9/8/07

De Vacances per Catalunya Nord

Hola.

Fa uns dies varem estar de vacances per Catalunya Nord, una terra de contrastos pel que fa al tema del Català i de lo Català.

Per tot arreu es publiciten articles com a típics catalans: als restaurants, les postals, les botigues de records, etc, però la realitat és que el català en aquesta zona diríem que no està en massa bona salut (pel que nosaltres varem poder veure...).

Si que és cert que a tot arreu on vas a visitar tenen la informació en la nostra llengua i però no sempre t’hi entenen i has de fer servir el castellà o el llenguatge universal dels signes!

Tot i això queden alguns focus on s’hi pot trobar la presència catalana: La Bressola o Radio Arrels en són un exemple.. també dues senyores grans que va ser la única conversa que vam sentir “de natural” en català durant la setmana.

Un dels fets més curiosos va ser que arribant al Priorat de Serrabona (més de 20 minuts en cotxe per una pista forestal asfaltada) a Radio Arrels, que ha estat la ràdio oficial de les vacances, van posar el Tu de que vas dels Pets. Increïble! Crec que aquesta cançó no es punxa a casa nostra des del dia que va sortir el disc. De fet Ens vam quedar sorpresos que a radio arrels, punxen molta música en català i si bé, potser no són les dels últims discs dels grups que vam sentir, si que la majoria tenien un to rallant lo reivindicatiu. Algunes emissores de casa nostra n’haurien de prendre exemple, no?

Podeu veure algunes fotos del viatge a http://pauplanapares.blogspot.com

Salut!