26/3/08

Un ple força mogut (segona part)

Punt 8. – Precs i preguntes.
Comencem les preguntes per part d’ERC. Les presenta el nostre regidor Pere Sanz.

1.- preguntem sobre l’informe que havia de fer l’arquitecte municipal sobre les mancances de la urbanització Residencial i què pensen resoldre. L’alcalde torna a fer una d’aquelles respostes dignes d’ell. Ens diu que no han tingut temps, amb les eleccions pel mig (no sabem si ell es presentava a les eleccions de Madrid).

2.- Preguntem quines propostes han fet per al Pla de Foment Turístic del Baix Gaià.
L’alcalde, continua amb les seves habituals respostes: que la Riera no surt enlloc en aquest Pla i que ja veurem. La nostra regidora Yolanda li respon que hi va haver una sèrie d’entrevistes amb els alcaldes de la zona per part dels redactors del pla (URV) i li pregunta quines propostes es van presentar als redactors. L’alcalde fuig d’estudi i no ens aclareix res. És a dir, no es va donar cap proposta ni es proposar res al respecte.

Cada vegada entenem menys quin és el projecte polític i de poble de CIU a la Riera. Bé, no ho entenem o potser per part nostra no tenim ganes d’entendre-ho i assumir-ho definitivament quin és el verdader projecte de l’equip de govern.

3.- Es pregunta el perquè no es torna a restaurar la zona enjardinada del Parc de la Plaça Catalunya. L’alcalde ens respon que estan a l’espera de la nova rotonda.

Volem recordar que el 28 de gener del 2003 – fa 5 anys – vam presentar una sol·licitud per posar un semàfor entre el carrer Sant Joan i la carretera. Se’ns va negar la sol·licitud per part de l’alcalde dient-nos que aviat posarien la rotonda nova. D’això fa més de 5 anys. Així van les coses amb aquest equip de govern. És d'escàndol!!

4.- El nostre regidor Pere Sanz recorda que en l'anterior ple la regidora de Cultura SÍLVIA VILAPLANA va prometre que es posaria el reglament de la revista muncipal de la Riera a l'ordre del dia. Recordem que ERC va presentar una proposta de reglament per tal de regularitzar la participació dels grups polítics municipals a la revista.

Per part de la regidora de Cultura va contestar, amb força ironia, que no s'havia inclòs perquè esperava que naltros li preguntéssim pel tema. Ja sabem que la regidora és força novella en el tema però algú li hauria d'explicar com funcionen els plens municipals. Els punts a tractar es posen a l'ordre del dia, això és de pura lògica, no cal ser gaire entès per saber-ho. La contesta referent al reglament va ser que s'havia enviat a la Diputació per tal que assessorés al respecte.

Aleshores va començar la demagògia típica d'aquest equip de govern. La Regidora Sílvia va deixar anar que aquesta revista només volia ser cultural i social, mai havia estat política i que era una revista per al poble. A banda també va deixar anar que no es volia espatllar la publicació ficant-hi temes polítics. Per últim va deixar anar la demagògica frase "Si publiquem els vostres articles estarem traient espai a la revista per a les entitats del poble."

Aquesta senyora no sabem si s'ha llegit mai la revista, però actualment hi ha un apartat dedicat als plens municipals i per tant hi ha un espai dedicat a la política local. Tampoc sabem si no li han explicat que la gent que compon els grups polítics municipals són gent del poble. A banda podem dir que la política no és dolenta, no espatlla res, no cal desprestigiar-la més. Per acabar, creiem que no cal ni respondre a la última frase, suposo que ja sap que la impremta pot posar més planes a la revista si cal. A banda el Pere Sanz li va preguntar si aquella revista era o no municipal, cosa que la regidora no va poder negar.

A continuació va entrar en acció el Tinent alcalde Argilaguet. Va començar a deixar anar perles com: "Naltros no fem política". El nostre regidor Pere Sanz li va preguntar aleshores que feia en aquella taula. També va deixar anar que si escrivíem a la revista només diríem tonteries. El regidor d'IR, Hèctor Hernàndez, va recriminar-li que allò era una falta de respecte. Ja coneixem la mala educació i el despreci que aporta aquest senyor.

El Tinent va continuar afirmant que allò només serviria per fomentar la discussió i la confrontació a la revista. La nostra regidora Yolanda va acusar-los que ells ja utilitzen els bars per fomentar-ho. Aleshores el Tinent es va exaltar "Ens estàs dient borratxos!!?? Potser els borratxos sou vosaltres!!". Aquest senyor té algun problema de comprensió. L'Hèctor va intervenir explicant els números que munta l'alcalde en alguns bars, cridant i insultant a l'oposició. Fins i tot, explicà, que sa mare va haver d'aguantar un d'aquests números i va arribar a casa plorant.

Per part de la Yolanda es va proposar que es podia fer una proposta constructiva, com ara posar-nos d'acord els grups per escriure i fer propostes d'un tema concret. Es va acordar esperar la resposta de la Diputació.

Tot això respon a que CIU sempre ha mantingut els mitjans de comunicació del poble (les seves botiges) controlats. I ara això no ho vol perdre. No vol que hi hagi debat al poble, no vol obrir les portes a un debat polític, i per això fa tot el possible per mantenir-lo tancat. És com allò del català dins a l'àmbit familiar durant el franquisme. A banda, dins d'un debat públic saben que podien sortir perdent degut a la seva falta d'idees i d'arguments.

Per part d'IC, la regidora Alegria Rodriguez, pregunta si realment es vol cedir un local als grups. L'alcalde respon que hi ha altres prioritats i ja arribarà el moment.

La tensió continua. El Tinent ataca de nou dient que només fem que dir NO a tot. S'ha de tenir molta cara dura per afirmar això quan la política del grup de govern només es basa en negar-ho tot i no donar cap mena de facilitat a l'oposició. Per exemple, com podem votar a favor d'aquest POUM quan no han facilitat cap mena de diàleg i cap mena d'informació? Se'ns nega tot, no ens deixen publicar a la revista, mai accepten les nostres propostes i encara volen que acceptem les seves sense cap mena de diàleg i de consens? Quins nassos!!

Abans de marxar la nostra regidora va preguntar qui dels que estava a la taula s'havia llegit el text refós que s'enviava a la CUT. Hi va haver silenci. Finalment l'alcade, força nerviós, va contestar "L'hem llegit tots".

2 comentaris:

Anònim ha dit...

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Molt bo això de la revista. Vilaplana i Argilaguet haurien d'esbrinar què vol dir política i què vol dir cultura... i quin és el límit, si n'hi ha.

Es nota que la cultura del poble no interessa, posant a aquesta persona al front.