5/3/09

Contra la llei de partits

1474701965_7c88ce8150 

Us apuntem els resultats de les eleccions d’Euskadi sense la llei de partits: El PNB hagués tret 28 escons, el PSE 23 escons, el PP 11 escons, D3M 7 escons, Aralar 4 escons, EA 1 escó, EB 0 escons i UpD 1 escó.

D’això se’n diu democràcia?

30 comentaris:

Anònim ha dit...

El que ha passat a EUSKADI ès només una consequencia de la ilegalitzaciò de l`esquerra aberzle,molt calculat desde madrid,aixo si amb l`ayuda de,PP,i sobretot els de la "CASA GRAN CiU".Euskadi seguiex sent igual que abans,pro amb els nacionalistes al carrer.Veurem ara com s`en surten SR.LOPEZ.

Anònim ha dit...

I si a Catalunya en les dues últimes eleccions aunomòmiques s'hagués respectatla força més votada (que és lo llògic, que per això es diu que és la més votada) vosaltres no estarieu fent el pena a la generalitat. Potser hi serieu, però de ben segur que moltes de les bestieses que heu fet, no us les haguessin permés.

Anònim ha dit...

Nosaltres no ens hem venut el país, signant un estatut que és la causa del setge econòmic que patim.

Anònim ha dit...

L´estat espanyol no és democracia és sinonin de demofarsa,sols el poble salva el poble.GORA EUSKADI I VISCA CATALUNYA. !prou botiflers!!!

Anònim ha dit...

Vosaltres no heu venut el país, no, vosaltres només doneu soport parlamentari al partit polític que ho fa. No te jode.
Si tinguessiu el que s'ha de tenir, amenassarieu al PSC de trencar el tripartit si no s'aconseguia un bon estatut. Però és clar, aleshores se us acabaria el "chollo" que teniu i tonarieu a estar a l'oposició.
Jo no criticaria tant els de CIU perquè mai se sap amb qui haureu de fer qualició en properes legislatures si voleu continuar governant. Aleshores jo si que riuria... temps al temps.

Anònim ha dit...

D’això se’n diu democràcia?
I del Pacte del Tinell com se'n diu?

Anònim ha dit...

Ja n`estic fart dels que parlen,de ERC amb resèntiment,enveja,i odi.No sé en quin món vius?,compara Catalunya amb Euskadi,ets un ilús,d`acor"CONVERGENT" i perdona pel insult.Aixi ens volen fer creure que tenin democracia. DEMOKRAZIA EUSKAL,HERRIARENTZAT.

Anònim ha dit...

Q eperavas fum de santJORDI????.Aviat a ETB i haura un programa especial per educar el mon rural basc a parla castella es dira"HABLE BIEN" i sera pressentat per ISABEL SAN SEBASTIAN,ISABEL "SS" per els amigs.Aixo t´agradaria e CONVERGENT!!!!

Anònim ha dit...

CyU va votar a favor de la Ley de Partidos. Botiflers! On vau deixar l'estelada aquell dia?

Anònim ha dit...

El resultat de La Llei de Partits que es va votar i aprovar al Congrés al 2002 va ser de 304 vots a favor (fins i tot el del Llamazares que es va equivocar de botonet) i només 16 en contra.

CIU va votar a favor, si, però va votar en contra en l'apartat on es consedeix al Congres i al Senat la posibilitat de que puguin sol.licitat la il·legalització d'un partit polític. A més a més CIU, va presentar 38 esmenes, 36 de les quals es van acceptar. (si voleu en un altre moment us les redacto totes).

El vostre company de coalició, el PSC, (Joaquim Nadal i Pascual Maragall, entre d'altres...) ja va manifestar fins i tot ABANS que el tema es devatés al Congrés que es comprometia a adoptar LA MATEIXA POSICIÓ QUE EL PSOE, sense cap esmena. I així va ser. I us recordo que ara mateix ERC ELS HI ESTA DONANT SUPORT POLÍTIC A LA GENERALITAT, per segona legislatura consecutiva.

SIGUEM COHERENTS SI US PLAU. I tinguem memòria, que només us enrecordeu d'ella quan us convé.

Que podria estar més ben feta la llei? Segur. Però crec que gairebé totes les lleis que hi han podrien corregir-se a millor.

La veritat no se que és el que discutim.

La finalitat de la llei de partits és que serveixi perquè els violents deixin d'atacar als seus adversaris (molt cops persones innocents) amb la única dialecta que tenen: la dels trets covards al cap a sang freda i la de l'extorsió. No és contra això el que hem de lluitar? O no?

Anònim ha dit...

