11/6/08

Què hi ha algú?

Sembla que no hi ha ningú a l'hora d'organitzar i coordinar una agenda cultural al poble, sobretot destinada a la gent jove.

Us explicarem l'última: podeu veure penjat als comerços del poble un cartell on posa "L'Ajuntament organitza un autobus per anar al Senglar Rock els dies 3, 4 i 5 de juny" (tot i que es penjen la medalla ells solets, la veritat és que qui coordina el bus és el Consell Comarcal).

Fins aquí ho trobem tot correcte i felicitem la tasca que està fent el Consell Comarcal conjuntament amb els ajuntaments de la comarca per tal d'impulsar una programació cultural juvenil.

Però el curiós del cas és que el dia 4 de juny (quan en teoria la gent jove del poble és al Senglar), el mateix Ajuntament de la Riera ha organitzat una nit de gresca amb l'Orquestra Mitjanit (una orquestra destinada a la gent jove). Així doncs com ho farem tot plegat? Ens hem de partir?

A banda, cal mencionar que no entenem com poden organitzar un ball a dues setmanes de la festa major i, segons sembla, el divendres del correfoc deixar-ho amb un pressupost mínim. Ho vam preguntar en el últim ple municipal i ens van contestar que l'Orquestra Mitjanit no estava disponible per la Festa Major. Resposta surrealista.

http://www.senglarrock.com/

http://www.mitjanit.com/

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs sí que és una mica Kafkià sí!!

La veritat és que m'interessen les dues coses, una per qüestions laborarls i l'altra com a rierenc. El que és flipant és això, que es programin aquestes dues activitats alhora, ni que es pugui dir que una és del consell comarcal.

Tampoc s'enten que si la Mijanit no pot no es busqui alguna altra cosa. És que no hi ha més orquestres? jo diria que no. Es que totes les altres orquestres no agraden al jovent? jo diria que tampoc. Es que si no hi ha orquestres no es pot muntar un concert sense necessitat de que a una hora o altra de la nit tots acabem cantant, vulguem o no, el Chiki-chiki? Crec que tampoc.

Res, es torna a constatar la falta de coordinació i la falta d'idea de base davant la política cultural, de festes, de joventut, i de moltes altres que potser ara no venen al cascas (o sí!!!!!)

Anònim ha dit...

Això demostra la manca de programació cultural, si hagués un Consell Cultural, aquestes coses no passarien.
Salut!

Anònim ha dit...

Tu ho faries millor, és clar!

Anònim ha dit...

Tu, maca, ho faries millor, és clar!!! Amb lo simpàtica que ets, al veure't se'ns treuen les ganes a tots de col.lebrar res. Apa.

Anònim ha dit...

Anònim, em sembla que les coses es celebren i es fan pel bé del poble i no en base a que una persona pugui (a parer de cadascú) ser més o menys simpàtica.

Si treballem en aquest sentit que tu apuntes (el personalisme) estem realment perduts com a poble, i el que potser és pitjor, com a persones.

Crec que com a mínim podries fer alguna proposta. El que està clar és que l'ajuntament en materia cultural i de jovent entre d'altres s'està cobrint de glòria!!!

I ja per acabar, i com ja s'ha discutit molt en aquest bloc, crec que estaria bé deixa estar els anònims. Crec que si es vol tenir una discussió (un intercanvi d'opinions) és molt millor fer-ho sabent amb qui estas parlant.

Salut!

Anònim ha dit...

Anònims, en cap moment vaig manifestar que jo ho faria millor, sinó que defensava i defenso la creació de un consell de cultura precisament per tal d'aconseguir la màxima participació de la ciutadania i el màxim debat en la programació cultural, i sobretot per fugir de personalismes, ja que el Consell de Cultura és un òrgan de participació, de relació, de debat, de coordinació, d’avaluació i de seguiment. Assumeix el lideratge en el procés d’implantació dels programes culturals.

El Consell de Cultura pretén aglutinar la representació dels interessos i les posicions dels diferents sectors i agents del món cultural del poble.

Funcions del Consell de Cultura:

-. Assistir i assessorar l’Ajuntament en matèria cultural, en especial mitjançant l’emissió de dictàmens sobre les actuacions municipals en l’àmbit de la cultura, així com també sobre programes o iniciatives que siguin considerats d’interès especial.

-. Fomentar processos participatius entre les entitats per tal que aquestes puguin manifestar-se sobre temes d’especial interès.

-. Promoure la coordinació entre els sectors de les arts i la cultura amb els sectors més propers a les polítiques culturals, en especial el sector educatiu.


-. Generar debat i coneixement sobre la cultura i el poble.

Entre moltes d’altres.

PD: Sinó només pots atacar-me perquè no sóc simpàtica ja m'està bé.
Salut!