9/6/09

Iniciativa Internacionalista denuncia una possible "tupinada" en les eleccions de diumenge

La fuga de vots abertzales a candidatures desconegudes i espanyolistes ha posat en alerta la candidatura d'Alfonso Sastre. El ball de números és en el recompte oficial fet pel ministeri de l'Interior.

El ministeri de l'Interior ha atorgat 113 vots a la candidatura POSI en una localitat basca i cap a Iniciativa Internacionalista (II-SP). Aquesta ha estat una de les dades que han aixecat l'alarma i fan pensar en una possible "tupinada" en les eleccions de diumenge per escollir els representants del Parlament Europeu a Brussel·les.

Així ho publica aquest dimarts el diari Gara. Afirma que han pogut constatar que hi ha almenys 1.800 vots que els interventors d'II-SP van comptar com a seus però en l'escrutini oficial fet pel ministeri d'Interior espanyol han anat a parar a altres candidatures. Aquest gruix de vots altera l'escrutini final situant la llista encapçalada per Alfonso Sastre en tercera posició en el conjunt d'Àlaba, Guipúscoa i Biscaia i a Navarra. L'"error" sembla ser que s'ha produït a l'hora d'informatitzar els vots per part del ministeri d'Interior.

El diari basc destaca que la primera irregularitat és el número assignat a la candidatura d'II-SP, ja que mentre a la papareta i en les llistes de candidatures se li dóna el número 31, en els impresos de les actes d'escrutini aquest número correspon a Democracia Nacional i la llista d'Alfonso Sastre passa al número 30. Aquesta anomalia, segons Gara, provoca que molts vots abertzales hagin anat a parar a Democracia Nacional, que ha triplicat els seus vots a Euskadi.

Tot i així, el canvi d'ordre entre candidatures no aclareix la pèrdua de vots d'II-SP en diversos municipis bascos, on llistes desconegudes com Unión Nacionalista Asturiana, Moviment Social Republicà, POSI, UCE i SAIN han arribat a ser primera força.

Un altre cas s'ha constatat a Zumarraga, on els 219 vots compatbilitzats pels interventors d'II-SP han anat a parar a la llista del Moviment Social Republicà, candidatura que s'estrena a Guipúscoa amb un total de 267 vots.

També han arribat queixes d'altres punts de l'Estat. Galícia, Castelló i Màlaga asseguren que les dades de les actes i les del ministeri no concorden.

Les dades que ha difós el ministeri espanyol són provisionals. No es faran definitives fins que la junta electoral central estudiï i resolgui les impugnacions, a més de sumar els vots dels residents a l'estranger.

Iniciativa internacionalista tem que s'hagi produït una "tupinada" i ha assegurat que denunciaran totes les irregularitats que detectin.

http://www.avui.cat/cat/notices/2009/06/iniciativa_internacionalista_denuncia_una_possible_tupinada_en_les_eleccions_de_diumenge_62026.php

9 comentaris:

SERRALLONGA ha dit...

Lo que demotren ès la seva cultura odiosa i repugnant que no pot consetir que a n`aquest estat hi hagi més llengüas i nacions que la castellana i tanpoc no poden consentir que el motor que alimenta l`estat espanyol sigui,Catalunya i Euskadi,i que si un dia els dos estats s`alliberan del jou espanyol, la seva pàtria serà mé pobre que Somàlia.MISERABLES

CIU al poder!! ha dit...

Veient el silenci post-electoral, entenc que no esteu gaire-gens satisfets pels resultats: 54 vots a la Riera (80 en les últimes, heu caigut més d'un 32%)...ni els de casa us han votat... (feu números sinó)
Conclusió: 80psoe +54erc +21 iniciativa= 155. No arribeu als 176de CIU (a no ser que pacteu amb el PP, és clar, que tampoc m'extranyaria...), si fossin autonómiques i no europees, sabeu el que significaria?.... A LA P... CALLE!!!!

ALIGOT REVELADOR ha dit...

Cal quet recordi que CiU ha estat el gran mestre dels "NEGOCIS" que durant 23 anys a permès i permet no sols governar sinó mantenir un fort aparell burocràtic i uns entorns,enpresaris i alcaldes contents i satisfets amb "NEGOCIS" fen gala de la hipocresia i fariseïsme mes gran.Si estas orgullos d`aixo festu MIRAR!!!!

GYPSI ha dit...

Artur Mas pacta amb ZAPATERO UN ESTATUT MILLOR". 2l/7/2007,que va pactar;l`estatut de la baixada dels pantalons d`en MAS.O millor "la mar-xa enrere" ? o potser"l`estatut mas-oquista"per allo que ens putegem nosaltres mateixos,o tambe "l`estatut mas-turbat" tria.....BOTIFLERS

Anònim ha dit...

Gitana, i que creus que aconsegurà lo Montilla?
No em facis riure!

Anònim ha dit...

Covergent, lo vostre no és patriotisme lo que voleu es no perdre el formatje,la vostra posicio,és i sera el interés material i personal.A qui voleu seguir aixecant la camisa si sou els CAMPIONS!!!!!!

Vuelve lo decente ha dit...

Estoy super contento de estas elecciones , el pp sube , rosa diez sube, ciu sube , vuelve la decencia, vuelve la iglesia y la dignidad, fuera abortos de la izquierda, vuelve los empresarios al poder para que nos den trabajo, fuera imposiciones de la lengua , fuera pactos contra radicales como los de carod rovira, queremos pactos con Mas y Duran, gente decente y honesta!!!!!.

DESPERTAFERRO ha dit...

Ets un fatxe,pepero,no te inportaria montar un 18 de juliol mes,i que tornes Paquito,tu que vols? pallaso??? ets un decerebrat tio!!! desvaries mes que un esquizofrenic drogat.

pp+ciu ha dit...

sin insultar, que cada uno tenenos nuestra opinión!!!!