14/7/08

I si parléssim de la de Festa Major?

Es d’esperar que qualsevol poble que esta celebrant o apunt de celebrar (depenent de l’òptica des d’on es miri) la seva Festa Major, vulgui que aquesta surti reflexada als mitjans i se’n faci com més difusió millor, en definitva provocar allò de fer bullir l’olla o que s’en parli. Doncs bé, sembla que aquest no és el cas de la Riera….

Més enllà de la qualitat (en quan a format i estructura) i quantitat dels programes i cartells de la Festa editats per l’Ajuntament, dissabte el Diari de Tarragona presentava unes fulles amb el títol de Festa Major de la Riera 2008. En aquest dossier, que semblava més la presentació de la festa de Santa Creu que la de Santa Margarida, començava amb una entrevista a l’alcalde on es ventilava la Festa Major en una frase i no per fer-ne una valoració, sinó per dir que sobre la festa podien trobar el programa en aquelles pàgines del diari, passant acte seguit a parlar de Santa Creu. Prèvia a aquesta pregunta, la darrera de l’entrevista, ja s’havia fet un “publireportatge” de la gestió municipal, i com a encapçalament no hi anava un bona Festa Major sinó declaracions sobre les escoles.... És el moment de parlar d’això? És el moment de vendre la gestió municipal? O és el moment de parlar de la festa?

Sembla que l’equip de govern, més enllà d’alguns actes en concret, se’ls fa difícil parlar i gestionar la festa, com a mínim a nivell de concepte i de valorar que la festa és de tots i totes els que som o ens sentim de la Riera, més enllà de l’aprovació o no d’una gestió municipal que justament en aquest àmbit ralla més el suspens que l’aprovat.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Facin el que facin ho trobareu malament!!! Segur! Vosaltres ho farieu més bé. Dons permeteu-me que ho dubti després de veure i sentir el que vaig veure i sentir ahir.
La vostra actuació d'ahir diumenge davant l'esglèsia... se'm queia la cara de vergonya. Us vau passar de la ratlla. Una cosa és que us foteu amb la política que fa l'alcalde, l'altra que us foteu amb ell, però molt diferent és que us foteu amb la seva FAMÍLIA. Em vai avergonyir de ser rierenc. I m'agradaria que haguessiu sentit els comentaris que feia de vosaltres la gent... va ser patètic!!! Que us heu cregut??? Després d'això no us mereixeu cap mena de respecte. I ara no em digueu que els vostres partits polítics no estan al darrera... si no es així haurieu d'expulsar als "actors" d'ahir que SI que estan a les vostres llistes... o els resultats els veureu a les pròximes eleccions. (Gràcies al vostre comportament, només aconseguireu que CIU torni a governar amb majoria... veient l'oposició que tenim.... NO GRÀCIES, QUINA VERGONYA!!!!

Anònim ha dit...

La resposta podria ser molt llarga però estic intentant fent memoria d'en quin vers es feia referencia a la seva familia?

Anònim ha dit...

Aquesta si que es bona!!! O sigui que el fet que surti el timbalé amb una perruca negra de mitja melena... no vol dir que faci referència a la seva família? Ens preneu per imbècils o que? I la manera de parlar i les paraulotes que vau arribar a dir... que? Eren "piropos"? Increïble!!!. Si no vau dir res mal dit, perquè no ho pengeu al Youtube??? I que tothon pugui jutjar...!!!

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb tu. Va ser vergonyós. No hi ha dret. Hi ha maneres i maneres... i aquesta va ser del tot grollera. Ja s'ho trobaran... després ni els seus els voten! Edu.

Anònim ha dit...

Veig que no vau estar atents al que es deia

Anònim ha dit...

El ball de Diables de La Riera de Gaià és una entitat cultural, no política, i aquesta entitat no està lligada a cap corrent política ni cap partit.

En tot cas aquest comentari l'hauries de fer al bloc del Ball de Diables.

Pel que tinc entés els versots es trien per votació dels membres de l'entitat.

Per altra banda, penso que quan es referien a la Silvia, no es feia menció a la dona de l'alcalde si nó a la regidora.

Salut!

Anònim ha dit...

