2/6/08

Altres llibres de cara a les primàries

2014

Autor: Josep-Lluís Carod-Rovira

Text de contraportada

Catalunya viu moments de clara desorientació respecte al seu futur nacional i fins i tot es comencen a detectar evidents símptomes de fatiga. El fracàs de la reforma de l’Estatut, on molts catalanistes havien posat ingènuament esperances de futur, ha evidenciat que l’Espanya autonòmica ja no dóna més de si. Espanya ja esta bé com està i a més s’agrada. Catalunya, no. El nostre país continua vivint en un Estat d’insatisfacció nacional permanent, debatent-se entre la dissolució en un estat uniforme que no accepta la diferència o bé iniciar un procés que el porti cap a la plena sobirania. Les terceres vies, com el federalisme, ja s’han demostrat inviables.
Malgrat això, el sobiranisme viu encara presoner del seu passat, embarrancat sovint en formulacions antigues, superades pel món globalitzat en què vivim i sense sostreure’s del tot tics de marginalitat. Aquest llibre és un intent de reformulació del sobiranisme perquè pugui esdevenir majoritari en una societat moderna, plural i complexa com és la nació catalana en construcció. El lector hi trobarà una proposta concreta i un full de ruta, amb data fixada, la de l’11 de setembre del 2014. Sembla lluny però és aquí a la cantonada. Som-hi, doncs!

Generació.cat

Guanyem la partida de la independència

Autor: Joan Puigcercós

Text de contraportada

Generació.cat és el resultat d’una entrevista a quatre mans, fruit d’hores de conversa, de tertúlia al voltant de la figura de Joan Puigcercós que s’adreça al lector en primera persona. Aquest polític català curtit com a líder parlamentari en el Madrid d’Aznar, ofereix en aquesta obra una aguda i lúcida visió del que és el nostre país i ens planteja un camí a recórrer ens els pròxims 20 anys per assolir un objectiu: Catalunya com un Estat en el marc d’Europa i amb la mirada posada al món.

Què cal fer? L’autor ens parla sobre canvis de paradigmes, en l’àmbit econòmic, social, cultural, en una nova moral i especialment, en un nou model de participació política, retornant el poder a la societat civil, des de la corresponsabilitat amb les forces polítiques per situar Catalunya entre els Estats lliures del món.

Generació.cat és un llibre que interessarà amolts ciutadans d’aquest país, tant per aquelles que han seguit la trajectòria política de Joan Puigcercós com per aquelles que a partir d’ara també descobriran a l’home que s’hi amaga darrere del personatge públic.