16/10/07

Subvencions d'enguany

Us apuntem les subvencions que ha concedit l'equip de govern de l'Ajuntament de la Riera:

  • Coral cantarelus: 250 euros
  • Ass.veins eixample: 600 euros
  • Club ciclista: 1500 euros
  • Club futbol: 7000 euros
  • Futbol 7: 900 euros
  • Ass. veins El Castellot: 600 euros
  • Caçadors: 350 euros
  • Ball de Diables: 1200 euros
  • Ass. de dones: 1000 euros
  • Gegants: 1200 euros
  • Balls populars: 600 euros
  • Ass. de pares: 1000 euros

Quina millonada!! S'ha de tenir molt pocs escrúpuls per donar uns miserables 250 o 600 euros anuals a una entitat del poble.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

I vosaltres quant en donaríeu? Com ho repartirieu... i d'on treuríeu els diners? És clar....més impostos? NO GRÀCIES. Ja ens escanyen de tot arreu... Ja està bé tot com està. Gràcies a Déu, no teniu majories per tocar res. APA.

Anònim ha dit...

Més impostos? Només cal ser una mica més competent, cosa que ara no passa a l'Ajuntament. Has sortit mai de la Riera? Només cal fixar-se com inverteixen els altres ajuntaments i després mira el nostre poble. Ah, per cert, i els impostos són els mateixos en els altres pobles.

Anònim ha dit...

Per començar crec que les línies de subvenció de cultura i esports haurien d'anar separades i després crec que seria bàsic que realment es valoressin els projectes que es presenten i no pas qui els presenta. Hi ha coses que són subvencionables i d'altres que no.. apart hi ha altres formes d'establir certs vincles de col·laboració, convenis, etc... sobre tot per activitats que es repeteixen cada any o periòdicament. Crec que les subvencions han d'anar encarades a projectes i activitats concretes.

No és la quantitat (que si es pot també!!!) si no la qualitat del que s'ha de subvencionar el que ha de canviar, tenir clares les línies que hi ha d'haver i els criteris de concessió.

Si creus que La Riera, per la vessant institucional, és a dir des de l'ajuntament, a nivell cultural (no parlo d'esports perquè no és un camp que conegui massa) ja està bé com està, anem molt malament perquè no podem presumir, en general i des de ja fa anys, d'una política cultural interessant i coherent. Rectifico, ni interessant, ni no interessant, crec que no hi ha una política cultural a l'ajuntament.

I per cert, no se que dius de les majories. A la Riera tenim una majoria encastada (se que ara pensaras que és el que ha votat el poble etc etc etc....) des de fa moolts anys (d'això si vols en podem parlar també...). Si això ho trobes positiu, explica-m'ho si us plau!.

També seria interessant que posessis el nom per parlar més com persones sense haver-nos d'amagar, no trobes?

Salut!

Anònim ha dit...

Suposo que l'anònim sap que l'ajuntament té 1 mil.lió d'euros de pressupost i si mira la subvencions que donen a CULTURA, repeteixo a CULTURA, no ès que ho doni gaire, ara hi ha gent que si ho valorem. Hi Han pobles que donarien lo que fos per tenir les entitats que naltros tenim i que a des de sempre no ès senten recolçades. Només cal veure com està el tema del Bicentanari(baralles entre dos partits polítics), el camp de futbol dels més penosos de segona regional, els diables, agrupació balls populars van per lliure per què si no fos per les subvencions de fora,i calers de la butxaca ja hauríen plegat fa temps, una nova entitat com grup de joves "campiquipugui" que el senyor alcalde els hi diu que no ès fiquin en política i la regidora de festes que ja era hora que treballessin, una gent que des de petits fan coses pel poble. Potser ès que molesten aquestes entitats, la raó ès que no hi ha gaire gent de l'entorn de ciu i ès clar, molesten, en canvi només cal veure els ciclistes que aqui si que interessa. La pena d'aquest poble ès que la gent no té ni idea de lo que costa tirar endevant una entitat sense el recolçament de l'equip de govern. Visca la Cultura del nostre POBLE que mai estará ben pagada.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el que diu el Pau Plana, no és la quantitat de diners a subvencionar, si nó com es subvenciona i el criteri que s'ha de seguir, aquest procés hauria de ser clar i transparent i no fruït de promeses post-electorals.