Calmeu-vos tots plegats.
ERC és un partit amb "pocs" votants que tot i continuar sent la 3ª força política al Parlament català va perdre 2 representatns en les últimes eleccions del 2006 respecte a les del 2003.
I pel que fa als resultats de les generals en va pedre 5 i a més va passar de la 3ª a la 4ª posició superada pel PPC.
Que vull dir amb això? Que si vol estar al govern o poder dir la seva potser de tant en tant li tocarà ballar amb la més lletja. I fer cohalicions que potser no li agradin o trenquin la seva identitat.
Per tant, jo li aconsellaria a ERC que no critiqui tant la feina (bona, no tant bona i dolenta) que fan la resta de partis, perquè potser, algun dia, aquests partits els treguin a ballar.
Bon cap de setmana a tothom.

Anònim ha dit...

El pacte fatxa foraster del PP-PSOE posa la nacio basca en peu de guerra,sols faltava l´avort ultra espanyolista de Rosa Diez.Amb aquest acord es busca un procés de pau i nomalitat al pais basc,o el que es vol és col-locar el nacionalime i l`independentisme basc,sota el peu d`ESPANYA i esclafar d´una vegada aquesta"REGIO" ,que vol juntament amb la resta d`euskal-herria ser una nació lliure.? TAN DIFICIL ES DE ENTENDRE.

Anònim ha dit...

A SR.Montilla....faci la seva feina, i deixi EUSKADI en pau si-us-plau?.Si CATALUNYA ,està en decadència,no es només per ESPANYA.És per la pobresa dels nostres politics,pobresa mental,pobresa espiritual i manca global d`aptituds.Ya voldria senblas ala "EUSKADI ACTUAL".

Anònim ha dit...

Si ERC no pot pactar amb PSC perque va aprovar la llei de partits, tampoc pot pactar amb CyU perque també va votar a favor (per moltes esmenes que presentessin). L'Estat Espanyol es un estat opressor i gabia de pobles. Es un estat trogloglita i feixista. Altres estats mes civilitzats han solucionat els conflictes polititcs amb dialeg (com el cas angles i irlandes). Els castelllans mai han tingut ganes de dialeg i de reconeixer que Euskadi hi ha un problema politic. Abans prohibiran cent mil vots i els importa ben poc si hi ha morts i 600 presos pel mig. El pitjor de tot es que CyU ha estat i es complice.

Anònim ha dit...

Aleshores quina és la diferència entre el PSC i CIU, segons vosaltres? Perquè pel que veig tenen moltes coses en comú en contra del catalanisme... Quina és la diferència susbtancial que us ha fet decantar a donar suport polític a un i no a l'altre?

Anònim ha dit...

jo crec que erc és decanta cap al psc, primer per fer polítiques d'esquerres, segon ,ciu mai va volguer pactar amb ells i ara fan vot de càstig(van votar abans amb el pp), tercer tindre un president socialiste i més sent el president montilla, negociant a madrid molts del psc s'han adonat del tracte que ens fan des de madrid envers a naltros, només cal veure com s'està negociant els nous pressupostos, amb això vull dir que obligues a psc a veure la pura realitat i quart per higiene democràtica. és el meva opinió personal,és clar.

Anònim ha dit...

Entenc tot i que no comparteixo els tres primers punts, però en el quart: què vols dir per higiene democràtica?

Anònim ha dit...

CiU,desde fa temps no es mou dels tòpics rancuniosos sobre ,PSC i ERC tanta negació de les evidències és mostra palesa d`un greu desequilibri psiquic, provocat pel disgut d`haver perdut el poder considerat patrimonial i perenne,.L`entesa de 7 anys amb el PP on CiU s`abaixava fins i tot els calcotets per tal de conservar el poder va ser molt dur pels catalans.AIXO SEN DIU NO TENIR HIGIENE DEMOCRATICA, D`ACORD CONVERGENT"

Anònim ha dit...

jo ho deia per qué crec que un partit manant 25 anys és massa temps, i més que sempre sigui la mateixa persona, sigui d'erc o de ciu.

Anònim ha dit...

jo ho deia per qué crec que un partit manant 25 anys és massa temps, i més que sempre sigui la mateixa persona, sigui d'erc o de ciu.

Anònim ha dit...

Aquest raonament ja em sembla més assenyat.
Estic d'acord amb tu.

Anònim ha dit...

Ja que defenseu el vostre suport al PSC per higiene política, m’agradaria que em diguéssiu que en penseu de la política d’en Montilla que vosaltres doneu suport, com per exemple:

-Ha finançat escoles a França, quan a Catalunya tenim barracons.

-Ha destinat gairebé un milió d’euros per recolzar llengües indígenes al Equador, quan el 98% dels immigrants sud i centre americans (entre d’altres equatorians) no parlen ni entenen el català. No seria millor destinar els diners a aquests nouvinguts perquè aprenguin la nostra llengua?

-Ha inclòs el canvi de sexe a la sanitat catalana. I si necessites ulleres, un audífon o dents noves te les has de pagar tu. Fantàstic.

