23/1/09

Personalitats de la cultura i la política, partidàries de demanar l'autodeterminació a Brussel·les

Vilaweb -
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=3414961

La plataforma Deu Mil a Brussel·les presenta la campanya perquè milers de catalans es manifestin a Brussel·les el 7 de març

La plataforma Deumil.cat ha presentat la campanya '10.000 a Brussel·les per l'autodeterminació' (vegeu-ne el vídeo promocional). La idea és de dur milers de catalans a la manifestació per la independència que es farà el 7 de març a Brussel·les. Hi donen suport moltes personalitats del món de la política i de la cultura. El catedràtic Enric Canela ha dit quela finalitat principal era 'd'internacionalitzar el conflicte de Catalunya, que ha de figurar a l'agenda del món' (àudio).

La iniciativa té l'origen en l'article 'Perplex, jo?', d'Enric Canela i en els comentaris dels seus lectors.
Segons Canela, Catalunya ha de decidir si vol ser una regió espanyola o un estat independent. 'Hem d'aconseguir que es faci un plebiscit d'autodeterminació.' I ha demanat als partits polítics que se sumessin a la iniciativa, però sense voler-la capitalitzar, perquè 'és el poble de Catalunya qui reclama el dret d'autodeterminació'.
'Volem exercir el dret d'autodeterminació i volem que figuri a l'agenda internacional', ha reblat la representant de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzie.
El consell Deumil.cat és format per gent de la societat civil. També hi tenen representació plataformes sobiranistes com PDD i Sobirania i Progrés.
Suport a la campanya
Entre els qui han donat suport a la iniciativa hi ha el filòsof i professor visitant de dret constitucional de la Universitat de Buffalo, Antoni Abad; l'escriptor Sebastià Alzamora; l'escriptor i periodista Víctor Alexandre; els escriptors Màrius Serra, Isabel-Clara Simó i Mathew Tree; l'escriptor, professor de dret administratiu de la URV i membre d'ERC, Jaume Renyer; els diputats d'ERC Pere Aragonès i Uriel Bertran; l'ex-president del parlament Heribert Barrera; el president sectorial d'Immigració de CDC, Àngel Colom; el diputat de CiU, Francesc Homs; el fundador i president de CIEMEN, Aureli Argemí; el president del Casal Argentí de Barcelona, Diego Arcos; l'advocadessa Rut Carandell; el president de la Comissió de la Dignitat, Josep Cruanyes; l'actor i director Joel Joan; el professor de dret constitucional a la UPF, Hèctor López Bofill; la directora del Centre d'Anàlisi Econòmica i de les Polítiques Socials de la UB i representant de Sobirania i Progrés, Elisenda Paluzie; la presidenta de PDD, Elisenda Romeu; i el periodista Josep Puigbò.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Perfecte!!! Compteu amb mi!! On m'he apuntar? No els hi sortirà car pagar el viatge a 10000 persones? Es en bus o en Rianair?
APA

Anònim ha dit...

!!!Ya tocaba.Perque no serà que pensem que som lliures i ens hem adormit en una llibertat aconseguida fa temps?. I la .tenim encara?. O bé ens l´han treta de mica en mica tal com va venir?.Jo em pregunto,El parlament que fa fora de marejar la perdiu i confondra el poble?.Catalunya és un pais preparat,modern i autonòm, que vol decidir amb qui compartir i fer les coses,sense impertinents,sense impocisions prepotens d´aquells desconeguts .Diguen no a tots aquells politics que volen fer de Catalunya un "coralito" amb l´intencio d`anul- lar la nostra cultura,tradició i per damunt de tot,la nostra dignitat.La gallineta ha dit no,visca.........(espai reservat per posar el que es vulgui)?