La persona anònima potser hauria de reflexionar un mica, ja que si bé és veritat que l'equip de govern té majòria, aquesta majòria no és tan amplia (5 regidors equip de govern-4 regidors oposició)i potser per alguns temes concrets l'equip de govern necessitarà la col.laboració de l'oposició per tirar endavant els projectes.
Salut!

Anònim ha dit...

Disculpeu que continui en l'anonimat. Sóc massa conegut al poble.
Però de tota manera, hauríeu d'agraïr els anònims. La gent amb nom i cognoms no diuen tot el que pensen. Parlen a les urnes però no a la cara. 187 vots. Us surten els números. Penseu-hi.
Però de totes maneres puc parlar com les persones igualment, eh Pau!. I diguis el que diguis has d'acceptar l'aritmètica. I no voler culpar de la vostra derrota a una majoria encastrada.
Potser hauríeu de reflexionar dintre del vostre grup polític. Amb la majoria de la gent amb la que he parlat del tema, em comenta el mateix: "No votaré a unes persones que ni tant sols saluden pel carrer". Teniu una cap de llista que no és precisament la simpatia personalitzada. I no em parlem d'en Papiol...entre d'altres. No cal que se'ns ensaboni però si es vol estar "de cara al públic..." Molta gent pensa: “més val dolent conegut...”.
Quina és la vostra alternativa constructiva (no de destrucció) Com farieu vosaltres els repartiments? (I no em contesteu que millor, si us plau). Parlar des de l'oposició, i queixar-se és el més fàcil. Expliqueu-mo, us ho agraïré.
I, "Membre d'algunes entitats": El camp de futbol, el més penos de segona? No has estat a gaires camps de la mateixa categoria, oi? No em fassis riure. Si no feu acte de presència ni al del poble, com podeu parlar dels de fora. Fins i tot li donem mil patades al camp del TOTPODEROS Catllar.(pregunteu-li al Jordi Giró a veure que en pensa).
De tota manera, sereu com sereu, pero se us ha d’agraïr, que com a mínim deixeu paricipar en els vostres debats, cosa que no es pot dir el mateix del blog d’Iniciativa Rierenca. Tenen un moderador, i el que no li interessa no ho publica.. (i us assseguro que el to amb el qual em vaig adreçar va ser del tot respectuós). Després pregonen amb la llibertat d’expressió i exigeixen locals...etc.
En tot l’àmbit polític, sigui municipal, autonómic o estatal, cada dia es demostra i no queda altre remei que dir: Tot els polítics són iguals. És llàstima, però és així.
APA. Gràcies.

Anònim ha dit...

hola APA. Comentaré punt per punt.

Primer. Et presentes dient: “Disculpeu que continuï en l'anonimat. Sóc massa conegut al poble.” Què ens vols dir amb això? Ens estàs demostrant que al poble de la Riera no es pot parlar obertament de política? Pots prendre mal si parles de política? Per nosaltres això no és cap novetat. Com diria el Conseller Huguet, a la Riera hi ha un model sicilià de política i això provoca que la gent no pugui manifestar-se obertament.


Segon. El primer punt em permet contestar la famosa expressió – ja l’hem sentida diverses vegades – “No saluden pel carrer”. Vols dir que tots els que estem a la llista d’esquerra no saludem pel carrer? Home, doncs jo almenys saludo als que em saluden. El tema veritable és que quan et presentes a la llista d’esquerra a la Riera molta gent deixa de saludar-te pel carrer i, fins i tot, el que té negoci al poble li baixen les vendes – són coses de la política siciliana. Per això costa molt de trobar gent amb negoci al poble afins als nostres ideals que vulgui presentar-se a les llistes d’esquerra.
També podem parlar de gent simpàtica a les llistes polítiques. Resulta que a esquerra la Yolanda i el Papiol són uns mal parits – ja sabem les campanyes que es fan al respecte pregonant les seves males ànimes. Però si vols podem parlar de personatges que cauen molt simpàtics i que van a les llistes de CIU. Vols que digui noms? Ja sabem tots les simpaties que provoca el Tinent alcalde. Però és clar, els de CIU es poden permetre tenir gent que no cau bé i els d’esquerra no. Crec que tot plegat són buscar excuses per no votar-nos: com que no hi ha excuses polítiques es fa campanya amb excuses personals.


