8/6/10

El parlament admet a tràmit la IP per un referèndum oficial sobre la independència

VILAWEB

Els promotors necessiten, com a mínim, 220.000 signatures perquè el ple voti d'ací a sis mesos la convocatòria de la consulta

El ple del Parlament de Catalunya ha admès avui a tràmit la Iniciativa Popular (IP) per fer un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, gràcies als vots favorables de CiU, ERC i ICV-EUiA. Uriel Bertran, un dels promotors de la IP, n'ha destacat a Vilaweb la 'transcendència històrica' i s'ha mostrat molt satisfet. Un cop admesa a tràmit, els promotors disposen ara de sis mesos per a recollir, com a mínim, les 220.000 signatures necessàries per tal que el parlament convoqui un ple en què es votarà la convocatòria d'un referèndum oficial sobre la independència.

Un cop els promotors aconsegueixin les signatures necessàries, el parlament haurà de convocar el ple, i serà aleshores quan quedarà en mans dels diputats aprovar o no la convocatòria d'un referèndum. La pregunta del referèndum seria: 'Esteu d'acord que el Parlament de Catalunya porti a terme les iniciatives necessàries per a fer efectiva la voluntat popular, per tal que la nació catalana esdevingui un estat de dret, independent, democràtic i social integrat en la Unió Europea?' I els votants haurien de triar entre 'sí' o 'no'.

Ara, la paraula final la tindria el govern espanyol, que 'haurà de dir si deixa que la gent pugui votar o ens nega aquest dret', tal com va dir Alfons López-Tena en la presentació de la IP al parlament.

http://www.volemvotar.cat/

http://www.vilaweb.cat/noticia/3739297/parlament-admet-tramit-ip-referendum-oficial-independencia.html