-La ignorància sistemàtica de les reclamacions de les vídues; no són família...

-L’incompliment del R-Decret de la tercera hora de castellà; com pot demanar que es compleixi l’Estatut?

-La multiplicació d’organismes d’elevat cost i prescindibles excepte per als agraciats, és clar.

-Els constants i subtils advertiments amenaçadors a periodistes.

-Les piscines a les presons SI. Caixes compromeses amb els hipotecats executats NO.

-L’increment en la inversió pública a Catalunya; i deixar de banda a qui pateix veritablement, que és el comerç i la indústria.

-KM de canonada pagada i no servida per a la conducció d’aigua. El negoci del segle per al proveïdor de torn.

-La condonació dels 1.000 milions de deute del PSC amb “La Caixa”; a canvi de...

-...

Anònim ha dit...

Montse, algunes coses de les que dius es poden discutir però no et passo que anomenis la Catalunya Nord com a França.
Tú que en teoria ets catalanista ho hauries de tenir en compte.

Anònim ha dit...

Montse,tot aixo es cert peró que CiU te un llarg curriculum en explicacions quasi inexplicables o no.En fi que un cop més corren temps grissos per la polititica nacional catalana.I un cop més ens toca escollir el mal menor!. A Fum de sant JORDI o deixa bem clar....

Anònim ha dit...

I dale en que CIU ho fa pitjor...
Fixeu-vos i sol·lucioneu els vostres errors sense comparar-vos amb els altres. Aquesta és la política que voleu fer? "És igual com surti, com que CIU ho fa pitjor, estem perdonats" Això és el que us estimeu Catalunya? Sempre teniu les sigles CIU a la boca preparades. Quina obseció.

I pel que fa a la Catalunya Nord, Jordi, sigui jo catalanista o no, hi han unes fronteres polítiques existents actualment, i s'han de respectar. La Catalunya Nord pertany a França i és aquesta la encarregada de finançar les seves necessitats siguin quines siguin. Una altra cosa és el nostre sentiment de germans i les coses que tenim en comú (que no ho negaré mai); però d'aquí a que els hi haguem de pagar l'educació hi ha un bon tros. Com sempre: cornuts i pagant el beure.

Anònim ha dit...

Que tris que s'hagi de triar un mal menor........

Anònim ha dit...

Bé, cadascú té les seves prioritats polítiques.
Per part meva és molt important ajudar a les escoles bressola de la Catalunya Nord, part del nostre país, enfront el jacobinisme francès.
Si naltros no defensem el català qui ho farà?

Anònim ha dit...

Defensar el català? Veste'n a Torredembarra al Dia, Caprabo, Fraga, a fer un café a qualsevol granja o bar, o a una botiga de marroquins o xinesos i veuràs quin idioma es parla... i no diguem si te'n vas a Tarragona, Reus, Barcelona, Cornellà, Terrassa....

És aquí on s'han de destinar els diners perquè la gent aprengui el català. És el nostre dia a dia qui ho necessita, no en una franja on el català només signigica una minoria de les més petites ja que al cap i a la fi estan en un país extranger.
Si ens sobressin els diners, encara...

Anònim ha dit...

ei, també s'intenta arreglar moltes coses des d' erc, com l'oficina anti-frau(hi han partits que no volen firmar), arregla't el tema del transvasaments (un partit que va vendre les nostres terres, els grans nacionalistes!!!), la forçada en marxa del nou estatut(que els antics governants mai van fer,i és van carregar al dia que van signar Mas_Zapatero, passant per davant del president Maragall, els grans nacionalistes, que fort!!!!), i per cert, els barracons no és van fer durant 25 anys també!!, em sembla recordar una notícia de que s'han fet més coles ara que mai!!!. Visca els Països Catalans, suport a la Catalunya Nord!!!

Anònim ha dit...

Què més voleu no sé on voleu anar a parar,Clara i Montse.De moment podriem fer aixo.Excm. Sr. Ernest Benach........amb domicili a...... Li expossem que és desig de gran nonbre de ciutadans de Catalunya el que la nostra nació pugui gaudir del dret a l`autodeterminació. Un dret reconegut per totes les nacions i estats del món i emparat en l`article 1 de la Constitució sobre llibertat i justicia i en l`article 10.2 sobre la interpretació de les llibertats que "s`interpretaran de conformitat amb la Declaració Univesal de Drets Humans i els Acords Internacionals sobre aquestes matèries ratificades per Espanya"I en coseqüència:que el Parlament de Catalunya faci tots els tràmits covenients, amb caracter urgent,per proposar a les Corts espanyoles el canvi de la Constitucio en el sentit que el Pricipat de Catalunya,aixi com les altres nacions deL`Estat espanyol actual si volen puguin exercir legalment el dret a l`autodeterminacio.Per el cual molts ciutadans de Catalunya li quedarem molt agraits. prego resposta......