Tercer. Respecte al repartiment de subvencions. Aquest ajuntament té un greu i principal problema: les factures. Ni més ni menys. Ara seré potser políticament incorrecte però és la meva opinió. A l’ajuntament es paguen moltes factures molt inflades. Hi ha algunes empreses que s’estan fent d’or a base de diner públic de l’ajuntament. Si hi hagués una bona gestió i un bon control això no passaria. Et posaré un exemple: s’han gastat 14.000 euros només en la promoció de la recollida d’olis (tríptics, cartells, etc). Dos milions de peles!! D’exemples així te’n puc fer un llistat llarguíssim de factures inflades i que pugen a un fotimer d’euros. Si vols pots quedar un dia amb nosaltres i te’n ensenyarem unes quantes, se’t posaran els pels de punta.

Les subvencions d’engany pugen a 16.200 euros (on hi ha 7.000 pel futbol). Per exemple, és dona 250 euros a la Coral Infantil. Saps quan cobra una coral de fora per actuar a la Riera? Vols dir que aquella opereta que va actuar per Sant Sebastià va cobrar 250 euros? Home! Crec que és vergonyós aquesta xifra, qualsevol coral per una actuació cobraria el triple. Això mateix en podem dir de les subvencions dels gegants, dels diables, de totes les activitats que munten l’associació de dones, etc etc. Crec que això és menystenir les persones que lluiten per la Riera no sigui una ciutat dormitori i hi hagi un mínim d’activitats i d’entramat social. També demostra la sensibilitat de l’equip de govern cap a l’àmbit cultural del poble. Això es demostra amb el fet que no van trobar ningú d’aquest àmbit per portar la regidoria de cultura.

Quart. També estic cansat de l’altre frase “Si no feu acte de presència ni al del poble”. Vols dir que això és cert? Cap dels integrants de la llista d’esquerra acudeix mai al camp? Si vols també et puc preguntar quanta gent del grup de CIU va al camp. A més, crec que ningú ens pot discutir que la majoria dels que estem a les llistes d’esquerra hem estat i estem vinculats a moltes de les entitats que hi ha al poble. Cosa que no poden dir els de CIU. Tot i així, ningú té l’obligació d’anar-hi, només que el que governa té l’obligació de promocionar un programa de foment d’esports com déu mana. (Per cert, el totpoderós Catllar està construint un camp nou).

Quinqué. La teva perla final “Tots els polítics són iguals. És llàstima, però és així.”, és demagògia pura. També cansa aquest discurset de “tots els polítics són iguals”. És un discurset de dretes que s’ha instaurat quan curiosament governen les esquerres a la Generalitat. Com pots dir-nos això? La majoria dels que ens diuen aquestes frases són persones que els hi agrada el sofà de casa i no han fotut mai res per la Riera o per el seu país. També és curiós que ens tractis de polítics quan, que jo sàpiga, tots vivim de la nostra feina i ens enredem en aquestes coses perquè pensem que es poden millorar les coses. És un discurs molt barat i un insult a la nostra feina. Una feina que fem posant moltes hores i fins i tot diners de la butxaca. I naltros no som els únics, hi ha centenars de regidors a molts pobles que ho fan per ideals i per millorar les coses. Espero que almenys en aquest punt em donis la raó i retiris aquesta afirmació.

Salut i Apala.

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb el Jordi, sempre amb el mateix discurs de que no saluden mai els d'esquerre, a mi els de ciu nomès en saluden quan agafan els tikets dels balls que fan al casal(saben que no els voto?). Una altre cosa , com ès pot acusar aquesta gent d'erc de no fer acte de presència. Ves al casal qualsevol cap de setmana i sempre estan allà,(quanta gent jove del poble tomba pel carrer?, si no s'ha fet res pel jovent),
com quasi tots els actes que ès fan al poble,una gent sempre vinculada a les entitats des de sempre, no d'ara, no han de demostrar res a ningú. per cert si que he tombat pels camps de futbol i puc dir-te que com a terreny ès bó,però grades , llums(ara n'han ficat però poc llum),i vestuari que cada vegade que plou s'innunda, parla amb els de futbol?(el catllar tè 2 equips amb un camp nou, per cert). Polítics tots iguals, però si no cobra ningú d'ells!!, com pots dir això. Si no fiquem el nom ès per por a que et relacionin, caciquisme total. Per ultim penso que si llegeixes la revista que reperteixen de tant en tant veurès totes les propostes que han fet, però penso que hi ha d'haver algu que faci de dolent i digui lo que fan malament els que manen, si no per que ès prensenten?. dues llistes(ir,erc) amb gent jove no ès veu gaire als pobles, valorem això si us plau. Tranquilo majete en tu sillón????

