14/5/11

Carta als rierencs i a les rierenques

Benvolguts /des,

Us anunciem que el grup d’Esquerra de la Riera de Gaià ha decidit no concórrer a les eleccions municipals del proper dia 22 de maig. Les llistes han estat publicades i Esquerra no surt entre les 4 candidatures que es disputaran les 9 places de regidors a l’Ajuntament del nostre poble.

En primer lloc volem donar les gràcies a l’actiu més valuós que Esquerra ha tingut durant tots aquests anys: les persones que han treballat per un projecte amb il·lusió, els que han donat la cara i els que han treballat des de la segona línea, els que ens heu votat, els que ens heu animat i, fins i tot els que des de la crítica, de vegades salvatge, ens han donat força.

Malgrat les traves, els impediments, la falta de diàleg, l’ocultació d’informació, etc per part de l’ajuntament, nosaltres estem contents de la feina feta: hem aconseguit fer sentir la nostra veu i fer pressió per canviar projectes. Com a grans temes hem treballat el nou Pla Urbanístic, presentant al·legacions i donant el nostre punt de vista, encara que no ens consultessin mai. Hem pressionat tot el que hem pogut per aconseguir la magnífica escola nova, visitant al delegat d’ensenyament o donant suport a iniciatives de l’AMPA. Hem fet un seguiment de l’equip de govern, que és la feina que havíem de fer com a oposició, que és la feina a què ens han condemnat tots aquests anys degut a la falta de diàleg i de consens.

Sobretot hem treballat per la pluralitat política, intentant generar debat polític, cosa que ha estat la feina més dura i fins i tot, a vegades, la més desagradable. Encara ara es limita o s’impedeix al màxim el debat de les idees, el de la política municipal – la política en majúscules, la política del dia a dia, del carrer – ja que incomoda o no interessa mostrar la diversitat d’opinions. Encara ara hi ha problemes de llibertat d’expressió a la revista municipal, es nega un local als grups polítics que no governen o es nega el permís a fer actes polítics en determinats locals municipals. Però tot i així hem obert una escletxa, hem picat pedra i hem obert forat. Va ser molt dur començar i sentir determinades afirmacions molt grosses per part de l’alcalde en alguna publicació o determinades campanyes al carrer o a Internet. Però vam aguantar amb força i hem aconseguit la normalització de la diversitat política al carrer. No fa gaires anys encara hi havia certa por a parlar de política en públic i els que ho fèiem érem titllats fins i tot d’enemics del poble, increïble però cert. Això per sort ja ha passat a la història i esperem que no tornin situacions similars.

També volem manifestar que encara creiem que cal un canvi al nostre ajuntament i sempre donarem suport a la gent disposada a seguir apostant per noves idees, per trencar vells esquemes i funcionaments ja caducs. Per higiene democràtica, per regeneració política, cal un canvi al capdavant de l’ajuntament. Portem 28 anys amb el mateix projecte i potser ja és hora de renovar, d’obrir finestres i que entri aire fresc, amb noves maneres de governar, amb un ajuntament més obert a tothom, amb més ganes de fer coses, més modern, actual i més comunicatiu, amb un projecte de futur, tant local com nacional, i amb idees clares davant la crisi que ens afecta.

Potser Esquerra no hi és com a candidatura, però des de nous projectes o des de totes i cada una de les persones que durant aquests anys ens han donat suport, seguirà mantenint i atiant la flama que ens ha de portar cap a un nou i millor Poble.