Anònim,
tinc la sensació que no pertanys a cap entitat del poble,perquè sino sabries com funcionen.En el cas del Ball de Diables, està format per una junta i tots els membres(que ara són més de 40) i tenim uns estatuts. Els versots es trien de forma assamblearia i les persones que els diuen NO els en escrit. A veure si ho entenem d'una punyatera vegada? els versos són anònims i per aixo el ball de diables penja cartells perque la gent col.labori.
Suposant que col.laboris en alguna cosa, també sabrás que la regidora de Cultura es diu Silvia (casualment com la dona del Sr.Jaume Casas.
Per tant, agraïria que quan opineu ho feu amb coneixement, ja que aquestes declaracions que feu només fan mal a les entitas del poble.
Resumint, al Ball de Diables tenim gent de tota mena, per tant us demanem que si teniu algun comentari ho feu a la nostra pagina web. (per cert, molt bona i visitada per molta gent). Trobareu un enllaç en aquesta página.

Salut!
Vicepresidenta del Ball de Diables

Anònim ha dit...

Voldria deixar molt clar l'independència del ball de diables amb qualsevol partit polític.

Soc membre dels diables desde en fa més de setze anys. He estat a la junta directiva uns anys i també he representat uns quants anys el paper de alferes dragabales a la representació del ball de diables, paper que ara fa el Jaume Rafí. Al ball de diables hi ha gent que vota a tots els partits politics, no ens enganyem es aixi. Hi ha gent que vota a Ciu i hi ha gent q vota a IR i també hi ha gent que vota a ERC.

Ara ja fa un any que vaig ser triat regidor d'ERC. Inmediatament seguint l'esperit d'independència vaig renunciar a fer el ball de diables tot i ser una cosa que a mi m'agrada molt. Fins i tot no en se res dels versos fins que es diuen a plaça.

I si a mi mai em fan un versot, que per que no, m'el podrien fer pues mira a aguantar-se. No m'el diran pas pel meu entorn familiar, o per el meu entorn laboral sino perque soc un membre del ajuntament davant del poble i em criticarat igual com ho fas tu en aquesta pàgina.

Ara bé no barrejem questions familiars amb politiques. Desde Esquerra ens solidaritzem amb la situació personal i familiar del Jaume Casas i li desitjem que es recuperi el mes aviat possible.

Anònim ha dit...

Primer de tot com altres han dit, això ès web d'ERC no del Ball d Diables. Els versos com sempre anònims i a la votaciò no hi ha cap regidor de cap partit, hi ha versos que arriben per bustia, altres per correu, etc i els mès votats son els que ès diuen. Som 40membres al Ball ,de diferents colors polítics,si fins fa poc el regidor de cultura de ciu era la diablessa!!!!!. I ara:
Ja hi som, com cada any arriben els de sempre amb el tema versots. L'any passat tots els versos fotien molta canya a l'oposiciò, sobretot al cap se llista d'IR i D'ERC, però ès clar l'any passat no va passar res. Accepto les critiques de grollers i malparlats, ara ,representa que som diables , fem el mal i som dolents i malarlats i els angels per dolents ens guanyen la batalla,ès una tradiciò tan antiga que es fa a molt pobles des de fa mès de 200 anys, a La Riera el Ball de Sta Mrgarida o el Ball de pastorets datats dels 1800 i picu sortien diables fent versos. no accepto el tema Silvia, ja que queda molt clar que ès la regidora de cultura, hi ha una estrofa que diu: Faig mès de menjadora que de regidora!!!!. Sempre em intentat fotre a tots els partits del poble, però ès clar , els que manen ara mateix son els que mès reben com ès normal i sense barejar familiars i sempres sense anima de fer mal a ningu!!!.

Anònim ha dit...

Visca la cultura del nostre poble i jo no m'avergonyiré per res ,cada vegada que surti alguna entitat, sigui la que sigui i per molt malament que ho facin. Hi ha gent que és pensa que sou professionals o que????. Les coses que és fan per gust i amb cor mai s'han de justificar. Endavant les nostres entitats que sense elles no hi ha festa major. Ahh! per cert,la plaça estava plena el diumenge com cada any!!!!

Anònim ha dit...

Almenys els diables ja podem dir que fem humor intel.ligent. Alguns no l'entenen, jeje.

Anònim ha dit...

Adoneu-vos la desconeixença que es té d'aquesta regidora que no se la identifica ni pel nom i se la confon amb la dona de l'alcalde. No creieu que una regidora de cultura hauria de ser més propera i implicar-se amb el poble?
Referent a les paraulotes que es deien als versots potser hi ha alguna cosa de raó però recordem que són els versots d'uns diables.
Sento fer aquest comentari en aquesta web ja que estic amb molts de vosaltres que aquest no és l'espai indicat , sino que ho seria la mateixa web del ball de diables.