Anònim ha dit...

Hola.

Disculpa que no sàpiga si disculpar-te o no APA!! No ho tinc clar. Crec que d'aquesta manera, (en base a anònims) podem parlar, però tu mateix comprendràs que sempre és millor conèixer el teu interlocutor. Això no m'ho pots negar!!!. Poder visualitzar l'altre per mi és força clau en la comunicació. I d'altra banda, disculpa'm ara tu, que pensi que és una mica pretensiosa la frase “Sóc massa conegut al poble”. M’estalviaré els comentaris.

Òbviament accepto l’aritmètica electoral i ets tu qui qualifiques els resultats de l’oposició com a derrota. El fet del sorgiment-consolidació de llistes d’oposició ho considero un procés important i en que l’únic que va perdent de forma important peces pel camí, per exemple, és el grup de CIU.

El fet dels personalismes ho trobo bastant trist. Posar-se en la manera de ser de cada persona no crec que sigui una bona forma de discussió política. De fet, tot i no ser qualificats de simpàtics, els partits de l’oposició han anat creant noves xarxes, nous cercles i nous interessos per la gestió municipal. Si tant bons són els de Convergència, després de que l’Hèctor marxés (no ens enganyarem que era qui estaven preparant per alcalde!!), com és que no han sigut capaços d’apostar per un canvi?. L’Argilaguet, per exemple, com és que no l’han ascendit, ni que fos per sanejar una mica la imatge i donar una sensació de veritable democràcia, o qualsevol altre persona.... on és la gent implicada (ni que potser tots no fem esport – ni futbol ni bicicleta....?)

Ja m’he estes massa parlant de coses que crec que no eren el motiu d’aquesta entrada del bloc que era el tema de les subvencions.

No et dic que el repartiment fos millor (sempre existirà un sector crític!), però sí que crec que hi hauria d’haver una mica de cordura. Et passo alguns punts dels primers punts que miraria de dur a terme pel tema subvencions.

-Separar les partides d’Esports i Cultura.
-Valorar projectes concrets (deixant per convenis i altres formes de relació entitats-ajuntament activitats que són anuals i cícliques).
-Definició clara dels criteris de valoració dels projectes.
-Definició del “jurat” de concessió.
-...

Si aquestes són algunes qüestions tècniques, per sobre n’hauria de planar una d’ètica: una subvenció no és una compra!. Ni qui la dona té el dret de pensar que fa un favor ni qui la rep s’ha d’agenollar, si no que ha de fer la seva feina.

És cert que durant temps, tot plegat ha anat una mica “a l’ample” i que ara en algunes coses sembla que es comença a imposar una mica de rigor però bé, de moment les sessions informatives i les reunions que s’havien promés per diferents temes estan pendents de convocatòria.

Intentaré acabar de forma més positiva del que tu acabes el teu missatge. Pensa que tots som polítics en tant que tots gestionem un petit espai en relació amb d’altres i que tots participem en processos etc... Sols faltaria definir, i és el que falta molt sovint, cap a on van aquests processos. M’ho sabries dir en el cas de la Riera?

Per cert, si ens saludem pel carrer, fes alguna senyal home! així això del nom pot ser com un joc, no? o com a mínim podrem posar cara als comentaris!!! Bé... si no és que hi ha alguna cosa a amagar!!!

Salut!

Anònim ha dit...

Primer de tot estic d'acord amb el Pau que aixo de ser conegut al poble és molt pretencios. Conegut per què? Per tenir negoci, per estar en alguna entitat, o per haver sortit al "llibre dels Records Guiness"?
Segon, això de saludar normalment és reciproc, potser ho fas i no et contesten. A mi m'ha passat i aixo no vol dir que sigui antipatica sino practica. I si em de recorrer a la simpatia per estar a l'ajuntament, posem algu amb un nas vermell que governi.
Tercer, com a membre de la junta del diables, la subvenció que tenim és ridicula per poder tirar endavant.Per això fa temps que intantemt anar per lliure. El Ball de Diables fa grans esforços per trobar sortides i ser una colla amb un nom dins el món del Foc i de moment ho estem aconseguint. El gran problema que tenim és que a l'Ajuntament de La Riera els importa ben poc, i en comptes d'ajudar-te, sols estan pendents de veure si te la fots.