6/7/07

Censura a la revista de la Riera


Ens negen el dret de publicar articles a la revista municipal de la Riera.

El passat dimarts 3 de juliol, dins del ple de l'organització de l'Ajuntament de la Riera, el grup municipal d'ERC va demanar el dret de publicar articles dins la revista municipal "La Riera dia a dia", una revista pagada per tots/es amb diner públic.

L'alcalde ens va negar aquest dret al.legant que no és una revista política. El curiós del cas és que en aquesta revista es publica un resum de tota la informació de política municipal que es genera durant els plens. A més, quasi totes les revistes municipals tenen una secció dedicada a les formacions polítiques locals.

Per part nostra interpretem això com un atac a la llibertat d'expressió i la introducció de la censura a la revista (no seria la primera vegada) d'una manera oficial.

Aquell dia es van repartir les carteres, però de moment el càrrec de censor municipal encara no s'ha distribuit.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

No entenc com es pot prohibir una cosa així. Si totes les entitats i gent del poble hi pot participar, perquè no les formacions polítiques que ens representen?

A Lleida (un exemple que jo tinc proper), no sols hi participen, si no que apart el que fan, alguns cops, és que tots els partits amb representació parlen d'un tema determinat i així es poden contrastar opinions.

Crec que aquesta prohibició no té sentit, i volent-la "despolititzar" d'aquesta manera, el que es pot generar són més sospites sobre una revista que de per sí, com a mínim en els darrers temps, ha estat força qüestionada.

Anònim ha dit...

ès lo de sempre, massa anys al poder et fan creure que ets l'amo del poble, encare no s'han adona't que al poble hi ha gent que no pensem igual que ells, Visca la LLibertat d'expressió!!!!!!

Anònim ha dit...

Cuando en política se prohibe o limita la expresión de las personas por parte de quienes ejercen el poder, es una clara manifestación de miedo e incapacidad de afrontar el diálogo y maneras de pensar de los demás que puede demostrar clara y abiertamente sus limitaciones y carencias.
Los inteligentes no temen, si no que se abren para conocer más y ser mejores.
También es una prueba de rencor y envidia malsana.

Jordi Sagués ha dit...

Ni l'alcalde ni ningú té cap dret de negar textos (polítics o no) a la revista. Una revista d'àmbit municipal com aquesta hauria de reflectir, per definició, les diferents sensibilitats i tarannàs dels veïns i no només els escrits (sovint tan vagues!) de les diferents associacions i grups del poble.

L'aportació de nous textos i de noves idees, s'hauria de veure sempre com quelcom enriquidor i engrescant i no com una trava a un suposat poder (censor, entre d'altres) mal entès.

El problema és que els vots que acaben de donar la majoria al grup que actualment governa l'ajuntament ben probablement no
entenen que aquest, com tants d'altres, és un problema greu. I, tal com anem, no sembla que hi hagi cap intenció de resoldre'l sinó més aviat de posar pals a les rodes, dificultar el diàleg, la col·laboració i l'entesa. Tant de bo aquestes pegues no acabin per difucultar, també, la convivència.

Àlex ha dit...

Gavà no és una ciutat exemplar pel que fa a la participació ciutadana ja que aquesta participació sempre es fa teledirigida i controlada, però sí que és cert que a la revista municipal, El Bruguers, apareix sempre un article de cada formació política al consistori.

Anònim ha dit...

Hola a tothom,
A mi hem sembla molt be el que tots esteu dient, encara a dia d'avui no e trobat cap escrit a la revista que parles de questions politiques, ara aixo si informacio municipal, ajuntament actual.

El que si que estic segur i veient el panorama de tots els grups politics es que aixos s'aprofitaria per tirar-se pedres de uns als altres.

Prefereixo un T'enrecordes de dues planes abans de escrits firmats integrament per ERC, ICV , CIU , PSC , ETC .....