21/2/11

L’escola nova, un orgull

IMG_0212

La setmana passada es va celebrar una jornada de portes obertes a l’escola nova de la Riera. I cal dir que vam gaudir de les seves instal.lacions i serveis. S’ha de reconèixer que és una escola de qualitat i amb unes instal.lacions de nivell molt alt.

Per part nostra només podem mostrar la nostra satisfacció. Per part nostra vam fer una feina de pressió a l’equip de govern del nostre ajuntament, ja que aquest mai va estar per la feina. També ens alegrem d’haver aconseguit això abans de les retallades del nou Govern de la Generalitat.

Des d’Esquerra vam començar a pressionar ja fa uns quants anys, fins i tot amb visites al  Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Vam veure amb estupor com CIU utilitzava els terrenys de l’escola com a carta per aprovar el nou POUM. La situació va obligar a molts pares i mares a firmar un manifest per afegir pressió a l’aprovació del projecte. L’AMPA va tenir un paper clau en aquest manifest i l’equip de govern (CIU) lamentablement no va voler donar-hi suport. Finalment, gràcies a la pressió s’ha aconseguit tenir una escola de primer nivell.

Ara que només sentim queixes per part de l’equip de govern del cost de manteniment i de serveis que necessita l’escola, només podem manifestar l’orgull per l’escola. Una escola és una aposta de futur, un dels serveis més importants per la societat i això no té preu.

Quan sentim les queixes de l’equip de govern recordem que actualment la Riera té uns 1.600 habitants empadronats i, per tant, la Riera té unes necessitats més àmplies. I ens preguntem què passarà quan l’actual POUM – aprovat per CIU – es comenci a executar i tripliqui la població del poble i, per tant, tripliqui les necessitats mèdiques, educacionals, culturals, etc. A vegades tenim la sensació que les planificacions es generen des de despatxos en visió de negoci, sense pensar que això comporta necessitats. Un POUM ha de ser pensat per a persones i sembla que a vegades es tractin com a bestiar, com a ovelles o vaques.

Bé, acabem l’apunt mostrant la nostra alegria per la Riera del futur, la Riera dels nostres fills o nets, i felicitar a tots aquells que han ajudat a fer-ho possible.