30/5/08

Esquerra celebra que la Generalitat tingui via lliure per fer la nova escola de la Riera


Lamenta la mala gestió i el retard en la cessió dels terrenys per part de l’equip de govern de l’Ajuntament

El Grup Municipal d’ERC-Acord Municipal (ERC-AM) a l’Ajuntament de la Riera de Gaià, format pels regidors Yolanda Roch i Pere Sans, celebra que el Govern de la Generalitat de Catalunya tingui la paella pel mànec per construir la nova escola després que dimarts passat, 27 de maig, el Consell Executiu aprovés l’acceptació dels terrenys cedits per l’Ajuntament rierenc. Amb tot, els republicans posen de manifest que s’ha hagut d’esperar més de cinc anys perquè l’equip de govern municipal de CiU hagi pogut cedir un espai al Departament. “Almenys ara el futur de la nova escola ja no està en mans d’un alcalde que amb aquest tema porta anys de retard, almenys ara és el Govern de la Generalitat qui té via lliure per fer les coses de forma eficient”, ha manifestat la portaveu republicana, Yolanda Roch

Esquerra celebra que el Govern de la Generalitat anunciï la construcció del CEIP, que comptarà amb una línia (dues aules per curs) a educació infantil i una línia a l’educació primària. També es construirà el menjador amb una capacitat per a un centre de dues línies. El nou centre, de 2.670 metres quadrats, substituirà el CEIP actual que s’ha quedat petit. “Després d’anys de reivindicació popular, la Riera de Gaià veurà com el Departament d’Educació i el Govern de la Generalitat en el seu global saben atendre les necessitats educatives del poble molt millor que el seu alcalde”.

Els regidors d’Esquerra diuen que haver d’esperar fins al maig de 2008 per l’acceptació de terrenys demostra el mal conveni que l’Ajuntament va aprovar i signar amb el promotor propietari dels terrenys el 18 de gener de 2007. Aquell conveni incloïa una clàusula que condicionava la cessió dels terrenys a la Generalitat a l’aprovació prèvia del POUM.

La portaveu republicana, Yolanda Roch, assegura que el gener de 2007 Esquerra va denunciar que la Generalitat no podria acceptar “de bones a primeres aquells terrenys”. El poble ha hagut d’esperar 16 mesos “que ens hauríem pogut estalviar, fins a l’acceptació dels terrenys per part del Departament, ja que CiU va redactar i aprovar un conveni que avantposava interessos urbanístics del propietari”.

Els regidors d’Esquerra durant l’anterior mandat van impulsar, des de l’oposició, l’interès de CiU per una nova escola. Davant la parsimònia de l’alcalde, els regidors republicans es van entrevistar amb el director dels Serveis Territorials d’Educació d’aquell temps, Josep Maria Pallàs. I aquest va reunir-se el 21 d’abril de 2006 a la Riera amb la directora de l’escola, els pares i les mares (AMPA) i l’alcalde. “En aquella reunió, fa dos anys, la Generalitat va deixar clar a l’Ajuntament la urgència de l’equipament i la voluntat de dotar-lo del corresponent pressupost, sempre que se li cedís uns terrenys òptims. En aquella reunió, l’alcade es va comprometre a tenir els terrenys en condicions de ser cedits al Departament d’Educació a final d’octubre o principi novembre de l’any 2006”, ha recordat Yolanda Roch.

El temps va passar i Yolanda Roch recorda que “mentre l’alcalde anava dient a la població que la Generalitat era la causa del retard, nosaltres hem explicat sempre que el retard es devia a la mala gestió de CiU, cosa que queda demostrada ara”. I conclou: “Si l’equip de govern municipal hagués fet bé les coses, el Departament hauria d’haver pogut acceptar la cessió dels terrenys el gener de 2007, i no el maig de 2008”.