17/12/08

La Intersindical-CSC celebra el fre a la directiva de les 65 hores i espera que s’enterri definitivament en tres mesos

El majoritari vot en contra de la directiva de les 65 hores per part del Parlament Europeu és una molt bona notícia que referma la capacitat d’influir de les classes treballadores mitjançant les mobilitzacions que han tingut lloc arreu del continent i en les quals la Intersindical-CSC també hi ha participat.

El vot dels i les europarlamentàries, doncs, ha suposat la introducció d’una mica de sensatesa vers el que va acordar el passat mes de juny el Consell de Ministres de la UE, amb l’abstenció del ministre espanyol i el vot a favor del ministre francès com a gestos còmplices del que podria haver suposat una de les majors retallades de drets laborals dels darrers anys a Europa. Cal esperar que els tres propers mesos, en els quals cal que Parlament i Consell de Ministres pactin una proposta conjunta, serveixin per demostrar que cap acord és possible i s’enterri definitivament aquesta directiva.

La Intersindical-CSC es va posicionar des del primer moment en contra d’aquesta mesura i, a més de les mobilitzacions, ha editat material divers per tal de sensibilitzar i pressionar per la retirada de la directiva, un conjunt d’accions que, unides a totes aquelles que en la mateixa línia han tingut lloc arreu d’Europa, han aconseguit els seus objectius. Cal no oblidar, però, que l’objectiu de la Intersindical-CSC és lluitar en favor d’una jornada laboral de 35 hores que permeti reduir l’atur i garantir un treball de qualitat.

http://www.intersindical-csc.org/