10/9/09

Fem el vermut a Arenys

LA PLATAFORMA PEL DRET DE DECIDIR FA UNA CRIDA, A GRANS I PETITS, A FER UN VERMUT A LA PLAÇA DE LA VILA D’ARENYS DE MUNT EL DIA 13 DE SETEMBRE, A LES 12H DEL MIGDIA, EN DEFENSA DE LA LLIBERTAT D'EXPRESSIÓ.

La Plataforma pel Dret de Decidir manifesta el seu profund desacord amb la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya de donar permís a Falange Espanyola, perquè es manifesti el proper dia 13 de setembre a Arenys de Munt.

La Conselleria d'Interior havia anul·lat el permís, concedit a aquesta organització, per manifestar-se aquest dia i l'havia traslladat a una data posterior , a instàncies de l'ajuntament d'Arenys i d'altres entitats de la població, que tenien por del desordre públic que aquesta manifestació podia provocar.

Avui, però, el Tribuna Superior de Justícia de Catalunya ha revocat aquesta anul·lació i ha concedit el permís de manifestació a Falange Espanyola, cosa bastant sorprenent tenint en compte que, per evitar aldarulls, s'han prohibit manifestacions d'altres grups polítics de signe completament diferent en altres punts de l'Estat. Sembla, doncs, que la justícia no s'aplica igual per a tot el territori de l'Estat ni per a tots el grups.

També, avui, la jutgessa del Tribunal Contenciós ha anul·lat l'acord del ple d'Arenys que dóna suport a la consulta a instàncies de l'advocat de l'Estat, d'ideologia falangista i malgrat les al·legacions presentades per l'entitat organitzadora.

La PDD denuncia que el TSJC ha anul·lat el dret de decidir del Govern de Catalunya en una Qüestió que és competència seva com és l'ordre públic.

La PDD insta al govern de la Generalitat perquè protegeixi la llibertat d'expressió i garanteixi el per exercir-la.

La PDD davant la prohibició que l’ajuntament doni suport a l’exercici d’un dret fonamental de les persones com és la llibertat d'expressió fa una crida perquè el proper diumenge, dia 13 de setembre a les 12h del migdia, tothom vagi a Arenys de Munt a fer un vermut col·lectiu per la llibertat d'expressió.

Barcelona, 9 de setembre de 2009

Àrea de comunicació:
Plataforma pel Dret de Decidir,
telèfon 934103155

4 comentaris:

Anònim ha dit...

De qui ha estat la idea del vermut?
De la plataforma o de l'amo del bar?

No sabe na....

Anònim ha dit...

Anònim, vine amb nosaltrus a fer el vermut. Menjarem olivetes mentres la gent d'Arenys vota i dona el seu parer de forma democràtica.
Pensa que a la mani de Falange no t'ho passaràs tant bé, només hi haura cabreig i mala llet al veure que els catalans podem trinxar el seu feixisme amb una cosa tant senzilla com una consulta popular.

Montse La Riera ha dit...

Ahir vaig llegir al punt.cat que la Riera i Torredembarra s'han interessat per fer un referendum com els d'Arenys. Esteu vosaltres com a grup d'ERC de la Riera en aquesta iniciativa?

També vaig sentir unes declaracions d'en Puigcercos, on parlava de l'autodeterminació. La veritat és que no les vaig sentir des de l'inici, però el que sí que vaig entendre era que, el problema que havia tingut l'Ibarretxe havia estat demanar permís a l'estat per fer el referendum a Euskadi, que per aquests temes no ens els ha d'autoritzar ningú.
La meva pregunta és: quan l'àmbit del referèndum és nacional (de tota Catalunya) i no municipal (com el cas d'Arenys), és cert el que va dir en Puigcercós? No es necessita permís? És legal i constitucional aquesta votació?
Perquè si es així, a què esperem? i si no és així... com hauria de fer-se?

Gràcies

Anònim ha dit...

Us convido a veure http://www.tv3.cat/savis l'entrevista a Heribert Barrera...
Cap polític d'ERC li arribarà mai a la sola de la sabata.