font i no sóc "Anònim"