Anònim ha dit...

La gestió pijeril de la cultura en aquest poble no m'agrada.

Anònim ha dit...

Yo trobo que fer aquestes opinions derrotistes en aquesta pagina web es el millor lloc on fer-les, ja que, com es que el 90% del ball de diables es d'ERC?
Si tal com dieu que els versots es voten en majoria com es que no hi ha cap ni un que critiqui el ball de diables o a ERC?
Crec que haurieu de prestar atencio amb el que l'anonim del principi diu, sentieu el que la gent opininava?
A mes, us queixeu de la festa major, si sou vosaltres els primers que no aneu als actes no organitzats per vosaltres, (ERC, Ball de bastons , Ball de diables.)

Salut,
Signa Una Rierenca

Anònim ha dit...

Algú em pot dir si hi ha algun convergent jove a la Riera que estigui en alguna entitat cultural? Si el 90% dels diables no són convergents llavors CIU té un problema gros, no té electorat jove.
També recordo l'any passat que es va atacar a l'oposició, concretament a l'Hèctor i la Galan. No hi va haver queixes al respecte.

Anònim ha dit...

Si, es critica al Hector o a la Galan pero no es critica a la Yolanda.
No es que no haguin convergents joves a la riera sino com tu ve dius si el 90 % son d'ERC no crec que ningu de Conv. tingui mases ganes de anar, o ve tu o faries?

Anònim ha dit...

Sou pesadets amb els diables!!

Aneu a la pàgina dels diables i critiqueu-los allí.

Sí els diables volen cagar-se en els convergents, que són els que manen a l'ajuntament, tenen tot el dret a fer-ho.
O potser vivim en una dictadura a la Riera?
Què potser l'ajuntament de la Riera no donarà subvencions a la gent que no pensa com ells?

Tots els diables critiquen i es cagen amb els qui manen. No he vist cap ball de diables que no critiquin a l'alcalde i als que manen. I a tot arreu s'accepta, així és la festa i la sàtira festiva. A la Riera hi ha gent que no ho accepta, no entenen que qualsevol es pot queixar dels qui manen, el Franco fa molts anys que és mort.

El dia que manin els d'esquerra els diables s'hauran de cagar-se en ells. Serà el seu deure, sinó jo seré el primer a queixar-me.

I no digueu mentires, també s'han dit coses de la Yolanda, però no gaires perquè no mana. Què vols dir si no ha manat mai? Que collons vols criticar? Si algun dia mana ja li cantaran les veritats.

No es queixàveu quan l'hèctor era la diablessa i alhora regidor de cultura convergent.

Si la gent jove que fa coses a la Riera no és convergent és perque l'ajuntament els ha cremat i n'estan fins al monyo!! Això mateix va passar amb el regidor de cultura.

Si no us agrada el que diuen els diables no baixeu a la plaça, com fan el Jaume i l'Argilaguet. Ningú obliga a anar-hi.

Anònim ha dit...

L'article que ha originat tanta història és una article que porta el títol de "I si parlessim de la Festa Major?".

Obviament els diables són un part de la festa però és que no hi res més (tant bo com dolent)? es que no hi ha més arguments? o és que aquesta vinculació diables ERC (o Diables oposició) és lo més fàcil de fer i és de lo únic de que alguns saben parlar (també de vegades sense saber que es diu) sobre l'ambit festiu?

Sí és així, a nivell d'idees de i sobre la festa es confirma que estem molt malament, o que sols interessen i es volen els actes on hi ha la possibilitat de fotografiar-se i que s'hi quedi bé, no amb el retoc, podriem dir via photoshop, dels versos dels diables, que ens mostren altres cares o idees de i sobre la realitat que retraten.

Anònim ha dit...

Hola a tots i totes,
després d'haver llegit tots els comentaris he de dir varies coses:
1. Sincerament hi ha comentaris que fan pena.
2. Discrepo amb el tema regidora de cultura que aquí ha sortit. Per mi la Sra. regidora de cultura és una de les poques persones implicades y responsables d'aquest Ajuntament! Crec que des de que està ella la cultura del nostre poble ha canviat per millor.
3. D'altra banda, i respecte als versots, em va agradar les paraules d'ànim que vau desitjar al Sr. Alcalde.

A.C.S. Una rierenca

Anònim ha dit...

A.C.S em podries explicar en que ha millorat la cultura al nostre poble? He estat rumiant i no he aconseguit trobar res que hagi millorat...

P.P.P