5/8/08

El Més Petit de Tots

LIBROS - LA REVOLUCIO DEL BON GUST: JAUME MIRAVITLLES I EL COMISARIAT DE P ROPAGANDA DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA 1936 - 1939Durant la Guerra Civil, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya va treballar intensament per publicar obres literàries de gran qualitat, com ara contes, auques i guies. Us recomanem el llibre :

La revolució del bon gust: Jaume Miravitlles i el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya, 1936-1939

 

http://www.bdebarna.net/v1/imatges_arxiu/el_mes_petit_de_tots_1.jpgEl Comissionat va adoptar com a icona de la seva activitat la figura El Més Petit de Tots, creada per l’escultor barceloní Miquel Paredes: un nen milicià que crida a lluitar contra els facciosos:

Se li posà el nom d'"El més petit de tots" en record de la cançó popular “Els tres tambors”. Amb posterioritat es va encarregar una lletra a Pere Quart que va ser cantada amb la tonada de la cançó popular per Emili Vendrell i a Lola Anglada se li va encarregar un conte inspirat en aquella figura. D'aquella figura se'n van fer milers d'exemplars que eren presents a moltes llars catalanes. Amb la bandera catalana, se’n van vendre uns 60.000 per recaptar fons per seguir la lluita. Amb el franquisme la majoria es van destruir per por a represàlies.

Gràcies a "La Comissió de la Dignitat" i amb la col·laboració d' Art-Miniatures, ara podem disposar de tot un símbol del catalanisme a preu de butxaca.

Podeu comprar-lo a :

http://www.art-miniatures.com/ca/el_mes_petit.html

 El Mes Petit de Tots

http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/92118